budyń - 12640 przepisów (strona:685/843)

Naleśniki toffi z pomelo 172

toffi z pomelo 14 naleśników o średnicy 22 cm Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/3 szklanki mleka + ewentualnie odrobina do uzyskania odpowiedniej gęstości szczypta soli 2 jajka budyń o smaku toffi bez cukru odrobina oleju do smażenia Nadzienie: 50 dag twarogu półtłustego 5 łyżek płynnego miodu kilka cząstek pomelo posypka czekoladowa Dodatkowo: bita śmietana – u mnie dyżurna

Kuchenne zapiski Edyty
Jabłkowy (papierówkowy) budyń z borówkami 129

smakowo, no chyba, że przyjdzie mi do głowy je przetworzyć. Tak było z tym deserkiem - jabłuszka pochodziły z ekologicznego sadu, lekko przejrzałe i niewyględne - na surowo niezbyt, ale do budyniu nadawały się znakomicie :) Przepis znalazłam w gazecie, zmieniłam lekko proporcje i dodane owoce. Jak to bywa z takimi przepisami, efekt końcowy wizualnie znacznie różni się od zdjęcia w gazecie

Kuchenne zapiski Edyty
Drożdżowe pierożki z budyniem i czekoladą 109

Kolejny przetestowany przeze mnie przepis Zbigniewa Prokopczuka z książki "Drożdżowe bułeczki i rogaliki". Wyszły niezłe, ale jak na mój gust lepiej byłoby użyć budyniu o bardziej wyrazistym smaku. No i oczywiście jak przy poprzednich przepisach tego autora, musiałam dodać do ciasta większą od podanej ilość mleka. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
RAFAELLO na krakersach (bez pieczenia) 345

cukru. Dodać oba rodzaje mąki i 1/2 szklanki mleka, miksować do połączenia składników. 2. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem. Dodać masę z żółtek, gotować do momentu uzyskania konsystencji budyniu, cały czas mieszając. Odstawić do wystygnięcia. 3. Masło (temp. pokojowa) pokroić na kawałki i utrzeć mikserem. Do masła (ciągle miksując) dodawać stopniowo wystudzoną masę budyniową. Na koniec dodać

Domowa Cookierenka Agi
Tarta arbuzowa 128

się rozpuści dodać cynamon i (ciągle mieszając trzepaczką) stopniowo dosypywać mąkę ziemniaczaną. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Masa będzie miała konsystencję budyniu. Wyjąć z lodówki formę z ciastem, przełożyć gorącą masę do formy. Na wierzch równomiernie zetrzeć (na tarce o dużych oczkach) pozostałą część ciasta. Przykryć nadmiarem ciasta z boków formy. Piec

Domowa Cookierenka Agi
Styropian, czyli oszukany sernik 22266

typu greckiego lub śmietany Masa: 5 białek 1 szklanka cukru pudru 1 litr jogurtu typu greckiego - byle nie light (lub śmietany 18%) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu śmietankowego (standardowe opakowania po 40 g) 150 g wiórków kokosowych Dodatkowo:  kilka łyżek dowolnego dżemu (u mnie dżem z agrestu i kiwi ) Przygotowanie: Ciasto: Ręcznie : Posiekać masło z mąką

Domowa Cookierenka Agi
Pijany przekładaniec (Pijak) 222

mąką i (cały czas mieszając) zagotować. Trzymać na ogniu, aż masa zgęstnieje, następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i (nie przerywając ucierania) dodawać po łyżce zimnego budyniu. Rozsmarować krem równą warstwą na drugim krążku i po bokach. IV warstwa: Biszkopty moczyć w alkoholu i układać na kremie. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać i wrzucić do metalowej miseczki, zalać

Domowa Cookierenka Agi
Budyń jaglany o smaku chałwy 128

samym białym cukrem cookierenka żyje... :) Zapraszam na zdrowy i pożywny budyń chałwowy na bazie kaszy jaglanej - idealny zarówno na rozpoczęcie dnia, jak i wtedy, gdy po prostu najdzie Was ochota na coś słodkiego. Taki deser można wcinać bez wyrzutów sumienia :) Składniki (na 3 porcje): 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (niecałe pół szklanki suchej) 1 szklanka mleka roślinnego, np. migdałowego

Domowa Cookierenka Agi
.526. budyniowy biszkoptowy 117

omlet biszkoptowy z budyniu śmietankowego z twarożkiem i domowym dżemem brzoskwiniowo-nektarynkowym ~ Jutro może coś więcej

breakfast of dreams
.585. gotowany sernik w ciemnej wersji 111

kakao (ok. 10g) ~cukier/stevia/inna substancja słodząca wg. gustu W garnuszku wymieszać ser, jajko i cukier/stevię/inną substancję słodzącą, włączyć palnik i gotować dopóki masa nie rozrzedzi się. Budyń i kakao rozmieszać w mleku i dodać do masy serowej ciagle mieszając. Gotować do zgęstnienia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
.667. tarta na śniadanie 85

mąki kokosowej ~duże jajko ~10 łyżek waniliowego mleka sojowego ~cukier/stevia do smaku ~szczypta soli ~150-200g jogurtu naturalnego ~1/3 łyżeczki mielonej wanilii ~cukier/stevia do smaku ~czubata łyżka waniliowego budyniu ~70g rabarbaru Mąkę wymieszać z cukrem/stevią i solą, dodać jajko i wymieszać. Następnie dodać mleko (dodawać stopniowo, bo może będzie potrzeba mniej) i ponownie wymieszać. Masą wylepić brzegi

breakfast of dreams
.720. nowe ulubione połączenie + tort 101

wczorajsze życzenia Kochani :) Baaardzo miło mi zrobiło! Nawet Google o mnie pamiętało :D  A oto wczorajszy tort :) Blaty z mąki pszennej, mąki kokosowej i kakao przełożone domowym budyniem waniliowym (z mieloną wanilią od Skworcu) Zupełna improwizacja na szybko, ale wyszedł przepyszny

breakfast of dreams
.793. weganizuję! 156

sokiem z cytryny. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier/stevię i mieszamy. Włączamy palnik pod garnkiem i ciągle mieszając gotujemy aż masa się nie rozrzedzi i nie powstaną "bąbelki". Budyń mieszamy w mleku i dodajemy do garnka ciągle mieszając. Gotujemy do momentu osiągnięcia budyniowej konsystencji. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
.811. sen zimowy 99

dyniowa kaszka orkiszowa na budyniu waniliowym podana z domowymi powidłami i czarnym sezamem ; herbata pomarańcza-czekolada ~ Nie wiem jak Wy, ale ja zamarzam...Najchętniej zapadłabym w sen zimowy i obudziła się jakoś w maju. Zdecydowanie jestem ciepłolubna :3 Nie podoba mi się zbytnio to, że dzisiaj mamy praktyki...W takim wypadku zostaje mi wolna tylko niedziela, ponieważ od poniedziałku zaczynają

breakfast of dreams
.840. budyniowa bez budyniu...? 179

karmelizowanych migdałów~ Tego mi było trzeba...Trochę lata też się znalazło w miseczce :) Żadne wymyślne śniadania nie pobiją tej pysznej prostoty. Przyznam, że kaszka miała być jeszcze "budyniowa", ale budyniu...zbrakło. Sytuację uratowała mąka z tapioki Fresano , której 10g rozmieszałam w małej ilości wody i pod koniec gotowania dodałam do kaszki - tak samo jak robię "budyniową". Smakowała równie dobrze

breakfast of dreams