budyń - 12640 przepisów (strona:676/843)

Śniadania na cały tydzień! 149

chudego lub półtłustego twarogu 1 łyżka miodu kilka malin pokrojony banan Przygotowanie: Twaróg pokroić w plastry, położyć na chlebku, polać miodem i poukładać maliny. Banana położyć obok. 6. Kakaowy budyń jaglany Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie : Kaszę umieścić w misie blendera, zmielić na gładką masę - u mnie zostały ziarenka kaszy. Dodać

Cakes By Kejt
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 116

łtek (białka wykorzystamy podczas przygotowywania budyniowej pianki) na budyniową piankę : 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 cukier waniliowy 16 g 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru po 40 g (ja miałam tylko z cukrem więc dałam do pianki zamiast całej 2/3 szklanki cukru) 0,5 szklanki oleju (używam oleju z pestek winogron) dodatkowo

cucinare
Marchewkowe 96

pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy (16 g) 200 g masła Polewa : 40 g masła 60 g czekolady gorzkiej 60 g czekolady mlecznej Wykonanie : Zaczynamy od przygotowania budyniu. 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy dokładnie w 120 ml mleka. Pozostałe 380 ml mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy

cucinare
Sernik na ciemnym spodzie 168

łyżki kakao 200g stopionego tłuszczu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 4 jaja (białka ubić) 2 szkl. cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej (lub 1 budyń śmietankowy) 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta ze sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy Wszystkie składniki ciasta zagnieść, podzielić na dwie części i włożyć na 30 minut

Moje domowe kucharzenie
Panna cotta- z sosem kawowym 167

regionów północnych Włoch stał się klasyką? Desery mleczne są obecne w kuchniach całego świata. Tak naprawdę różnią je drobne szczegóły. W kuchni polskiej najbardziej znanym z takich deserów jest budyń – połączenie mleka z żółtkami, cukrem i mąką ziemniaczaną. W kuchni brytyjskiej znajdziecie przepis na mający francuskie korzenie Blancmange. Ten deser jest bardzo podobny do panna cotty, ale dodatkowo usztywniony przez

Karo in the Kitchen
Clafoutis na mące migdałowej z czereśniami – szybki deser bez glutenu 140

Kuchnia francuska to nie tylko wymyślne w składnikach i sposobach przygotowania dania. To również proste, szybkie i mało wymagające przepisy. Clafoutis to niby ciasto, niby budyń, niby naleśnik, niby zapiekanka. Ciężko jednoznacznie skategoryzować ten deser. Formę ceramiczną lub patelnię do zapiekania smarujemy lekko masłem. Czereśnie myjemy, kroimy na połowy i usuwamy z nich pestki. Owoców musi być tyle, by dało

Karo in the Kitchen
Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu 179

upały, gdy włączenie piekarnika jest jednoznaczne z wyparowaniem. Spróbujcie! W myśl zasady „wszystko albo nic”, nie zobaczycie tutaj przepisu na tiramisu z serka wiejskiego, z użyciem żelatyny, budyniu czy bez jajek, albo na białkach – bo takie kombinacje też już widziałam. To nie byłoby tiramisu tylko wyrób tiramisopodobny. Nie uznaję półśrodków, nie dam Wam recepty na coś

Karo in the Kitchen
Marysieńka 137

Odlać pół szklanki mleka i wymieszać z nim utarte żółtka z cukrem oraz mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać masę żółtkową i ugotować budyń. Ostudzony zmiksować z miękkim masłem. 4. Przełożenie: pierwszy blat biszkoptu kakaowego - 1/2 masy - ciasto orzechowe - 1/2 masy - drugi blat biszkoptu. Odstawić do lodówki. Ciasto polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernikobrownie z malinami 132

szklanki cukru pudru 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Masa serowa: 1 kg sera do serników 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1 cukier wanilinowy   Dodatkowo: 400 g malin Sposób przygotowania: 1. Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik na zimno z galaretką i owocami - przepis 168

ostygnie dodajemy do niej serek homogenizowany i mieszamy aż do całkowitego połączenia. Do jednaj galaretki jeden serek. Odstawiamy do stężenia. Gdy galaretka z serkiem zacznie gęstnieć (przynajmniej do konsystencji budyniu) przelewamy ją do formy na ułożone wcześniej biszkopty. Galaretka nie może być zbyt rzadka, bo biszkopty zaczną pływać. Formę wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Gdy mamy różnokolorowe galaretki wlewamy

Pyza i Surówka
Sernik bałkański (na jogurcie bałkańskim) 196

lekki, puszysty i... uzależniający :) Zdecydowanie polecam! Składniki (na dużą tortownicę o śr. 28 cm): mała paczka (120 g) okrągłych biszkoptów 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2 standardowe opakowania budyniu waniliowego 1 litr jogurtu bałkańskiego (byle nie light) - 3 opakowania po 340 g pół szklanki oleju Do dekoracji: dowolne owoce, np. borówki, maliny Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury

Domowa Cookierenka Agi
Czekoladowiec z porzeczkami 178

proszek budyniowy i 2 łyżki cukru. Resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy mieszankę budyniową, chwilę gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Ucierając dodajemy po łyżce zimny budyń. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe. Całość mieszamy. Masę wykładamy na upieczony biszkopt. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Porzeczki wykładamy na masę kokosową, zalewamy tężejącą galaretką

Pobite gary Barbary
Rabarbarowiec z pianką 126

szklanki mąki pszennej * 25 dag margaryny *  2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 łyżki cukru pudru * 5 jajek * 1 szklanka cukru * 1 opakowanie cukru waniliowego * 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego * 1/2 szklanki oleju * 2 szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek. Margarynę pokroić w kostkę. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia i cukru pudru

Pobite gary Barbary
Ciasto Cappuccino 232

pozostałym mleku łączymy mąkę, żółtka oraz cappuccino , wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy aby nie powstały grudki chwilę gotując, studzimy. Margarynę ucieramy do białości dodając partiami budyń. Ucieramy puszysty krem. masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ucieramy delikatnie masę.  Biszkopt nasączmy kawą wymieszaną z koniakiem

kgwjanczewo
(prawie) dietetyczne muffinki 218

misce z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. W osobnej misce należy rozbełtać jajko. Następnie dosypujemy do niego cukier, olej, jogurt, aromat waniliowy i mieszamy. Konsystencja powinna przypominać budyń. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy do momentu uzyskania jednorodnej masy. Na tarce trzemy na wiórki kilka kostek czekolady (możemy je również posiekać na drobne kawałki za pomocą noża

two broke sisters