pszenną i ziemniaczaną. Kiedy mleko w garnku zacznie wrzeć, dodaję masę mączno-mleczną i wszystko trzymam na małym ogniu, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej, jednolitej masy, przypominającej budyń. Odstawiam do przestudzenia. Foremki na muffinki pokrywam cienką warstwą oleju roślinnego. 1/4 ciasta zostawiam na kruszonkę. Z ciasta odrywam kulki wielkości pomiędzy piłeczką pingpongową a orzechem włoskim w skorupce. Rozwałkowuję
W kuchni Karmel-itkinajlepiej go celebrować. Przez długi czas była to u mnie owsianka, którą nadal wielbię, ale zaczęłam też szukać czegoś nowego i tak oto powstała następna, po Belriso ( KLIK ) i budyniu ( KLIK ), receptura z serii "nie kupuję- robię w domu". Jesteś fanem wszelkiego rodzaju musli, crunchy i tym podobnych? Podczas zakupów sięgasz po kolejną paczkę tego smakołyku nie zwracając nawet uwagi
peanutbuttermonsterCiasto: 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody Ser: 1 kg sera w wiaderku 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru rodzynki Piana: 6 białek 1 szklanka cukru Wykonanie: Ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę
O kuchni z uczuciemserca je polecam, szybkie w wykonaniu, nie trzeba dużo składników. ;) Składniki : Masa serowa : 1 kg sera homogenizowanego w wiaderku 1/2 szkl oleju 1 szkl cukru 3 szkl. mleka 2 budynie waniliowe 2 całe jaja 4 żółtka Kruche ciasto : 2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru 1 łyżka smalcu 100g margaryny 1 całe jajko 2 żółtka
Garnkowe fanaberiemleko zagotować z cukrem, wlać do niego rozrobioną w mleku mąkę. Zagotować i ostudzić. W misce utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkami. Na koniec łyżką dodawać przestudzony budyń. Połączyć wszystko za pomocą miksera w jednolitą, puszystą masę. Ptysie poprzecinać ostrym nożem na pół, masę przełożyć do szprycy i napełnić nim nasze słodkości Przykryć wierzchnią warstwą i posypać
Gosia gotujełyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru 3/4 szkl. mleka PIANA: 5 białek 3/4 szkl. cukru POLEWA: 1/2 kostki margaryny 2 czubate łyżki kakao 3 łyżki mleka 1/2 szkl. cukru WYKONANIE: Produkty na ciasto łączymy
Kuchnia Beatysiemię, ale do czegoś trzeba to zużyć. Okazało się, że idealnie nadaje się do nadawania budyniowej/kisielowej konsystencji serkom, jogurtom, maślance itp, dlatego dzisiaj, pyszna ,m archewkowa owsianka o konsystencji budyniu z gęstym serkiem lnianym. ~ Marchewkowa owsianka budyniowa z gęstym serkiem lnianym ~ Składniki: 50g płatków owsianych 10g mielonego siemienia lnianego 200g serka twarogowego 1 starta na małych oczkach marchewka opcjonalnie słodzidło
Kuchenny Skrawek Niebawięc dotrzymujemy słowa i poniżej znajdziecie przepis na wisienki. Oczywiście można je dodawać nie tylko do ciast, ale do rożnych innych potraw. Polecamy je do kisielu lub do waniliowego budyniu. A jak je zrobicie w swoich domach to zapewne znajdziecie jeszcze tysiąc innych pomysłów na ich wykorzystanie. Najpierw oczywiście zdjęcia :) Wiśnie w słodkim syropie :) Wyśmienite. Składniki: 1 kg wiśni
vegetaniewrzenia. Kiedy przestygnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło (miękkie) ucieramy dokładnie do momentu powstania jasnej puszystej masy. Następnie dodajemy do niego partiami przygotowany wcześniej budyń stale miksując. Dodajemy aromat waniliowy i dokładnie miksujemy. Gotowe wystudzone blaty ciasta przekładamy kremem i wstawiamy do lodówki na minimum
Malinowe Pocałunkiherbatników lub innych kruchych ciastek rozgniecionych na drobny proszek 60 g masła rozpuszczonego Masa serowa : 1 kg sera twarogowego 3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego 5 jajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ( można pominąć ,jeśli używamy sera własnoręczne mielonego , który jest bardziej suchy niż wiaderkowy ) Polewa chałwowa : Pozostała 1/4 puszki mleka skondensowanego
Malinowa Kawiarenkamyślę, że większości przypadnie do gustu. Ponadto przepis jest niezwykle prosty i nie zajmuje dużo czasu Składniki: - 3 jajka, sól; - 2/3 szklanki cukru; - 6 łyżek mąki; - 1 opakowanie budyniu czekoladowego, 3 łyżki kakao; - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; - słoik konfitur wiśniowych; - 500 ml kremówki; - 2 opakowania cukru wanilinowego; - cukier puder do dekoracji Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek. Białka
dom-agi.pldużej mierze rolę odegrała również ciekawość, gdyż nigdy nie jadłam dyni, oprócz pestek, które uwielbiam. Przepis na drożdżowe ślimaczki cynamonowo dyniowe znalazłam u Kasi . Kiedyś przedstawiałam Wam ślimaczki z budyniem i malinami , które również są na cieście drożdżowym, ale te drożdżowe ślimaczki cynamonowo dyniowe przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Chociaż minusem jest wyrabianie ciasta, które klei się do rąk
dom-agi.plszklanki cukru i cukrem wanilinowym. Masę rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka i wlać do gotującego mleka. Mieszać do zgęstnienia. Masę budyniową wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce budyniu i pokruszoną chałwę. Płaty biszkoptu nasączyć herbatą, wyłożyć połowę konfitury wiśniowej i połowę kremu. Przykryć kolejnym płatem, wyłożyć resztę konfitury i masy. Krem przykryć ostatnim płatem. Ozdobić polewą czekoladową (roztopić
dom-agi.plciasta. Tym razem do ciasta wykorzystałam tylko mąkę jaglaną i wyszło niezwykle kruche. Farsz z jabłek, gruszek i żurawiny dopełnił smakowitej całości. Wyszło cudownie. A może upieczecie jabłecznik z budyniem ? Taka wersja szarlotki też bardzo smakowała mojemu Żarłoczkowi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzatrzeba słodzić ryż nabierze słodzkiego posmaku od mleka. Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie miękki często mieszając aby się nie przypalił. Ugotowany ryż powinien mieć konsystencję takiego gęstego budyniu, nie powinien być zbyt suchy. Następnie ugotowany ryż wyłożyć na talerze. Polać truskawkami i zajadać
Monia miesza i gotuje