budyń - 12640 przepisów (strona:663/843)

Filet z kaczki w sosie wiśniowym z selerowym puree 178

śmietany 18%. Całość przyprawiłem około łyżeczką gałki muszkatołowej, solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Zmiksowałem przy użyciu blendera na gładką masę, którą cały czas podgrzewałem do uzyskania konsystencji gęstego budyniu. Kaczkę po wyjęciu z piekarnika odstawiłem na bok na 5 minut, po czym każdy filet pokroiłem w cienkie plastry. Na talerze wyłożyłem puree oraz pokrojone filety z kaczki. Polałem sosem

Wyprawy kulinarne
Sernik piernikowy 185

cukru waniliowego 75 gram masła 1 żółtko jajka Masa serowa: 1/2 kg twarogu zmielonego trzykrotnie 75 gram cukru pudru 25 gram rozpuszczonego masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 opakowania budyniu waniliowego 100 gram śmietanki kremówki 2 jajka Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Kruche ciasto Wszystkie składniki na kruche ciasto czekoladowe zagniatam szybko, owijam folią spożywczą i umieszczam w zamrażalniku

Mango Papaja
Sernik czekoladowo korzenny 223

świątecznym stole. Z pewnością zaskoczycie gości. Składniki: Spód: 250 g herbatników korzennych 120 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń czekoladowy 150 ml kremówki 30% 150 g czekolady gorzkiej 1 płaska łyżka kakao 1 płaska łyżka przyprawy do piernika Ale-raj 150 ml oleju rzepakowego  Bita śmietana: 200 ml kremówki

Ala piecze i gotuje
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 181

proszku do pieczenia 250 g zimnego masła roślinnego (może być masło lub margaryna) 5 żółtek Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 3 razy przemielonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła 3 jajka 1 szklanka drobnego cukru Ponadto: 2 puszki brzoskwiń 5 białek 3/4 szklanki cukru Składniki na ciasto siekamy nożem po czym szybko zagniatamy. Jeżeli

sierotka maRysia w kuchni
Tort kakaowo- wiśniowy z rurkami 358

mleko będzie wrzało dolewamy mieszaninę żółtek, mleka i mąki. Mieszamy żeby nie powstały grudki. Studzimy. Masło ucieramy na puch za pomocą miksera. Następnie, ciągle miksując, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Miksujemy, aż powstanie gładka masa. Na koniec dodajemy Nutellę i mieszamy łyżką.   Nasączenie: Do szklanki z wodą dodajemy syrop wiśniowy, tak żeby poncz był słodki i dosyć intensywnie pachniał

Czerwona Porzeczka
Budyń pomarańczowy z mandarynką 142

Przepyszny budyń z dodatkiem świeżo otartej skórki z pomarańczy. Bez mąki ziemniaczanej i jajek. Płatki owsiane nadają kremowej konsystencji i zagęszczają deser. Podany na ciepło znakomicie sprawdzi się na rozgrzanie w chłodny wieczór :) Składniki: 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki świeżo otartej skórki z pomarańczy 2 łyżki mielonych płatków owsianych 1 mandarynka 3/4 szklanki mleka zagotować ze skórką.  W pozostałej

Chocolate Muffin Blog
Paola dania dla dzieci 155

twarożku, kilka kawałków świeżych bananów i posłodzisz ją na przykład pysznym syropem pomarańczowym. Również jogurt naturalny będzie zupełnie inaczej smakował z dodatkiem ulubionego syropu Paola. Na podwieczorek możesz przygotować budyń kokosowy i polać go aromatycznym, pachnącym syropem o smaku wiśni. Zamiast posypywać placki z jabłkami cukrem pudrem, można osłodzić je kilkoma kroplami syropu gruszkowego. Pierogi z serem czy owocami również

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piernikowe pralinki z kaszy jaglanej + pierwsze urodziny bloga! 147

następnie dodać miód, mleko oraz maślankę. Piec w dowolnej formie w temperaturze 180 stopni C przez ok. 40 minut. Wystudzić. dodatki  wiórki kokosowe płatki owsiane 1/2 szklanki rodzynek budyń czekoladowy  2 łyżki cukru, jeśli jest za mało słodkie tabliczka gorzkiej czekolady + odrobina mleka Rodzynki wcześniej namoczyć w wodzie. Czekoladę połamaną na kostki rozpuścić w garnuszku z niewielkim

Kuchnia Ellie
Krówka 211

przed planowanym podaniem. Gwarantuję, że każdemu łasuchowi krówka osłodzi zbliżające się święta ☺ 3 dni 10 składniki: ciasto: 300 dag mąki 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 budyń śmietankowy 2 duże jajka 200 dag masła 80 dag cukru krem: 300 ml śmietany kremówki 250 dag mascarpone 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie 1 łyżeczka żelatyny wierzchnia warstwa: 1 puszka

Ania i Marcin gotują
#22 Korzenny syrop z nutką pomarańczy 135

Kolejny pomysł na prezent - korzenny syrop z nutką pomarańczy. Syrop nadaje się zarówno do kawy, herbaty, polania naleśników... Aga testowała z budyniem śmietankowym i poleca go też w tej wersji :). Korzenny syrop z nutką pomarańczy Składniki: 600 g cukru 0,5 litra wody Łyżka przyprawy korzennej Łyżka cynamonu 4 goździki 2 ziarna ziela angielskiego Duża szczypta chilli Skórka

Kuchnia w szuwarach
sernik w kruchym cieście 276

piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.  *Uwaga: jeśli chcecie zrobić ten sernik z serka wiaderkowego to oczywiście można, ale należy dodać jeszcze jedno opakowanie budyniu waniliowego.  *Jeśli Wasz piekarnik tak jak mój słabo piecze od dołu to spód z ciasta należy najpierw podpiec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki 833

czekoladowy – nie jest bardzo słodki, może nie smakować tym, którzy uwielbiają bardzo słodkie serniki, ale moim zdaniem jest pyszny, jego słodycz pochodzi jedynie z czekolady i słodkiego czekoladowego budyniu 11.Sernik japoński – ciasto sernikowe z 3 składników: jajek, twarożku i białej czekolady, jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. 12. Sernik bez pieczenia – bez pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ciasto kocie języczki 357

wiórek kokosowych 100 g maku 90 g cukru dodatkowo: duże opakowanie podłużnych biszkoptów polewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada wykonanie: składniki na kerem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyża cukru wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Rumcajs Historycznie: Mleko migdałowe 187

wody Przygotowanie: Migdały gotujemy z wodą około 10 minut na średnim ogniu. Przecieramy przez sitko lub odciskamy przez gazę. Pozostałą migdałową papkę można zużyć do przygotowania sosu, zupy lub budyniu, ale o tym innym razem. Źródło: Rene Husson, Philippe Galamiche, Kuchnia średniowieczna

Gotuj z Rumcajsem
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 147

gładką masę. Do wrzącego mleka wlać migdały, zblendować. Zmniejszyć gaz na minimum, doprowadzić do zagotowania, po zagotowaniu gotować jeszcze 20 min. Krem ma być bardzo gęsty, troszkę gęstszy niż budyń. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przełożyć do rękawa cukierniczego, schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Przygotować krem porzeczkowy: W misie miksera umieścić mascarpone, krótko zmiksować, tak aby masa była jednolita, dodawać

moj przepis na