budyń - 12640 przepisów (strona:667/843)

Tarta z nadzieniem dyniowym 88

Delikatny, kruchy spód wypełniony kremowym, dyniowym nadzieniem, bardzo przypominającym w smaku… budyń :) Aromatyczny, lekko korzenny na bazie puree z dyni. Jeśli lubicie takie smaki, a przede wszystkim jeżeli uwielbiacie dynię, to gorąco polecam Wam wypróbowanie przepisu. Tarta jest subtelna w smaku, doskonale wyważona i ma fantastyczną konsystencję: miękką, ale zwartą (masa na pewno się nie rozpłynie). Podana z bitą śmietaną

MyCookBook.pl
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 164

łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę następnie szybko zagniatamy ciasto

Kolorowy Przepisownik
Fiona 120

Składniki biszkopt z 3 jajek sok Kubuś malinowy (lub inny w kolorze różowym) budyń malinowy z cukrem, 3 opak delicje malinowe, 2 opak śmietanka 36%, 500ml galaretka malinowa, 3 opak cukier puder, 1 łyżka Przygotowanie Proszek budyniowy rozrabiamy w szklance soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy

Gotowanie moimi oczami
Drożdżówki z serem 157

składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.  Po tym czasie w każdej bułce robimy wgłębienie dnem szklanki, naciskając aż do samego spodu. Następnie wypełniamy masą serową. Masę serową możemy zastąpić budyniem, masą makową lub marmoladą. Pieczemy około 15 mniut w temperaturze 180st. Studzimy na kratce. Mieszamy cukier puder z gorącą wodą. Smarujemy wystudzone drożdżówki i od razu obsypujemy kokosem

Gotowanie moimi oczami
Budyniowe ciasteczka z oczkiem 140

Składniki mąka pszenna, 220g masło, 110g cukier, 100g cukier waniliowy, 1 małe opak budyń waniliowy, 1 opak (40g) żółtko jaja, 2 szt mleko, 2 łyżki marmolada owocowa Przygotowanie Wszystkie składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości

Gotowanie moimi oczami
CIASTO " PYCHOTKA" 568

utrzeć z cukrem, dodać mąkę i ½ szklanki mleka – dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i powoli wlać żółtka utarte z cukrem i mąką stale mieszając. Zagotować jak budyń i wystudzić (od czasu do czasu mieszając). Do utartego masła dodajemy po jednej łyżce masy budyniowej i ucieramy. Jedną część ciasta wykleić na blaszkę, posmarować dżemem i przykryć ubitą pianą

Darcia w kuchni
Chleb żytni na zakwasie ze słonecznikiem 212

Przygotować zaczyn. Do miski przełożyć zakwas, dodać mąkę i letnią wodę. Wymieszać dokładnie, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 godzin. Zaczyn powinien mieć konsystencję gęstego gorącego budyniu, wszystko zależy od mąki, jeśli będzie za bardzo gęsty dodać nieco więcej wody. Przygotować ciasto właściwe. Do przygotowanego wcześniej zaczynu dodać wszystkie składniki czyli: wodę, sól, słonecznik oraz wymieszane mąki

Monia miesza i gotuje
Sernik w kruchym cieście. 178

trzykrotnie mielonego twarogu + 125 ml ciepłego mleka (lub 500 g twarogu z wiaderka) 150 g cukru 1 łyżka  cukru waniliowego 30 g mąki ziemniaczanej lub białego budyniu (np. waniliowego) 6 ubitych na sztywno białek 20 g drobno pokrojonej  kandyzowanej skórki cytrynowej      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ser ubijamy z cukrami, mąką, połową piany

Rozpustne gotowanie
Orzechowa pychotka 625

powidła i posypać połową orzechów,z drugą częścią zrobić tak samo i upiec oba placki w 180 stopniach 18-20 min(patrze żeby lekko się zrumieniło) masę gotujemy jak budyń,czyli odlewamy pół szkl mleka i mieszamy w nim mąkę cukier,resztę mleka zagotowujemy i wlewamy naszą mieszankę ,mieszamy aż zgęstnieje,studzimy ,miksujemy z margaryną na gładką masę przekładamy placki

Swojskie jedzonko
Sernik jesienny (sernik dyniowy na orzechowym spodzie) 153

pudru         Masa serowa:       1kg twarogu mielonego       6 jajek       1 budyń śmietankowy       1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej       200g puree z dyni       2 łyżki miękkiego masła

Amatorka kuchenna
Sernik na ciemnym spodzie 227

kostka palmy 4 szklanki mąki 2-3 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru 3 żółtka Masa: 1,5 kg twarogu 5 jajek + 3 białka 1 budyń śmietankowy 2 szklanki cukru cukier z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, może się trochę sypać ale to nic. Wystarczy zbić w jako taką kulkę aby podzielić na dwie

Pelusiowa Kuchnia
Mus czekoladowo - bananowy z awokado 119

miksuję. Powstaje gęsty mus, który nazywam "domową nutellą". Świetnie nadaje się na kanapki, ale także do jedzenia łyżką ;) Prawdziwa pycha! Można też dodać do musu mleka - nabierze on konsystencję budyniu. I to jakiego! ;) Smacznego! aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sernik z rosą 1836

jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ale-raj szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1,5 szkl oleju 1,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe b/c 1 szkl cukru 1 całe jajko 5 żółtek Beza 5 białek 0,5 szkl cukru  Przygotowanie: Kruche ciasto: zimną margarynę, mąkę, cukry, jajko i proszek do pieczenia zagnieść. Przełożyć

Ala piecze i gotuje
Czekolada na gorąco! 112

coś słodkiego. Ja uwielbiam czekoladę i to w każdej postaci. Często zamawiając czekoladę na gorąco w kawiarniach lub restauracjach dostaję gorące kakao z bitą śmietaną, a ostatnio nawet czekoladowy budyń w filiżance.Oczywiście należy tu wykluczyć Pijalnię Czekolady Wedla. Składniki na dwie duże szklanki czekolady: 150g gorzkiej czekolady do gotowania 500ml mleka 2 czubate łyżki gorzkiego kakao 2 płaskie łyżki

Kuchnia Pani Wiosny