budyń - 12640 przepisów (strona:668/843)

Lemon curd- krem cytrynowy 178

postanowiłam go przygotować. Widywałam go wielokrotnie w różnych przepisach ale jakoś nie było nam po drodze. I teraz bardzo tego żałuję bo krem jest wspaniały! Ma konsystencję bardzo gęstego budyniu, nie jest mocno słodki, no i do tego ten mocno cytrynowy smak! Cudo :) Idealnie nadaje się do nadziewania babeczek, przekładania biszkoptów, jako dodatek do deserów czy po prostu do wyjadania

Czerwona Porzeczka
Domowe mleka roślinne – ryżowe i migdałowe 81

minut żeby rozkoszować się tymi zdrowymi napojami. Możecie je wykorzystać tradycyjnie – jako mleko do kawy czy kakao, do różnych wypieków, sosów a z mleka migdałowego przygotujecie też budyń czy galaretkę. Do przygotowania mleka migdałowego potrzebujecie (ok 600 – 800 ml): – 1 szklankę migdałów (ja wykorzystuję płatki migdałów, a jeżeli macie całe – niełuskane, to najpierw je blanszujecie

Szybko Tanio Smacznie
Babeczki dyniowo-pomarańczowe z powidłami 111

mleka (może być sojowe,kozie) 100 g masła 1 pomarańcza, sparzona 2 jajka 250 g mąki 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 budyń waniliowy 1/2 słoiczka powideł śliwkowych  Puree zmiksować z mlekiem i 50 ml soku z pomarańczy. Masło roztopić, przestudzić. Dodać jajka i zmiksować razem ze skórką z pomarańczy. Dodać mus dyniowy

Chocolate Muffin Blog
Leon ciasto siostry Anastazji 4240

przez 25 minut.   Krem budyniowy: Odlewamy 1 szklankę i gotujemy . W drugiej szklance mieszamy maki z cukrem wanilinowym. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony budyń i cały czas ucieramy,dopóki nie powstanie jednolity krem. Krem z jabłek: Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki i gotujemy z cukrem do miękkości. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 1/4 szklance wody

Słodkości i nie tylko
Ciasto królowej 158

pieczenia * 100g masła * 100g margaryny np. Kasi * 3 łyżki gęstej śmietany 12 lub 18% Beza: * 8 białek, * 20 dag orzechów włoskich, * 5 dag płatków migdałowych, * 3/4 szklanki cukru * opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40g) Krem: * opakowanie kremu karpatkowego np. Delekta w 5 minut * mleko do przygotowania kremu ok. 400 ml * Dodatkowo: pół słoika dżemu z czarnej porzeczki

sierotka maRysia w kuchni
Pyszne drożdżówki z białym serem 188

świeżych drożdży 150 ml ciepłego mleka 50 g cukru 400 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 50 g masła Nadzienie: kostka sera białego 1 żółtko łyżeczka budyniu śmietankowego lub waniliowego łyżeczka rodzynek łyżeczka żurawiny łyżka cukru Dodatkowo: 1 jajko Do dzieła!!! Mleko delikatnie podgrzewamy i łączymy je z drożdżami, łyżką cukru i 3-4 łyżkami mąki - zaczyn

sierotka maRysia w kuchni
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 176

Ciasto: kostka masła 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 1 kg twarogu dwukrotnie mielonego (użyłam gotowego mielonego Pilos) opakowanie budyniu waniliowego 3 jajka szklanka cukru pół kostki masła Dodatkowo: 4 białka pół szklanki cukru puszka brzoskwiń Do dzieła!!! Ciasto: Składniki na ciasto zagniatamy na gładkie ciasto dzielimy na 2 części. Jedną

sierotka maRysia w kuchni
Kruche ciasto z owocami i budyniowa pianką 158

Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki kostka margaryny/masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek szklanka cukru pół szklanki oleju 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (2x40g) owoce opcjonalnie cukier puder do posypania Do dzieła!!! Masło pokroić w kostkę i zagnieść z pozostałymi składnikami. Podzielić na 2 części. Jedną częścią wyłożyć blachę (30/25

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z jeżynami i kokosową bezą 176

masła 1 i 1/3 szklanki mąki 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg sera dwukrotnie zielonego pół kostki masła 1/2 szklanki cukru (można dodać mniej) budyń śmietankowy 2 jajka 2 szklanki jeżyn Pianka kokosowa 3 białka 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki wiórek kokosowych Do dzieła!!! Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. dzielimy je na 2 części

sierotka maRysia w kuchni
Kakaowe ciasto orkiszowe z jabłkami 574

mocno kakaowe, bardzo łatwe do wykonania, szybkie w wykonaniu, na 100 % wszystkim się uda. Polecam ! Zobaczcie też na inne przepisy z jabłkami: kruche babeczki z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim Składniki (na małą formę keksową): ½ szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka płatków orkiszowych ½ kostki masła 3 łyżki kakao

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mąka kukurydziana - cena, właściwości, przepisy. 163

który przeważnie pozyskuje się z pręcików kukurydzy. Ta druga jest bardziej miałka (zwróćcie uwagę, jak "piszczy" pod palcami) i idealnie nadaje się do zagęszczania sosów czy produktów takich jak budyń, kisiel. Mąka z kolei jest ziarnista i lepiej sprawdzi się w wypiekach. Skrobia w przeciwieństwie do mąki nie zawiera w ogóle tłuszczu, ma także śladowe ilości białka.   Do czego

Powiedz dietom nie
Pani Walewska 418

Przygotować masę: jedną szklankę mleka zagotować z cukrami. W drugiej szklance rozmieszać żółtka i mąki. Wlać do gotującego się mleka ciągle mieszając. Jak zacznie gęstnieć nie przestawać mieszać, aby budyń się nie przypalił. Masę wystudzić. Następnie zmiksować z miękkim masłem i ewentualnie z aromatem migdałowym. Wystudzone placki przełożyć masą budyniową. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jak ciasto się zmaceruje. (adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Szybki makowiec z masy makowej 131

popołudniowej herbatki . Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 6 jajek 150g cukru pudru 150g masła/margaryny 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maki pszennej 1 budyń waniliowy (dodałam śmietankowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g rodzynek 50g wiórek kokosowych 1 szczypta soli Lukier mleczny:  150g cukru pudru 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła  Białka

Di gotuje
Ciemny snickers wg Siostry Anastazji 7044

proszkiem do pieczenia. Upiec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut. Wykonanie masy: Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem i gotować, cały czas mieszając (powstanie coś na kształt budyniu). Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć, dodając wystudzoną masę żółtkową. Przełożenie ciasta od dołu: 1. połowa biszkoptu kakaowego 2. 3/4 masy budyniowej 3. biszkopt orzechowy 4. masa kajmakowa 5. połowa biszkoptu

Mania Wypiekania
Der Elefant tak czy nie? 174

naprawdę najadłam się przystawką którą był tatar wołowy z marynowanymi kurkami, cebulą i przepiórczym jajem. Daniem głównym były pyzy z mięsem w sosie z boczniaka, a na deser zaserwowali budyń waniliowy z wodą różą - tylko nie myślcie, że nie dałam rady, zjadłam wszystko do samego końca :) Jednak, każde miejsce ma jakiś minus - można płacić tylko kartami VISA lub gotówką. Niby

Niezły Młynek