budyń - 12640 przepisów (strona:660/843)

Zdrowy budyń 114

Dzisiaj w drogę. "Wciąż jestem obcy Zupełnie obcy tu - niby wróg Wciąż jestem obcy Wciąż bardziej obcy wam I sobie sam" zdrowy czekoladowy budyń /krem z awokado ; wiórki kokosowe Przepis: inspiracja / 1 porcja / dojrzałe awokado 2 łyżki kakao 2 łyżki syropu klonowego lub ryżowego, z agawy etc. 1/2 szklanki mleka roślinnego duża szczypta soli 1/8 łyżeczki cynamonu Wszystkie składniki zmiksować

tost z dżemem
Ręcznie robione, z pasją wydłubane. Akcesoria kuchenne od pracowni rzeźbiarskiej Graciarnia. 123

często spotykać się z tymi charakterystycznymi akcesoriami, którym oczywiście będą towarzyszyć moje najrówniejsze słodkie i wytrawne przepisy. Już dziś zapraszam Was serdecznie na "Deser w rustykalnym stylu. Mocno czekoladowy budyń domowy

Słodkie okruszki
WANILIOWO CYNAMONOWY BUDYŃ 114

prószy, ubrał dookoła przyrodę w zimową szatę...Pięknie jest ! Mróz mam nadzieje ze na dniach przestanie aż tak trzymać i będzie cudnie ;) Idealna jest pogoda na domowy, cieplutki aromatyczny budyń. Chcecie? Składniki: 2 szklanki mleka 3/4 laski wanilii 2 łyżki cukru laska cynamonu 1 łyżka masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka Wykonanie: Z mleka odlać pól szklanki, resztę zagotować

Z Majeczką w kuchni
Kisiel śliwkowy z granatem 116

Pamiętam, że jako dziecko bardzo lubiłam kisiel,  moje rodzeństwo natomiast wybierało budyń. Jak już dosięgałam blatu zawody jaki deser jemy wygrywałam, gdyż to ja najczęściej go przygotowywałam. Teraz kisiel zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem, choć smakuje inaczej, bo  przygotowuję go sama ze świeżych owoców, a nie posiłkuję się tym z torebki.  Moje kiśle powstają na wiele

Łycha smaków
Lasagne 186

Teraz przygotowujemy sos beszamelowy: W garnuszku topimy masło, wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i gotujemy przez 10-15 minut, cały czas mieszając, aż sos będzie gęsty jak budyń. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Dużą blachę dokładnie smarujemy oliwą z oliwek (możemy też użyć mniejszych naczyń do zapiekania, na pojedyncze porcje

My Culinary Art
Rafaello bez pieczenia 223

pozostałej szklance mleka rozmieszać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Do gorącego mleka wlać mleko z żółtkami. Gotować ciągle mieszając (żeby się nie przypaliło). Następnie odstawić do ostudzenia. Do zimnego budyniu dodać miękkie masło i dokładnie zmiksować. Dodać prawie całe wiórki kokosowe (odrobinę zostawić  do posypania ciasta) i wymieszać. Krem podzielić na 3 części (jeśli robimy dużą blachę, ja miałam

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
ciasto brzoskwiniowo-jabłkowo -budyniowe 105

Polecam ciasto z brzoskwiniami i jabłkami zalane budyniem

Ugotujmy Coś
Waniliowy pudding z tapioki podany z truskawkami 152

smakuje podana na ciepło jak i na zimno. Tapioka wygląda jak małe, mleczne kuleczki. Namięka, staje się przezroczysta i zwiększa swą objętość po ugotowaniu. Zasmakuje każdemu, kto lubi jeść budynie i mleczne kremy. Ponadto pudding z tapioki będzie idealny dla osób na diecie bezglutenowej jak i lekko strawnej.  Składniki: 1/2 szklanki tapioki (wagowo 90 g) 2 szklanki mleka

Ugotować
Ciasto "Pleśniak" na jogurcie greckim 446

szklanki cukru pudru 4 żółtka 200 g masła, pokrojonego na kawałki Składniki na masę jogurtową: 4 białka 1 szklanka cukru 750 g jogurtu greckiego 1 i 1/2 op. budyniu waniliowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 120 g dżemu porzeczkowego masło do wysmarowana formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Formę o wymiarach 25cm x 35cm smarujemy odrobiną

My Culinary Art
Cytrynowa tarta 256

ścięły się. Do powstałej masy dodałem skórki otarte z dwóch cytryn oraz wyciśnięty z dwóch cytryn sok. Całość zagotowałem intensywnie mieszając. Pod wpływem temperatury masa powinna uzyskać konsystencję budyniu, który przełożyłem z powrotem do miseczki. Białka dwóch jajek ubiłem na sztywną pianę, którą dodałem do masy cytrynowej. Całość delikatnie mieszałem, aby połączyć pianę z masą, ale nie zniszczyć zanadto struktury

Wyprawy kulinarne
Krówka z orzechowym karmelem 158

zagotować z cukrem. Oba rodzaje mąki oraz cukier waniliowy wymieszać z odlanym mlekiem i wlać do gotującego się mleka, dokładnie wymieszać, zagotować. Kostkę masła utrzeć, dodawać łyżkami do ciepłego budyniu, dobrze wymieszać. Wylać gorące na ciasto. Przykryć drugim upieczonym i wystudzonym blatem. Krem II: 1 szklanka cukru 20 dag orzechów 1 szklanka śmietany

Kubki smaku
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1030

brzoskwiniami i kruszonką Zajrzycie także do zbioru ciast świątecznych w poszukiwaniu inspiracji Słodkości dla dzieci / małe słodkości Smerfny deserek Lody domowe (cytrynowo-śmietankowe) - bez maszynki, bez jajek Domowy budyń waniliowy na mrożonych jagodach z pomarańczowo-rumową nutą Gofry kukurydziano-ryżowe (bezglutenowe) z owocami  Mleczne wafle domowe Cynamonowe gofry Serniczki light (w szklaneczkach) z kawałeczkami brzoskwiń Mleczny króliczek

Słodkie okruszki
Sernik Snickers 475

herbatników 70 g masła 1 łyżka cukru pudru masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego 2/3 szklanki śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka pół puszki masy kajmakowej ( 200 g ) 150 g solonych orzeszków 120 g gorzkiej czekolady wierzch: pozostałe pół puszki masy kajmakowej ( 200 g ) 3 snickersy  Sposób przygotowania: Herbatniki

na moim stole...
Testowanie Eterno. 168

owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat i wszelkich napojów. Polecają do deserów: jako polewy do lodów, budyniów, ciast i innych przysmaków. Polecają również zestawy prezentowe, które dzięki zestawieniu wspaniałych, tradycyjnych przetworów ucieszą rodzinę i przyjaciół. W prezentach oprócz konfitur i syropów znajdziecie wspaniałe herbaty oraz ciekawe dodatki

Sama słodycz i szczypta chili
Makowiec z masą orzechową i serową 193

szkl kandyzowanych skórek i owoców Ser: 600g sera 3x zmielonego 1/2 kostka masła 15 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 4 żółtka (pianę z 4 białek ubić) 1 budyń śmietankowy Orzechy: 25 dag zmielonych orzechów włoskich 1/2 szkl wody 1/2 szkl cukru  Lukier: 2 szkl cukru pudru łyżka soku z cytryny Dekoracja: Kandyzowane owoce i skórki Ciasto ucierane: Białka

Smakołyki Asi