budyń - 12640 przepisów (strona:690/843)

Sernik cytrynowy 388

kanapkowy Pilos z Lidla…) 500 g serka mascarpone 5 jajek pół szklanki oleju /u mnie rzepakowy/ 300 ml śmietany kremówki 30-36% 300 g cukru 5 dużych cytryn 1 budyń waniliowy szczypta soli Cytryny – wyszorować, sparzyć- a następnie delikatnie zetrzeć z każdej zewnętrzną warstwę skórki. Oddzielnie wycisnąć sok. Pozostałe składniki przełożyć do dużej miski i zmiksować na jednolitą masę

UgotujmyTo.pl
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i budyniową pianką 151

margaryny szczypta soli Nadzienie: 1 kg rabarbaru 5 łyżek cukru 1 kisiel  żurawinowy Pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju  szczypta soli 2 op budyniu waniliowego lub śmietankowego Kruszonka: 100 gramów miękkiego masła ewentualnie margaryny 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Masło stapiamy, schładzamy do temperatury pokojowej. Drożdże dokładnie rozprowadzamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik kawowy z wiśniową nutą 150

łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera "Mój Ulubiony" 100 ml śmietanki 30 % 6 jajek 2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki wrzątku 1/2 szkl. cukru 1 budyń czekoladowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej 1/2 tabliczki czekolady białej wiśnie z syropu Sposób przygotowania: Spód: Składniki ciasta zagniatamy, rozwałkowujemy na wielkość

Kolorowy Przepisownik
Fale Dunaju 126

kakao, mieszamy, po czym wykładamy na jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto układamy owoce. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Masa: Z mleka, cukru i mąki gotujemy budyń. Ostudzony stopniowo (po łyżce) dodajemy do utartej na puch margaryny. Gdy upieczone ciasto ostygnie nakładamy na nie krem. Polewa: W rondelku rozpuszczamy składniki (nie gotujemy!). Gdy przestygnie wylewamy ją na ciasto

Kolorowy Przepisownik
Kruche ciasto z rabarbarem, jabłkami i śmietankową pianką 162

Składniki: Spód: 3,5 szkl. mąki 8 żółtek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny Pianka: 8 białek 1/2 szkl. cukru 3 budynie o smaku śmietankowym Dodatkowo: 3 łodygi rabarbaru 2 duże jabłka 2 łyżeczki cukru 4 łyżeczki galaretki truskawkowej 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Z podanych składników szybko wyrabiamy elastyczne

Kolorowy Przepisownik
Ciasto ze śliwkami i bezą 61

szczycie śliwkowego sezonu nie może zabraknąć na Waszym stole ciasta z tym pysznym owocem - kruchy spód, budyń, świeże śliwki, chrupiąca beza i orzechy laskowe. Ciasto nie jest trudne do przygotowania a za to niesamowicie smaczne. U mnie zniknęło w ciągu 3 dni a beza do samego końca była apetycznie chrupiąca. Przepis pochodzi z bloga KwestiaSmaku.com

Milion Smaków
Ciasteczka z masłem migdałowym i Ziarenkami Cynamonowy Raj 158

Składniki na ciasto kakaowe : 2 , 1/2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki    Masła migdałowego Primavika   http://www.primavika.pl/ 1 budyń waniliowy  Winiary 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy  1/2 kostki margaryny Kasi 3 żółtka  1 jajko 2 łyżki kakao  2 łyżki oleju Krem czekoladowy Dr .Oetkera  1 szklanka mleka

Sama słodycz i szczypta chili
Ciastka francuskie z rabarbarem i cynamonem 224

oraz cynamonem. Zamiast- wspomnianego już- rabarbaru, można użyć innych owoców, które pomału zaczynają wypełniać warzywniaki :) Takie ciasteczka robi się błyskawicznie, wystarczy na ciasto francuskie ułożyć owoce (albo marmoladę, nutelle, budyń czy nawet same bakalie), piec 20 min. i gotowe :) Warto więc mieć takie ciasto zawsze w zapasie, w razie wizyty niespodziewanych gości, albo jak tylko najdzie nas ochota na coś

Kraina Miodem Płynąca
SERNIK Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM NA KAKAOWYM SPODZIE 297

szklanki ciemnego kakao SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 600 g twarogu z wiaderka (użyłam Delfiko) 3/4 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 3,2% 2 białka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru wanilinowego lub 1 łyżeczka esencji waniliowej SKŁADNIKI NA KARMELIZOWANY RABARBAR: 350 g rabarbaru (4 łodygi) 1 łyżka masła 2 łyżki

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta Creme Patissiere z Rabarbarem 121

Przełożyć do miseczki i pozwolić by krem wystygł- należy go przykryć folią spożywczą by nie wysechł z wierzchu i nie zrobiła się skorupka. Krem ma konsystencję bardzo gęstego budyniu Gdy krem przestygnie, nakładać go na ostudzoną tartę. Uwaga: Jeśli krem jest za gęsty, należy dodać więcej ciepłego mleka. Rabarbar: 1. Cukier położyć na patelni postawionej na małym ogniu

KreatywnePiny
Konkurs. Zdrowo i kolorowo z Sante 187

chętnie pobawicie się i ugotujecie coś pysznego a im Was będzie więcej tym większe szanse na następne konkursu z ciekawymi nagrodami! Zobacz - nawet z amarantusa można zrobić kremowy budyń ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Deser czekoladowo-truskawkowy 190

Chia, wanilię, dokładnie mieszam i rozlewam do dwóch naczyń, w których będę podawać deser. Odstawiam wszystko na minimum godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc, wtedy uzyskamy konsystencję budyniu. Na wierzch wylewam schłodzony mus z truskawek. Stroję miętą i gotowe :-) Miłej niedzieli

Życie na widelcu
Skubaniec 114

zarówno latem , jak i zimą. Latem ze świeżymi aromatycznymi owocami, z kolei zimą z tzw. mrożonkami, dżemami, a z braku jakichkolwiek pomysłów na nadzienie, nawet z serkiem waniliowym, bądź budyniem, ja w poszukiwaniu miejsca w zamrażalce wykorzystałam mrożone truskawki.  Składniki 7 jaj 65 dag mąki 1 kostka margaryny 1-2 szkl. śmietany lub 2 łyżki smalcu 5 łyżek cukru

Kuchenne aromaty
Drożdżówki z serem 142

szkl oleju 1 szkl mleka szczypta soli łyżka cukru waniliowego Nadzienie serowe 600 g białego sera 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego Sposób Drożdże rozpuścić w letnim mleku, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wyrabiać przez 15 minut na jednolite ciasto. Posypać mąką, zostawić na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Składniki

Kuchenne aromaty
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kokosową kruszonką 113

dużą blachę piekarniczą.  Ciasto 3 jaja 0,5 kostki margaryny 7 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 7 dag świeżych drożdży 1,5 szkl. mleka 70 dag mąki 1 budyń śmietankowy bez cukru Kruszonka 20 dag masła 20 dag cukru 10 dag maki 10 dag wiórków kokosowych olejek śmietankowy do smaku Dodatkowo  truskawki świeże lub mrożone Sposób Margarynę rozpuścić

Kuchenne aromaty