Kisiel jeżynowy z lodami

Kisiel jeżynowy z lodami

Kisiel jeżynowy z lodami

Przepis na : deser

Kolejna moja propozycja na domowy kisiel z sezonowych owoców. Tym razem kisiel jest z jeżyn,a podałam go z lodami.   ok 500 g jeżyn   2 łyżki miodu 1 szkl. wody 2 łyżki mączki ziemniaczanej   Jeżyny włożyć do garnka i doprowadzić do zagotowania. Przelać na sito,przetrzeć mocno aby odcisnąć jak najwięcej soku,pestki wyrzucić. Soku powinno wyjść ok. 2 szklanki.  Do soku dolać 3/4 szklanki wody,dodać miód i doprowadzić do wrzenia. W 1/4 szklanki wody rozmieszać mączkę,wlać do gotującego się soku i ener... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.