budyń - 12640 przepisów (strona:694/843)

Brownie z kaszy jaglanej (bezglutenowe) 365

oleju 1/2 szklanki śmietany kremówki 30% 1 szklanka drobnego cukru 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Przestudzoną kaszę zmiksować w malakserze do otrzymania gładkiego 'budyniu' jaglanego. Dodać pozostałe składniki i zmiksować do połączenia się składników. Płaską formę wyłożyć papierem do pieczenia (robiłam w tortownicy 25 cm). Przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180ºC przez 45 minut

W kuchni bez szafek
Sernik z rosą II - niezawodny 198

robimy masę serową. Składniki ser z wiaderka u mnie naturalny, 1 kg 4 duże jaja- cale pół szklanki oleju Skworcu  – u mnie 2 łyżeczki niecała szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy.Dałam waniliowy bo ser był naturalny sok z 1 połówki cytryny – usunąć szumowiny przez sitko. 450 ml zimnego mleka pełnotłustego Na górę będą potrzebne jeszcze białka, które

Z Kuchni Do Kuchni
Najprostsze wafelki z kolorową galaretką 240

temperaturze pokojowej), dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę równomiernie rozdzielamy do dwóch miseczek. Do każdej miseczki wsypujemy galaretkę, mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy na bok, aż masa zgęstnieje do konsystencji budyniu. 2.  Na blacie rozkładamy folię aluminiową. Na niej kładziemy pierwszy wafel perforacją do góry. Smarujemy połową masy w jednym kolorze. Przykrywamy drugim blatem (ponownie perforacją do góry), smarujemy połową

My Culinary Art
Gofry! Najlepsze! 153

Dłuuuuuugie niedzielne śniadanie! Leniwe.... Pyszne....Całuśne.... ;-))))) Aż się chce!  Dzień Dobry!!! SKŁADNIKI: -  1 szklanka mąki pszennej - 2 łyżeczki budyniu waniliowego w proszku - 1 szklanka mleka - 1 szklanka wody gazowanej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki cukru - 1 łyżka lemon curd (jeśli nie masz dodaj kilka kropel aromatu cytrynowego) - 3 łyżki oleju rzepakowego - 2 jajka Masa powinna

SMYKWKUCHNI
Błyskawiczny sernik z kokosową bezą (bez ciasta) 419

Sernik: 1 kg zmielonego białego sera 2 szklanki słodkiego mleka 2 budynie śmietankowe ( mogą być waniliowe) 2 całe jajka 4 żółtka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru Wszystko razem zmiksować i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą fajansowej, podłużnej blaszki ( może być zwykła, ale wtedy należy ją wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia). Piec w 180 stopniach

kuchcikownia
DESER Z NASIONAMI CHIA O SMAKU BANANOWO-KAKAOWYM 138

kolejny zdrowy deser, który smakuje niczym budyń czekoladowo-bananowy...jednym słowem jest przepyszny! :) Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Mini tarta z truskawkami 71

znalazłam w swojej lodówce poza światełkiem, trochę truskawek, co się ostały po ostatnim koktajlu. By nie narażać już swojej wagi na duże ciasta, zrobiłam 2 porcję mini tarty z budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie

Pink Envelope
Wąsate mufffinki 88

Mój chrześniak po pierwszym gryzie już był bardzo zadowolony :) Składniki (na 12 szt. muffinek) suche 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego   mokre150 ml mleka2 jajka50 ml oleju2 dojrzałe bananyDodatkowowiórki kokosowedrażetkicukrowe wąsyrozpuszczona

Pink Envelope
Muffinki z dżemem truskawkowym 148

również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową   Smacznego

paapilotkaa
Czekoladowy nalesnik z nutą cynamonu 147

SKŁADNIKI: 4 żółtka 1/2 torebki budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka syropu wiśniowego 1 łyżeczka cynamonu 2 biszkopty 1 łyżeczka sody (płaska) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao ciemnego garść płatków owsianych PRZYGOTOWANIE: Składniki umieścić w misce, zmiksować blenderem.  Przelać do multicookera. Program  CAKE 40 minut. Naleśnika podałam z malinami

ClauditteMissCooking
Ptysie tradycyjne z cytrynową nutą. 182

będzie odchodzić od ścianek garnka. Wystudzić. Gdy masa jest już całkowicie zimna dodawać po jednym jajku i ucierać masę mikserem. Na koniec uzyskamy gładkie ciasto o konsystencji gęstego budyniu. Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem. Piekarnik nagrzewamy do 190'C Masę wkładamy do rękawa cukierniczego z tylko o dużym otworze i wyciskamy na papierze koła wielkości mandarynki , pozostawiając

Malinowa Kawiarenka
Smaczne ciasto z twarogiem 271

szklanki cukru, 400 g twarogu, 3/4 szklanki cukru do twarogu, 2 jajka, czekolada, parę łyżek mąki ziemniaczanej(jeżeli masa twarogowa okaże się rzadka. Zamiast mąki ziemniaczanej można użyć np budyniu śmietankowego). Przygotowanie: Piec rozgrzać do 220°C.Masło zetrzeć na tarce. Dodać cukier, mąkę i sodę. Wszystko razem rozetrzeć, powinna powstać kruszonka. Ser rozgnieść widelcem. Dodać cukier i jajka. (Można

kulinarnajamka.blogspot.com
Śmietankowe gofry drożdżowe - proste, chrupiące, smaczne 192

innymi uczestnikami "Wypiekania na śniadanie" (https://pl-pl.facebook.com/wypiekanienasniadanie) Przepraszam za jakość zdjęć. Niestety mój sprzęt zaniemógł... Składniki: (na około 6-7 gofrów) 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka budyniu śmietankowego 2 1/2 łyżki cukru 2 jajka szczypta soli 1/2 kostki masła (miękkiego) 1 szklanka mleka 1 opakowanie drożdży instant 8g Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski. Wsypujemy drożdże, całość mieszamy drewnianą

Słodkie okruszki
Ciasto z płatkami pszennymi 147

temperatury 180'C na 35-40 min. Gdy ciasto jest już w piekarniku, na gazie rozpuszczam masło z  miodem, dodaję śmietanę i zgęszczam mąką. Powstaje coś w rodzaju budyniu. Do masy wrzucam bakalie i zestawiam z ognia. Na podpieczone ciasto wykładam ową masę i wstawiam jeszcze na 10-12 min do piekarnika, zwiększając temperaturę do 200'C. Gotowe wyjmuję

Ciasteczkowy Potwór
Rajska rolada 98

wstawić na ok 30 min do piekarnika nagrzanego do temp.170'C. Upieczone ciasto wyjąc na ściereczkę i gorące zwinąć w roladę. Masa- Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzoną masę budyniową. Na końcu wmieszać pokrojoną w kostkę galaretkę. Jeden biszkopt orzechowy położyć na spód blaszki, wyłożyć połowę masy budyniowej, roladę z jabłkami pokroić w plastry

Ciasteczkowy Potwór