budyń - 12640 przepisów (strona:706/843)

Szybki w przygotowaniu sernik na biszkoptowym spodzie :) 148

koniec dodając ubitą pianę z białek. Składniki na masę: - 1 kg masy twarogowej - 2 jajka - 2 żółtka - 0,5 szklanki cukru lub 1 łyżka słodziku w płynie - duży budyń śmietankowy lub waniliowy                - 400 ml mleka - aromat Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Formę do pieczenia wykładamy

Zdrowie na języku :P
Waniliowe mini serniczki słodzone owocami :) 141

sklep Piątnica , gdzie możecie zakupić 3 sztuki jedynie za lekko ponad 6 zł! Jak dla mnie - super! Składniki: 300 g serka twarogowego chudego (użyłam Emilkę 0%) 25 g budyniu waniliowego (1 łyżka) 140 g dojrzałego banana (1 duży, bez skórki) 1/2 owocu kaki 1 mała laska wanilii Piątnica 1 jajko Przygotowanie: Banana i kakę obierz ze skórki i zmiksuj

Zdrowie na języku :P
Ciasto orzechowo - jabłkowe z ananasem i galaretką - Meduza 279

część wymieszać z żółtkami, cukrem i mąką. Mieszankę wlać na gotujący się sok, szybko zamieszać i gotować do zgęstnienia. Ostudzić całkowicie. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń. 4. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Ostudzić do lekkiego stężenia. 5. Na ciasto wyłożyć krem budyniowy, na krem wyłożyć ananasy, w środek ananasów włożyć kandyzowane czereśnie / drylowane wiśnie / truskawkę

Kuchnia domowa Ani
Apple crumble czyli smaków jesieni c.d. 103

proszku, to kto by się trudził. Niewiele brakowało, a popełniłabym ten krem w domu, ale wystarczyła przypadkowa wizyta w Lidlu i zaoszczędziła mi trochę trudu ;) Znalazłam krem (prawie jak budyń) idealny. Smakuje wyśmienicie, można go podgrzać w mikrofalówce i co najważniejsze - efektu "kożuszka" nie stwierdzono. Komponuje się wyśmienicie z apple crumble. Niebo w gębie i znak, że jesień

bistro mama
Placki z puree ziemniaczanego 212

cebulę. Dosypujemy 4 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki bułki tartej. Dolewamy szklankę mleka i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Masa powinna mieć gęstość budyniu. Placki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. I gotowe :) Smacznego

kulinarnyJa
Sernik z brzoskwiniami 156

bezy) Ser: 3 jajka 1 szkl cukru 125 g miękkiego masła lub margaryny (u mnie Kasia) 1 kg twarogu sernikowego (u mnie President) lub innego trzykrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu śmietankowego Ponadto: 1 puszka brzoskwiń 5 białek 3/4 szkl cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1. Z podanych składników zagnieść ciasto kruche.  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć cienką

Kto ugości moich gości?
Babka Jagodowa 144

mogę się zdecydować na jeden deser, zawsze muszę zrobić co najmniej 3. Bo albo ktoś akurat może nie mieć ochoty na suche ciasto i będzie wolał zjeść coś z budyniem, albo np. ktoś ma ochotę na pucharek owoców? Ciężko trafić w gusta 13 osobowej grupie na raz. Dlatego zawsze staram się jakoś pogodzić te smaki. Tę babkę przygotowałam na urodziny

Słodkie Przyjemności
30 spotkanie warszawskich blogerów kulinarnych 142

ziemniaczaną,  Daria czekoladowe ciasto z cukinią, a  Przemysław z Luizą   babeczki bezglutenowe. Ja zrobiłam kruche babeczki z kremem patissiere, tartę śliwkową i krajankę z bezą i budyniem.  Na spotkaniu pojawił się również Kurczak, czyli Aga z Eksperymentalnie.com , Michał  i Sabina , a także rodziny przybyłych blogerów :) Spotkanie było o tyle wyjątkowe od reszty, gdyż miałam okazję

Słodkie Przyjemności
Piernikowy sernik z rosą 205

szczypta soli Masa serowa: - 750 g sera do serników  - 3 całe jajka + 4 żółtka - 3/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju - 1 i 1/2 szklanki mleka - 1 i 1/2 budyniu śmietankowego - 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej - 400g nadziewanych pierniczków  w czekoladzie (ja użyłam 2 opakowania pierniczków Marco z Biedronki)  Beza: - 4 białka - 1/2 szklanki cukru Rozgrzewamy piekarnik

happycreatiff.blogspot.com
Ciasto z masą budyniową 170

szklanki. Resztę wstawić na gaz i zagotować z 0,5 szkl, cukru.Do szklanki z odlanym mlekiem ,dodać cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną i to ugotować w mleku jak budyń.Pozostawić do ostudzenia.Na koniec utrzeć z 1 kostką masła na puszystą masę. Masą budyniową przekładać upieczone i wystudzone placki.Placki można dodatkowo posmarować najpierw dżemem , a potem masą budyniową.Dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Rurki z kremem 234

mleko, najlepiej cały czas mieszając mikserem. Dobrze wymieszaną masę przelać znów do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się zagotuje (masa zrobi się gęsta jak budyń, na początku mogą się robić grudki, ale proszę się nie przejmować, rozbiją się). Budyniową masę zdjąć z ognia i przykryć folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuch. Odstawić do całkowitego

Mała Cukierenka
Muffinki kakaowe z nadzieniem twarogowym 130

łyżeczka sody oczyszczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2/3 szklanki cukru masa serowa * 150 g sera białego  * 2 łyżki śmietany * 3 łyżki cukru *  1 łyżka  budyniu wiśniowego Sposób wykonania masa serowa Wszystkie składniki masy serowej zmiksować na gładko. ciasto W jednym naczyniu zmieszać składniki suche, a w drugim składniki mokre, następnie połączyć składniki i zmiksować tylko

Mix smaku
Ciasto z budyniową pianką i wiśniami ^ 164

składniki ciasto * 5 żółtek * 1 margaryna (250 g) * 2 i 1/2 szklanki mąki * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka * 5 białek * 2 budynie śmietankowe lub waniliowe * 1 szklanka cukru * 1 cukier wanilinowy * 1/2 szklanki oleju * 1 opakowanie wiśni mrożonych (450 g) Sposób wykonania Mąkę, proszek do pieczenia, przesiać, dodać cukier, żółtaka, margarynę pokrojoną w kostkę

Mix smaku
Szczęśliwego Nowego Roku! I obłędnie kawowe ciasto 176

łyżką. Podpiec w 190 st. C. przez 10-12 minut. Ostudzić. Mleko, kawę, cukier i mąkę dokładnie wymieszać w rondelku. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdjąć z palnika, dodać żółtka, połączyć.Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier.Na ostudzony spód wyłożyć krem kawowy, na wierzch bezę.  Piec w 190 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z truflami 232

bardzo zasmakował. Alkohol w smaku jest wyczuwalny. Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 7 jajek 80 g margaryny Palma z Bielmar 1,5 szkl cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej 1 budyń waniliowy 10 szt trufli 1 łyżka mąki pszennej cukier puder Przygotowanie:   Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa. Margarynę rozpuścić. Trufle pokroić w drobną kostkę i obtoczyć w mące

Ala piecze i gotuje