dodatkiem żurawiny i serka homogenizowanego) lub też na słono (przyprawiając je solą i pieprzem). Składniki (10 sztuk): 1 jajko 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżka budyniu (lub skrobi jeśli robimy na słono) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 średnia cukinia 1 łyżeczka ksylitolu firmy Oleofarm (jeżeli robimy wersję na słodko) lub sól i pieprz (kiedy wybieramy wersję
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćraczej usnąć nie będę wstanie, więc chociaż pożytecznie wykorzystam ten czas Składniki (tortownica 19cm) masa serowa: 500g twarogu sernikowego mielonego (ja dałam Emilkę) 3 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) około 8 czerwonych śliwek około 5 łyżek cukru brzozowego lub innego słodzidła 0,5 szklanki odtłuszczonego mleka zagęszczonego spód: 0,5 szklanki płatków owsianych około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpychotkaaaaa! :) trzymajcie za mnie kciuki w tym tygodniu, zapowiada się jazda bez trzymanki Składniki (około 14 placuszków): około 3-4 łyżek chudego twarogu sernikowego (dałam Emilke 0%) 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 2 jajka 2 łyżki mielonych otrębów żytnich 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki sody około łyżki ksylitolu firmy Oleofarm około 5 suszonych
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmiały stałej opłaty za gaz po przygotowaniu tych cukierków poszłybyśmy z torbami;p) kiedy masa zacznie porządnie gęstnieć mieszamy cały czas, bo zacznie mocno przywierać gdy konsystencją będzie przypominać budyń próbujemy i ewentualnie dosładzamy przekładamy powstałą masę do pojemnika wyłożonego folią spożywczą odstawiamy do ostygnięci, a następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki kroimy masę na mniejsze kawałki przy pomocy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtrzeba tracić rano czasu na kucharzenie ;) Przepis zgapiłam z tej strony i jak zawsze lekko zmodyfikowałam ;) Składniki (2 porcje): 500g chudego twarogu 3 jajka 3 czubate łyżki budyniu waniliowego bez dodatku cukru (proszek) 0,5 szklanki mleka 1-2 banany garść rodzynek lub innych bakalii kilka kropel stewii firmy SteviGold wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtemu robiłam a konkretnych proporcji nie pamiętam, jak to dobrze, że mam ten blog! ;) Składniki (1-2 porcje): banan 200g chudego twarogu w kostce duże jajko łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 3 łyżki mleka 0,5 łyżeczki cynamonu garstka rodzynek klika sztuk orzechów włoskich Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (poza rodzynkami i orzechami) blendujemy na jednolitą masę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćObiecałam więc ledwo widząc na oczy dodaję przepis na dzisiejszy budyń, pyszny wyszedł! ;) Składniki (porcja około 340kcal/nie liczę owoców/): 100g chudego twarogu jajko 15g skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki szklanka mleka 0,5% aromat kokosowy jakieś słodzidło (użyłam około 15g ksylitolu) Sposób przygotowania: Pół szklanki mleka wlewamy z ksylitolem do teflonowego rondelka, gotujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsłodzik to zaledwie kilka % dzięki czemu otrzymujecie produkt doskonałej jakości i wartości odżywczej. Moja opinia: Wypróbowałam różne wersje tego produktu. Samą kazeinę zmiksowaną z ciepłą wodą, wtedy konsystencją przypomina budyń, mniam. Zmieszałam też ciepłą miksturę z serem białym, ale najlepszą wersją okazała się kazeina z twarożkiem na zimno. Cudowny deser, który idealnie spisze się na kolację. Smakowo jak najbardziej jestem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpodgrzewamy na małym ogniu przez kilka minut, cały czas mieszamy. Sos będzie gęstniał, musimy uważać żeby nie doprowadzić go do wrzenia. Krem jest gotowy gdy osiągnie konsystencję płynnego budyniu i będzie równomierną warstwą spływał po łyżce. Natychmiast zdejmujemy go z ognia i przelewamy do naczynia w którym chcemy go przechowywać. Gdyby zdarzyło się, że krem jednak się zwarzy można szybko
Smakowity Blog Kulinarnymaślane) 40 g roztopionego masła czubata łyżeczka gorzkiego kakao Masa serowa: 600 g sera na sernik (u mnie wiaderkowy ) pół szklanki cukru (110g) 1 duże jajko Czubata łyżka budyniu waniliowego - proszku. (ok pół opakowania czyli 20g) 1/4 szklanki (60ml) śmietany 30% 130 g białej czekolady 2-3 garści malin ( ja korzystałam z mrożonych) 50 g białej czekolady na polewę
Malinowa Kawiarenkawrzenia. Kiedy przestygnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło (miękkie) ucieramy dokładnie do momentu powstania jasnej puszystej masy. Następnie dodajemy do niego partiami przygotowany wcześniej budyń stale miksując. Gotowy krem wykładamy na zsiadłą galaretkę i posypujemy obficie pokruszonymi bezami. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godz
Malinowe Pocałunkiminut. Po tym czasie rabarbar odsączamy na sitku. Składniki na piankę: 5 białek 3/4 szkl. cukru 1 cukier wanilinowy 1/4 szklanki oleju szczypta soli 2 paczki budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (łącznie 80 gramów) Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy na najwyższych obrotach do rozpuszczenia cukru . Następnie do ubitych
Walijskie Pichcenie