budyń - 12640 przepisów (strona:681/843)

Babka kakaowa z serem. 158

pomarańczowego (opcjonalnie)  1.5 łyżki słodzonego kakao (ewentualnie) DO DEKORACJI: ulubiona polewa czekoladowa płatki kokosa      Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Twaróg dobrze miksujemy, dodajemy jajko, mleko, budyń, cukry i ewentualnie aromat. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, odkładamy.      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Margarynę, jajo, cukier i dżem ucieramy mikserem. Dodajemy cynamon, kakao

Rozpustne gotowanie
Sernik królewski z jagodami. 170

paski.  MASA SEROWA: 1 kg zmielonego co najmniej dwa razy twarogu 125 ml oleju 2 szklanki mleka ziarenka z 1 wanilii 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 g mrożonych jagód       Gdy spód sernika się piecze przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki prócz jagód miksujemy na gładką masę. Z piekarnika ostrożnie wyjmujemy podpieczony spód

Rozpustne gotowanie
Sernik obłędnie czekoladowy. 140

będzie "pływało" w masie serowej ;) Odkładamy. MASA SEROWA: 700 g twarogu zmielonego co najmniej dwukrotnie 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 budyń czekoladowy 2 łyżki gorzkiego kakao 100 g rozpuszczonej mlecznej czekolady lub 4-5 łyżek kremu czekoladowego (typu nutella lub inny tańszy zamiennik)      Zmielony twaróg przekładamy do miski, dodajemy kolejno

Rozpustne gotowanie
Ciasto "Drożdżowy kwiat". 147

zewnątrz i mięciutkie, pulchniutkie w środku. Ja nadziałam je dżemem z aronii, lecz sprawdzi się również każdy inny dżem (najlepiej własnej roboty), powidła, krem czekoladowy, masa makowa, czy budyń. Wersji jest wiele, wszystkie przepyszne! Takie splatanie ciasta podpatrzyłam na blogu Cacina kuhinja , Svetlana potrafi wyczarować cuda!!!! Polecam!!! Składniki na ciasto "Drożdżowy kwiat": ROZCZYN: 40 g drożdży 0,5 łyżki

Rozpustne gotowanie
Sos czekoladowy do deserów. 162

zrobić, żeby deser smakował obłędnie? Dodać do niego czekoladę! Jeśli też tak uważacie mam dla Was wspaniały przepis na sos czekoladowy, idealny do lodów, owoców, naleśników, budyniów, jogurtów, bitej śmietany i całej reszty. Intensywny smak kakao, subtelnie podkreślony słodyczą sosu idealnie komponuje się z deserami. Bardzo polecam!      A tu z lodami karmelowymi, na które przepis znajdziecie

Rozpustne gotowanie
Babeczki cytrynowo-budyniowe z brzoskwiniami 92

Dziś po dłuższej przerwie, wreszcie mam  chwilę aby uzupełnić przepisy. Zaczynam od babeczek cytrynowo-budyniowych. SKŁADNIKI : skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny  100 g budyniu w proszku (bez cukru) np. waniliowego, 200 g masła 2 duże jajka 4 łyżki mleka 140 g drobnego cukru do wypieków (lub mniej) 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

dlaSmaQ
Ciasto kruche z pianką i malinami 292

szklanki mąki pszennej  1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masa piankowa: 7 białek  1 szklanka cukru 3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru   3/4 szklanki oleju rzepakowego Owoce : 1 kg. malin WYKONANIE Ciasto zagniatamy w misce lub na stolnicy. Mieszamy mąkę z proszkiem i cukrem dodajemy startą

W kuchennym oknie Ewy
Clafouti z czereśniami 187

zdjąć z ognia i stopniowo dosypywać mąkę, energicznie mieszając trzepaczką, by nie powstały grudki. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli do uzyskania kremowej konsystencji. Ciągle miksując dodawać stopniowo budyń z mleka i mąki, a na koniec dodać ekstrakt migdałowy. Powstałą rzadką masą zalać czereśnie.  Piec przez ok. 45-55 min. - do suchego patyczka.  Przed podaniem posypać cukrem

Domowa Cookierenka Agi
Pieczona sernikowa owsianka 137

kokilek o średnicy 70 mm / Składniki: 250 g twarogu  2 duże jajka 2 łyżki miodu lub 4 łyżki cukru  150 g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki budyniu waniliowego 90 g płatków owsianych  ew. owoce, orzechy, czekolada itp. do masy Wszystkie składniki wymieszać w misce trzepaczką.  Całość wstawić na całą noc do lodówki*. Masę przełożyć do kokilek

tost z dżemem
Z wizytą u Kurta Schellera w Kurt Scheller Academy 182

dodatkiem mięty. Super smak. A do tego sos na bazie jogurtu greckiego z karmelizowanym masłem i płatkami chilii. Super smak ! Krem brulee z lawendą.  Krem smakował, jak budyń. Lawenda nadała mu oryginalnego aromatu. Ogólnie bardzo dobry deser, nie za słodki. Kurs sam i z drużyną do pomocy :) w drużynie siła ! OCENA KURSU WRAŻENIA OGÓLNE Kurs oceniam jak najbardziej pozytywnie

Mój Smak na Życie
Wędzone żeberka w kapuście z żurkiem 128

dodać pokrojoną kapustę (jeżeli jest kwaśna należy ją wypłukać). Dusić, aż kapusta będzie prawie miękka, w razie potrzeby dolać trochę wody. Wlać żurek (nie dodawać mąki, gdyż zrobi się budyń kapuściany) i gotować aż otrzymamy odpowiednią konsystencję/ gęstość.   zastawa

królestwo garów
Gotowany serniczek bananowy z jagodami 173

dobrych źródeł), bardzo bananowy i sycący. Jagody przełamują smak banana i dodają ciekawego, kwaskowatego posmaku. Zapraszam do wypróbowania gotowanego serniczka bananowego :) Składniki : 100 g twarożku 1 banan 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru lub 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + kropelka aromatu waniliowego 1 jajko 1/2 łyżeczki cynamonu pół szklanki jagód Wszystkie składniki oprócz jagód miksujemy na gładką masę. Gotujemy na małym

Chocolate Muffin Blog
Sernik z jagodami 158

wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy ciastem spód tortownicy. Składniki na masę serową: 900 g twarogu tłustego lub półtłustego dwukrotnie zmielonego 5 jajek 1 i  1/2  budyniu waniliowego 1,5 szklanki  jagód 1  szklanka drobnego cukru Jagody blendujemy a następnie przecieramy przez sito, pozbywając się skórki i pesteczek.  Wszystkie składniki wkładamy do miski

W kuchennej krainie
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 106

SKŁADNIKI: 6 białek z jajek 2 jajka 3 miarki odżywki białkowej 1 łyżka sody oczyszczonej 1 garść orzechów- zmiksować blenderem 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki nasion chia 1 łyżka jogurtu naturalnego  szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na pianę. Resztę składników zmiksować razem blenderem. Dodawać pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec

ClauditteMissCooking
Ciasto Tropikalna Wyspa 366

cukier i cukier waniliowy. W reszcie dokładnie mieszamy mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz  żółtko. Gdy mleko wrze, przelewamy masę z żółtkiem i energicznie mieszamy . Masa musi mieć konsystencję budyniu. Rondelek przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Folia zapobiegnie powstaniu na wierzchu kożucha. Po wystudzeniu ucieramy z margaryną na gładki krem. Galaretkę rozpuszczamy w wrzątku, odstawiamy do stężenia.  Najlepiej przygotować

VioletoweKucharzenie