budyń - 12640 przepisów (strona:678/843)

Sernik złota rosa (sernik z rosą) 129

bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} SER: 1 kg sera ½ szkl. oleju 2 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 2 całe jajka 4 żółtka Olejek waniliowy lub cytrynowy Wykonanie: Ser przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, następnie do sera stopniowo dodajemy resztę składników i wszystko razem miksujemy. CIASTO: 2 szkl

psgotujemy
SERNIK ROSA Z SOSEM WIŚNIOWYM 157

musem wiśniowym. Mmmmm pychota! Składniki na masę serową: 1 kg twarogu 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru opakowanie cukru wanilinowego 2 jajka 4 żółtka 1 budyń waniliowy Ser utrzeć z cukrem oraz cukrem wanilinowym, następnie stopniowo dodawać pozostałe składniki. Powstała masa powinna być dość płynna Składniki na ciasto: 400 g mąki 100 g margaryny

Banana Smiles
Tartaletki z lemon curd 103

ubijamy na sztywno mikserem na wysokich obrotach. Partiami dodajemy po łyżce cukier, cały czas ubijając. Na końcu wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Ubijamy jeszcze przez moment. Bezę wykładamy na całkowicie zimny budyń

Cakes By Kejt
Ciasteczka budyniowe 177

tworzą coś naprawdę wyjątkowego. Godne polecenia maleństwa! Składniki: 125g miękkiego masła 50g cukru pudru 110g mąki tortowej 40g proszku budyniowego o smaku waniliowym polewa czekoladowa Przygotowanie: Mąkę przesiać z budyniem i cukrem pudrem. Masło ubić około 2 minut, dodawać suche składniki w 3 partiach. Wymieszać. Ciasto schłodzić w lodówce około 2h. Po tym czasie można nadawać ciasteczkom dowolny kształt: okrągły

Cakes By Kejt
Sernik doskonały 181

ciasteczek lub herbatników kakaowych 100g masła MASA SEROWA:  1kg sera 3-krotnie zmielonego chudego 350g cukru 7 dużych jajek 200g masła 4 łyżki kaszy manny 1 budyń waniliowy 200ml śmietanki kremówki  Ciasteczka dokładnie pokruszyć, masło roztopić. Połączyć masło z ciasteczkowymi okruszkami, wymieszać, wylepić dno blaszki. Wstawić do lodówki na pół godziny. Masło utrzeć z jajkami i cukrem, następnie

Cakes By Kejt
Ciasto z borówkami i porzeczkami 124

twardego masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka i 2 żółtka cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pozostałe składniki 600 g borówek amerykańskich 250 g porzeczek 1 budyń waniliowy małe bezy do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto szybko wyrobić w robocie kuchennym lub zagnieść ręcznie. Uformować kulkę i włożyć na pół godziny do lodówki

noteskulinarnyfiga
Budyń espresso 84

Głowa dziś mi pęka. Wypiłam 3 kawy. I nic. To sobie zrobiłam budyń z espresso. Przeszło. No i bezy. czemu nie? 200 ml mleka, mleka sojowego lub migdałowego - to co lubisz  1 mocne espresso z ekspresu łyżka cukru trzcinowego 3 łyżeczki czubate mąki ziemniaczanej  Zrób espresso. Odmierz 200 ml mleka. 3/4 wlej do garnka

AZgotuj!
Budyń miętowy 115

Zielono mi... z bitą śmietaną. Wpadł mi do głowy nagle pomysł i musiałam go zrealizować. Wyszedł pyszny budyń z miętową nutką. Można go wykonać z każdym rodzajem mleka: sojowym, migdałowym, z orzechów laskowych i owsianym. 2 szklanki mleka 2-3 łyżki syropu miętowego 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej  pół opakowania śmietany kremówki odrobina śmietanżelu  Z podanej ilości mleka

AZgotuj!
Tarta jaglana z owocami, bez pieczenia 166

pierwszy rzut poszła tarta z jaglanym kremem , ale sporo pozmieniałam (głównie ze względu na brak niektórych składników pod ręką). Efekt był świetny. W planach mam jeszcze shake'a, budyń, kotleciki i pralinki. Także będzie się zdrowo działo u mnie :). Inspiracja Tarta jaglana z owocami Składniki (forma o śr. 30 cm): Spód: - 1i 1/2 szklanki migdałów - 1 szklanka kaszy jaglanej preparowanej

Corner With Recipes
Placuszki jabłkowe 120

miodu stanowią doskonałą przekąskę dla dzieci podczas wakacyjnych zabaw w długie, letnie dni Składniki: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 jabłka 1 szklanka musli 1 budyń waniliowy po 4 łyżki płatków migdałowych, wiórków kokosowych szczypta cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Ponadto serek mascarpone miód Wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki

kgwjanczewo
Sernik z malinami 162

wszystko nożem. Dodać jajko, zagnieść ciasto. Owinąć folią aluminiową i odłożyć do lodówki na czas przygotowywania masy. Masa serowa: 500 g sera twarogowego na sernik 250 g mascarpone 1 budyń śmietankowy 1 jajko 2/3 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy Wszystkie składniki (oprócz jajka) krótko zmiksować, do połączenia masy. Dodać jajko, ponownie zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto

Moja Galeria Smaku
Czekoladowy torcik z czereśniami 190

powietrza. Studzić na kratce. Krem jogurtowo-twarożkowy 300 g jogurtu naturalnego 300 g twarożku (ja użyłam TEGO ) 2/3 szklanki cukru pudru ok. 100 g mleka w proszku (można zastąpić budyniem) 2 łyżki żelatyny  200-300 g wydrylowanych i odszypułkowanych czereśni  Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (ok. 1/4 szlanki). Jogurt utrzeć z cukrem, stopniowo dodając twarożek

Kuchnia Ellie
Waniliowy porzeczkowiec z migdałową kruszonką. 170

foremkę 40x26 cm  1 kostka masła (250g) 5 jajek 2 i 1/4 szklanki  mąki (400g) 1,5 szklanki cukru (350g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego - proszku (po 40g każde ) pół kg czarnej porzeczki łyzka mąki ziemniaczanej  2 łyżki cukru Na kruszonkę: 1/4 kostki miękkiego masła 1/4 szklanki cukru (60g) pół szklanki mąki

Malinowa Kawiarenka
Naleśniki z serem i jagodami 145

Naleśniki: 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 i 1/3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy Nadzienie serowe: 250 g twarogu skórka otarta z 1/2 cytryny 2 łyżeczki budyniu waniliowego 2-3 łyżki mleka 4 łyżeczki cukru jagody (około 200 g) Składniki na ciasto mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Patelnię dobrze rozgrzewamy i lekko natłuszczamy. Wlewamy

My simple kitchen
Mazurek marcepanowy 149

smarujemy go również konfiturą, lub marmoladą. Marcepan do szprycowania: Mączkę migdałową mieszamy z cu krem pudrem i  cały czas mieszając dolewamy białko do momentu uzyskania masy o konsystencji budyniu. Na posmarowanym konfiturą lub marmoladą blacie marcepanowym szprycujemy ramkę. Najlepiej robić to workiem do szprycowania lnianym, lub bawełnianym żeby nie pęknął (masa jest dość sztywna). Tak przygotowane ciasto odstawiamy

Lili w kuchni