śmietany 18%. Całość przyprawiłem około łyżeczką gałki muszkatołowej, solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Zmiksowałem przy użyciu blendera na gładką masę, którą cały czas podgrzewałem do uzyskania konsystencji gęstego budyniu. Kaczkę po wyjęciu z piekarnika odstawiłem na bok na 5 minut, po czym każdy filet pokroiłem w cienkie plastry. Na talerze wyłożyłem puree oraz pokrojone filety z kaczki. Polałem sosem
Wyprawy kulinarnecukru waniliowego 75 gram masła 1 żółtko jajka Masa serowa: 1/2 kg twarogu zmielonego trzykrotnie 75 gram cukru pudru 25 gram rozpuszczonego masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 opakowania budyniu waniliowego 100 gram śmietanki kremówki 2 jajka Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Kruche ciasto Wszystkie składniki na kruche ciasto czekoladowe zagniatam szybko, owijam folią spożywczą i umieszczam w zamrażalniku
Mango Papajaświątecznym stole. Z pewnością zaskoczycie gości. Składniki: Spód: 250 g herbatników korzennych 120 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń czekoladowy 150 ml kremówki 30% 150 g czekolady gorzkiej 1 płaska łyżka kakao 1 płaska łyżka przyprawy do piernika Ale-raj 150 ml oleju rzepakowego Bita śmietana: 200 ml kremówki
Ala piecze i gotujeproszku do pieczenia 250 g zimnego masła roślinnego (może być masło lub margaryna) 5 żółtek Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 3 razy przemielonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła 3 jajka 1 szklanka drobnego cukru Ponadto: 2 puszki brzoskwiń 5 białek 3/4 szklanki cukru Składniki na ciasto siekamy nożem po czym szybko zagniatamy. Jeżeli
sierotka maRysia w kuchnimleko będzie wrzało dolewamy mieszaninę żółtek, mleka i mąki. Mieszamy żeby nie powstały grudki. Studzimy. Masło ucieramy na puch za pomocą miksera. Następnie, ciągle miksując, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Miksujemy, aż powstanie gładka masa. Na koniec dodajemy Nutellę i mieszamy łyżką. Nasączenie: Do szklanki z wodą dodajemy syrop wiśniowy, tak żeby poncz był słodki i dosyć intensywnie pachniał
Czerwona PorzeczkaPrzepyszny budyń z dodatkiem świeżo otartej skórki z pomarańczy. Bez mąki ziemniaczanej i jajek. Płatki owsiane nadają kremowej konsystencji i zagęszczają deser. Podany na ciepło znakomicie sprawdzi się na rozgrzanie w chłodny wieczór :) Składniki: 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki świeżo otartej skórki z pomarańczy 2 łyżki mielonych płatków owsianych 1 mandarynka 3/4 szklanki mleka zagotować ze skórką. W pozostałej
Chocolate Muffin Blogtwarożku, kilka kawałków świeżych bananów i posłodzisz ją na przykład pysznym syropem pomarańczowym. Również jogurt naturalny będzie zupełnie inaczej smakował z dodatkiem ulubionego syropu Paola. Na podwieczorek możesz przygotować budyń kokosowy i polać go aromatycznym, pachnącym syropem o smaku wiśni. Zamiast posypywać placki z jabłkami cukrem pudrem, można osłodzić je kilkoma kroplami syropu gruszkowego. Pierogi z serem czy owocami również
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianastępnie dodać miód, mleko oraz maślankę. Piec w dowolnej formie w temperaturze 180 stopni C przez ok. 40 minut. Wystudzić. dodatki wiórki kokosowe płatki owsiane 1/2 szklanki rodzynek budyń czekoladowy 2 łyżki cukru, jeśli jest za mało słodkie tabliczka gorzkiej czekolady + odrobina mleka Rodzynki wcześniej namoczyć w wodzie. Czekoladę połamaną na kostki rozpuścić w garnuszku z niewielkim
Kuchnia Ellieprzed planowanym podaniem. Gwarantuję, że każdemu łasuchowi krówka osłodzi zbliżające się święta ☺ 3 dni 10 składniki: ciasto: 300 dag mąki 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 budyń śmietankowy 2 duże jajka 200 dag masła 80 dag cukru krem: 300 ml śmietany kremówki 250 dag mascarpone 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie 1 łyżeczka żelatyny wierzchnia warstwa: 1 puszka
Ania i Marcin gotująKolejny pomysł na prezent - korzenny syrop z nutką pomarańczy. Syrop nadaje się zarówno do kawy, herbaty, polania naleśników... Aga testowała z budyniem śmietankowym i poleca go też w tej wersji :). Korzenny syrop z nutką pomarańczy Składniki: 600 g cukru 0,5 litra wody Łyżka przyprawy korzennej Łyżka cynamonu 4 goździki 2 ziarna ziela angielskiego Duża szczypta chilli Skórka
Kuchnia w szuwarachpiekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. *Uwaga: jeśli chcecie zrobić ten sernik z serka wiaderkowego to oczywiście można, ale należy dodać jeszcze jedno opakowanie budyniu waniliowego. *Jeśli Wasz piekarnik tak jak mój słabo piecze od dołu to spód z ciasta należy najpierw podpiec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczekoladowy – nie jest bardzo słodki, może nie smakować tym, którzy uwielbiają bardzo słodkie serniki, ale moim zdaniem jest pyszny, jego słodycz pochodzi jedynie z czekolady i słodkiego czekoladowego budyniu 11.Sernik japoński – ciasto sernikowe z 3 składników: jajek, twarożku i białej czekolady, jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. 12. Sernik bez pieczenia – bez pieczenia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiórek kokosowych 100 g maku 90 g cukru dodatkowo: duże opakowanie podłużnych biszkoptów polewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada wykonanie: składniki na kerem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyża cukru wykonanie
Domowy Smak Jedzeniawody Przygotowanie: Migdały gotujemy z wodą około 10 minut na średnim ogniu. Przecieramy przez sitko lub odciskamy przez gazę. Pozostałą migdałową papkę można zużyć do przygotowania sosu, zupy lub budyniu, ale o tym innym razem. Źródło: Rene Husson, Philippe Galamiche, Kuchnia średniowieczna
Gotuj z Rumcajsemgładką masę. Do wrzącego mleka wlać migdały, zblendować. Zmniejszyć gaz na minimum, doprowadzić do zagotowania, po zagotowaniu gotować jeszcze 20 min. Krem ma być bardzo gęsty, troszkę gęstszy niż budyń. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przełożyć do rękawa cukierniczego, schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Przygotować krem porzeczkowy: W misie miksera umieścić mascarpone, krótko zmiksować, tak aby masa była jednolita, dodawać
moj przepis na