samym białym cukrem cookierenka żyje... :) Zapraszam na zdrowy i pożywny budyń chałwowy na bazie kaszy jaglanej - idealny zarówno na rozpoczęcie dnia, jak i wtedy, gdy po prostu najdzie Was ochota na coś słodkiego. Taki deser można wcinać bez wyrzutów sumienia :) Składniki (na 3 porcje): 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (niecałe pół szklanki suchej) 1 szklanka mleka roślinnego, np. migdałowego
Domowa Cookierenka Agiomlet biszkoptowy z budyniu śmietankowego z twarożkiem i domowym dżemem brzoskwiniowo-nektarynkowym ~ Jutro może coś więcej
breakfast of dreamskakao (ok. 10g) ~cukier/stevia/inna substancja słodząca wg. gustu W garnuszku wymieszać ser, jajko i cukier/stevię/inną substancję słodzącą, włączyć palnik i gotować dopóki masa nie rozrzedzi się. Budyń i kakao rozmieszać w mleku i dodać do masy serowej ciagle mieszając. Gotować do zgęstnienia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
breakfast of dreamsmąki kokosowej ~duże jajko ~10 łyżek waniliowego mleka sojowego ~cukier/stevia do smaku ~szczypta soli ~150-200g jogurtu naturalnego ~1/3 łyżeczki mielonej wanilii ~cukier/stevia do smaku ~czubata łyżka waniliowego budyniu ~70g rabarbaru Mąkę wymieszać z cukrem/stevią i solą, dodać jajko i wymieszać. Następnie dodać mleko (dodawać stopniowo, bo może będzie potrzeba mniej) i ponownie wymieszać. Masą wylepić brzegi
breakfast of dreamswczorajsze życzenia Kochani :) Baaardzo miło mi zrobiło! Nawet Google o mnie pamiętało :D A oto wczorajszy tort :) Blaty z mąki pszennej, mąki kokosowej i kakao przełożone domowym budyniem waniliowym (z mieloną wanilią od Skworcu) Zupełna improwizacja na szybko, ale wyszedł przepyszny
breakfast of dreamssokiem z cytryny. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier/stevię i mieszamy. Włączamy palnik pod garnkiem i ciągle mieszając gotujemy aż masa się nie rozrzedzi i nie powstaną "bąbelki". Budyń mieszamy w mleku i dodajemy do garnka ciągle mieszając. Gotujemy do momentu osiągnięcia budyniowej konsystencji. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego
breakfast of dreamsdyniowa kaszka orkiszowa na budyniu waniliowym podana z domowymi powidłami i czarnym sezamem ; herbata pomarańcza-czekolada ~ Nie wiem jak Wy, ale ja zamarzam...Najchętniej zapadłabym w sen zimowy i obudziła się jakoś w maju. Zdecydowanie jestem ciepłolubna :3 Nie podoba mi się zbytnio to, że dzisiaj mamy praktyki...W takim wypadku zostaje mi wolna tylko niedziela, ponieważ od poniedziałku zaczynają
breakfast of dreamskarmelizowanych migdałów~ Tego mi było trzeba...Trochę lata też się znalazło w miseczce :) Żadne wymyślne śniadania nie pobiją tej pysznej prostoty. Przyznam, że kaszka miała być jeszcze "budyniowa", ale budyniu...zbrakło. Sytuację uratowała mąka z tapioki Fresano , której 10g rozmieszałam w małej ilości wody i pod koniec gotowania dodałam do kaszki - tak samo jak robię "budyniową". Smakowała równie dobrze
breakfast of dreamsśniadaniowe serniczki :) Ten był bardzo delikatny za sprawą ricotty i oczywiście zawierał w sobie mój ulubiony do niej dodatek - karob <3 PRZEPIS /1 porcja/ ~250g ricotty ~jajko ~łyżka budyniu czekoladowego lub mąki pszennej/ziemniaczanej ~czubata łyżka karobu Fresano ~cukier/stevia do smaku ~borówki (ok. 100g) lub inne owoce/dodatki Mieszamy wszystkie składniki oprócz owoców i przelewamy masę serową do foremki. Na wierzchu
breakfast of dreamsgotowany sernik na budyniu toffee z solonym karmelem*~ *rozpuszczonym kajmak z dodatkiem soli
breakfast of dreamscholesterolu . Tapioki w postaci mąki używa się jako zagęszczacza do sosów i musów. Granulat tapioki stosuje się do wyrobu legumin i budyniów . Tapiokę kupiłam we wtorek i dopiero dziś miałam okazję ją przetestować. Najlepsze w niej jest to, o czym wcześniej już była mowa, a mianowicie, że jest pozbawiona smaku. Dzięki temu
chili & sugarrano, Madzia śpi jeszcze, a ja siedzę i wpisy na blogu uzupełniam. Lemon curd ma wiele zastosowań. Do ciast, deserów, czy nawet do podjadania tak po prostu jak budyń. Idealnie nadaje się także do naleśników. A nawet można robić z nim kanapki: kromka chleba, twaróg i lemon curd. Niebo w gębie! Zresztą ilość wariacji jest nieograniczona. Więc jeśli macie ochotę
Marder&Marder Manufacturepołowę. Krem: Mleko zagotować z cukrem wsypać mannę i cały czas mieszając gotować 2-3 minuty,wystudzić. Masło utrzeć na puch wlać sok z pomarańczy dodawać po łyżce zimnego budyniu z manny i zrobić krem.Przełożyć ciasto. Lukier: Białko jaja ubić na sztywną pianę wsypać cukier puder oraz dodać kroplę aromatu pomarańczowego,zmiksować gotowym lukrem polać ciasto,posypać złotym krokantem
Wanilia i Kardamonłyżeczki mielonego cynamonu 80 g cukru Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 3/4 szklanki cukru 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 6 jaj 60 g masła 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy olejek pomarańczowy do ciasta Sposób przygotowania Kruszonka: Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia, dodać zimne z lodówki masło, wyrobić palcami-składniki mają się
Wanilia i Kardamonwyśmienite ciasto na różne okazje a owoce są kropką nad "i "Deser na ciepłe dni. Składniki: Ciasto: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 czubate łyżki mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 20 dag ryżu 800 ml mleka 2% szczypta soli 10 dag cukru 1 cytryna 3 łyżeczki żelatyny 40 dag sera białego zmielonego
Wanilia i Kardamon