budyń - 12640 przepisów (strona:678/843)

Czekoladowy torcik z czereśniami 197

powietrza. Studzić na kratce. Krem jogurtowo-twarożkowy 300 g jogurtu naturalnego 300 g twarożku (ja użyłam TEGO ) 2/3 szklanki cukru pudru ok. 100 g mleka w proszku (można zastąpić budyniem) 2 łyżki żelatyny  200-300 g wydrylowanych i odszypułkowanych czereśni  Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (ok. 1/4 szlanki). Jogurt utrzeć z cukrem, stopniowo dodając twarożek

Kuchnia Ellie
Waniliowy porzeczkowiec z migdałową kruszonką. 173

foremkę 40x26 cm  1 kostka masła (250g) 5 jajek 2 i 1/4 szklanki  mąki (400g) 1,5 szklanki cukru (350g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego - proszku (po 40g każde ) pół kg czarnej porzeczki łyzka mąki ziemniaczanej  2 łyżki cukru Na kruszonkę: 1/4 kostki miękkiego masła 1/4 szklanki cukru (60g) pół szklanki mąki

Malinowa Kawiarenka
Naleśniki z serem i jagodami 153

Naleśniki: 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 i 1/3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy Nadzienie serowe: 250 g twarogu skórka otarta z 1/2 cytryny 2 łyżeczki budyniu waniliowego 2-3 łyżki mleka 4 łyżeczki cukru jagody (około 200 g) Składniki na ciasto mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Patelnię dobrze rozgrzewamy i lekko natłuszczamy. Wlewamy

My simple kitchen
Mazurek marcepanowy 154

smarujemy go również konfiturą, lub marmoladą. Marcepan do szprycowania: Mączkę migdałową mieszamy z cu krem pudrem i  cały czas mieszając dolewamy białko do momentu uzyskania masy o konsystencji budyniu. Na posmarowanym konfiturą lub marmoladą blacie marcepanowym szprycujemy ramkę. Najlepiej robić to workiem do szprycowania lnianym, lub bawełnianym żeby nie pęknął (masa jest dość sztywna). Tak przygotowane ciasto odstawiamy

Lili w kuchni
Masło z nerkowców Primavika 167

również po prostu wyjadać łyżeczką :) Wybornie smakuje z dodatkiem słodkich owoców, dżemów a także czekolady!    Z tego przepisu < klik > zrobiłam czekoladowe naleśniki budyniowe (zamiast budyniu śmietankowego dałam czekoladowy), posmarowałam go pół na pół masłem z nrkowców i kremem czekoladowym - efekt  był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze

Kto ugości moich gości?
Sernik z brzoskwiniami 179

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego Masa serowa: 1 szklanka cukru 1000 g białego tłustego sera 125 g margaryny 100 g masła 5 żółtek 2 op. Budyniu śmietankowego bez cukru Ponadto: 5 białek 1 szklanka cukru 1 puszka brzoskwiń Tłuszcz do posmarowania blaszki Bułka tarta do posypania formy Sposób przyrządzenia: Ciasto kruche: Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić

The Sweet Damsel
Mini serniczki z białą czekoladą 214

przepis) .   Składniki: 200 g ciasteczek owsianych 50 g masła 200 g śmietany 30% 200 g białej czekolady 100 g cukru 2 jajka 500 g mielonego twarogu 1 torebka budyniu waniliowego 12 papilotek ze sztywnego papieru Przygotowanie: W rondelku roztapiamy masło. Ciasteczka owsiane kruszymy w malakserze lub wkładamy je do foliowej torebki i wałkujemy. Okruszki mieszamy z masłem. Do każdej

Smakowity Blog Kulinarny
Puchate drożdżowe ciasto z morelami i zapiekanym kremem 176

kremowej polewie, która częściowo wsiąka a częściowo zapieka się na nim, ciasto jest wilgotne i pyszne. A może namówię Was na inne morelowe ciasto? Polecam placek graham z morelami, budyniem i kruszonką - to niebo w gębie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Lion - słodkie ciasto ze słonym akcentem 406

żółtkami, cukrem i mąkami. Wlewamy do gotującego mleka i zagotowujemy całość, mieszając by się nie przypaliło. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanym, jeśli jest bardzo gęsta można ją chwile podgrzać wtedy łatwiej się rozsmaruje. Biszkopt  przekrawamy na pół, na pierwszej połowie rozsmarowujemy masę kajmakową

Cynamonowe szczęście
Sernik "Złota Rosa" 782

kopiaste łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 125 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, zmielonego 1 szkl. mleka  1 budyń waniliowy 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 2 jajka Bezowa pianka z rosą: 6 białek 1 szkl. cukru Przygotowanie:  1. Ciasto kruche: Mąkę przesiać z proszkiem

Nastoletnie Wypiekanie
Kokosowy sernik wg siostry Anatazji 346

pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta soli masa serowa: 1 kg zmielonego sera 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy opakowanie budyniu śmietankowego beza kokosowa: 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy cukier oraz szczyptę soli

na moim stole...
Waniliowy ryż na mleku z malinami i pistacjami 159

mleku zdecydowanie częściej. Waniliowy ryż na mleku: 4/5 szklanki (czyli niepełna szklanka) krótkoziarnistego ryżu (takiego jak na risotto np. arborio) 800 ml mleka 1 laska wanilii 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki cukru orzechy pistacjowe (można pominąć) maliny lub inne kwaskowate owoce listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Garnek płuczemy bardzo zimną wodą

Poezja smaku
Mini serniczki czekoladowe 459

spróbować. A zatem zapraszam do pieczenia! Składniki: 200 g śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka 100 g cukru 2 jajka 500 g mielonego twarogu 1 torebka budyniu czekoladowego 1 łyżka kakao 12 sztuk ciasteczek Oreo 12 sztywnych papierowych foremek do babeczek Przygotowanie: Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej połamaną czekoladę i rozpuszczamy ją. Dolewamy mleko, odstawiamy do wystudzenia

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 187

masła/margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Bydyniowa pianka: 5 białek 1 szkl cukru pudru 2 budynie śmietankowe/waniliowe (u mnie 1 śmietankowy i 1 malinowy) 1/2 szkl oleju (słonecznikowy lub rzepakowy) Dodatkowo: 50 dag malin cukier puder do posypania Kruche ciasto: 1. Składniki ciasta a)zagnieść tradycyjnym sposobem

Kto ugości moich gości?
Francuskie clafoutis z czereśniami/wersja wege 110

czereśnie. Piec w temp. 190-200 C około 40 minut (pod koniec można na 10 minut włączyć opcję grillowania, żeby było ładnie przyrumienione). Ciasto po upieczeniu przypomina bardzo gęsty budyń i tak ma być Smacznego

greenscarf