budyń - 12640 przepisów (strona:666/843)

Ciasto z serem 159

Składniki: ciasto pół kostki masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser 500 g sera budyń waniliowy 3 jajka 2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru polewa 2 łyżki kakao 4 łyżki masła 2 łyżki mleka Wykonanie Masło roztopić i przestudzić. Wszystkie składniki razem wymieszać, następnie ubić pianę z białek

Pychotkaaa
Pianka wg Siostry Anastazji 189

czerwonej 3 łyżki wody dodatki 1 puszka ananasów 3-4 kostki czekolady ciemny biszkopt upieczony dzień wcześniej Wykonanie: Masa Z mleka, mąki, żółtek, cukru kryształu, cukru waniliowego, kokosu ugotować budyń. Masło utrzeć i połączyć z przestudzoną masą budyniową. Pianka Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać suchą galaretkę i dobrze wymieszać. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią żelatynę z galaretką

Pychotkaaa
Ciasto dziura w płocie 150

paczka biszkoptów 2 łyżki kawy rozpuszczalnej z 2 łyżkami spirytusu Wykonanie: Z podanych składników na krem budyniowy oprócz masła połączyć wszystko i gotować ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia, gdy budyń będzie zimny zmiksować go z masłem.  Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, później dodać wiórki i mak delikatnie mieszając. Bezę piec około 20-15 minut 180 stopni

Pychotkaaa
Pychotka wg Siostry Anastazji 152

blaszki. Białka ubić na sztywno z odrobiną cukru. Ciasta posmarować powidłami a następnie przykryć je pianą. Piec 30 minut w 200 stopniach. Z mleka, żółtek, cukru i mąki ugotować budyń i odstawić do całkowitego wystudzenia. Na końcu zmiksować powoli margarynę z masą i przełożyć nią placki

Pychotkaaa
Sernik z kokosem wg Siostry Anastazji 177

łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka ser 1 kg sera 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy piana 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórek kokosowych Wykonanie: Z składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, następnie wyłożyć je na brytfankę (w czasie gdy robię ser zazwyczaj podpiekam

Pychotkaaa
Makowo-kokosowe ciasto na bazie białek 171

wymieszać łyżką.  Piec 30 minut w 180 stopniach. Jedną szklankę mleka podgrzać, w między czasie rozrobić żółtko, mąkę i wiórka w drugiej szklance mleka. W ten sposób zrobić budyń, który należy dobrze wystudzić.  Gdy będzie zimny zmiksować z miękkim masłem i cukrem pudrem. Ciasto przeciąż na 2 blaty i delikatnie zwilżyć przegotowaną wodą przekładając masą. Ciasto idealnie smakuje

Pychotkaaa
Sernik z kulkami orzechowymi wg siostry Anastazji 462

Składniki: masa serowa 75 dag zmielonego sera 1/2 kostki masła 30 dag cukru pudru 8 jaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń bakalie kulki orzechowe 30 dag orzechów włoskich zmielonych 1 1/3 szklanki kwaśnej śmietany 3-4 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia masa 1 kostka masła (jest to mało musiałam dorobić masy z połowy kostki masła

Pychotkaaa
Ciasto Hali 155

Ciasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
sernik z kawą i kardamonem 528

laski wanilii szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki kawy mielonej (użyłam Peruwiański Flaming Eco Blik) na sernik: 1 kg sera na sernik 5 jajek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju skórka z 1/2 cytryny na wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śmietan-fixu kilka kostek gorzkiej czekolady łyżka cukru pudru Przygotować biszkopt: Białka oddzielić od żółtek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik dyniowo-kajmakowy 137

biszkoptowych ) lub ciastek - biszkoptów 200 masła Masa serowa: 750 g miękkiego sera twarogowego 1/2 szklanki cukru 4 jajka 200 masy kajmakowej 300 g pure z pieczonej dyni  1 budyń waniliowy szczypta cynamonu   Wykonanie: Masło rozpuścić w rondelku, stawiając na małym ogniu. Rozpuszczone odstawić do ostygnięcia. Okruszki biszkoptowe/biszkopty  pokruszyć w malakserze. Do poruszonych ciastek wlać przestygnięte masło - połączyć

kolorowotorcikowo
Tarta z nadzieniem dyniowym 95

Delikatny, kruchy spód wypełniony kremowym, dyniowym nadzieniem, bardzo przypominającym w smaku… budyń :) Aromatyczny, lekko korzenny na bazie puree z dyni. Jeśli lubicie takie smaki, a przede wszystkim jeżeli uwielbiacie dynię, to gorąco polecam Wam wypróbowanie przepisu. Tarta jest subtelna w smaku, doskonale wyważona i ma fantastyczną konsystencję: miękką, ale zwartą (masa na pewno się nie rozpłynie). Podana z bitą śmietaną

MyCookBook.pl
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 170

łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę następnie szybko zagniatamy ciasto

Kolorowy Przepisownik
Fiona 123

Składniki biszkopt z 3 jajek sok Kubuś malinowy (lub inny w kolorze różowym) budyń malinowy z cukrem, 3 opak delicje malinowe, 2 opak śmietanka 36%, 500ml galaretka malinowa, 3 opak cukier puder, 1 łyżka Przygotowanie Proszek budyniowy rozrabiamy w szklance soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy

Gotowanie moimi oczami
Drożdżówki z serem 160

składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.  Po tym czasie w każdej bułce robimy wgłębienie dnem szklanki, naciskając aż do samego spodu. Następnie wypełniamy masą serową. Masę serową możemy zastąpić budyniem, masą makową lub marmoladą. Pieczemy około 15 mniut w temperaturze 180st. Studzimy na kratce. Mieszamy cukier puder z gorącą wodą. Smarujemy wystudzone drożdżówki i od razu obsypujemy kokosem

Gotowanie moimi oczami
Budyniowe ciasteczka z oczkiem 144

Składniki mąka pszenna, 220g masło, 110g cukier, 100g cukier waniliowy, 1 małe opak budyń waniliowy, 1 opak (40g) żółtko jaja, 2 szt mleko, 2 łyżki marmolada owocowa Przygotowanie Wszystkie składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości

Gotowanie moimi oczami