mielone - 47549 przepisów (strona:668/3170)

Tatar wołowy 125

Tatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.  Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę(...)smaku 4 surowe żółtka jajek (po 1 na porcje) Przepis na tatara PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Zmielone lub posiekane mięso wkładamy do miski, wlewamy oliwę, wodę, dodajemy maggy, sporo świeżo mielonego czarnego pieprzu i sól - masę bardzo dokładnie wyrabiamy. W między czasie doprawiamy jeszcze do smaku. Masa powinna być dobrze napowietrzona i delikatna. Przygotowujemy 4 talerzyki lub niewielkie drewniane deseczki

Moja Książka Kucharska
Skrzydełka z kurczaka w miodzie 135

Skrzydełka z kurczaka w miodzie. Przepis na chrupiącego kurczaka z piekarnika. Wyprobowany, pyszny przepis na chrupiące skrzydełka z kurczaka marynowane w miodzie z dodatkiem musztardy i piwa. Skrzydełka doprawione mieloną papryką, czosnkiem i nutą świeżej mięty- proste, szybkie i tanie danie na obiad dla całej rodziny. Absolutna rewelacja :) Jak zrobić skrzydełka kurczaka w miodzie - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie(...)skrzydełek z kurczaka 2 łyżeczki bardzo ostrej musztardy 5 łyżeczek musztardy delikatesowej 2 łyżeczki miodu 2 ząbki posiekanego czosnku 1 płaska łyżeczka soli kilka listków świeżej mięty 1 łyżka mielonej, słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki ciemnego piwa lub coli Przepis na skrzydełka kurczaka w miodzie. PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Skrzydełka oczyścić i umyć, włożyć do miski Krok

Moja Książka Kucharska
Klopsy pieczone z warzywami i serem 165

przemycenie trochę warzyw dla małych niejadków. Moje dzieci uwielbiają te klopsy, które robi się bardzo szybko i prosto. Spróbujcie Składniki na 10 dużych klopsów: – 1kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 1 duża cebula czerwona – 3 ząbki czosnku – 1 marchewka (u mnie 120g po obraniu) – 140g korzenia selera – 150g sera żółtego(...)mnie gouda) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca żółta, papryka słodka wędzona, oregano, sól i pieprz) Mięso zmielić razem z czosnkiem lub do gotowego mięsa mielonego dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Marchew, seler i ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić wg smaku

Smaki Armine
Fast Fish Food – czyli błyskawiczny makaron z łososiem w sosie śmietanowym 214

garść szpinaku baby 150 ml śmietany 18% opcjonalnie 50 ml wody szczypta mielonej kolendry – jeśli masz świeżą to będzie dużo lepsza : ) ½ łyżeczki białego pieprzu (może być też czarny mielony) ¼ łyżeczki soli opcjonalnie do dekoracji: listki kolendry Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀 Znajdziesz mnie również

Eat me! Fit me!
Crumble z gruszkami 139

przygotować w kilku małych kokilkach. Smacznego Składniki: 6 dojrzałych gruszek 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek białego wytrawnego wina 1/3 łyżeczki mielonego anyżu szczypta mielonych goździków Kruszonka: 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru 90 g miękkiego masła Przygotowanie: Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Przełożyć

Oryginalny smak
Paella z kurczakiem i owocami morza , kuchnia Hiszpanii 128

mrożonego groszku 1 papryka czerwona 1 puszka pomidorów krojonych 3 ząbki czosnku 6 – 7 pręcików szafranu 3 szklanki bulionu cielęcego ( może być z kostki bulionowej ) 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 szklanka białego wina , słodkiego 1 cytryna natka pietruszki do dekoracji oliwa do smażenia sól , ostra papryka do smaku Na dużej patelni do paelli ( może być, też zwykła(...)puszki , doprawiamy, pozostałymi przyprawami , mrożony groszek , doprowadzamy do wrzenia . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotujemy około 12 minut bez mieszania , po tym czasie , delikatnie mieszamy , dodajemy owoce morza , doprawiamy solą , ostrą mieloną papryką i gotujemy około 5 minut . Nakrywamy folią aluminiową i pozwalamy , aby paella mogła, wchłonąć całość płynów , bez mieszania , przez około 5 – 6 minut . To , trochę , takie działanie

Ogrodnik w podróży
Sałatka z kurczakiem, porem i pestkami dyni 208

oliwa, sól, pieprz, mielona słodka papryka. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi kurczaka kroję w małą kostkę. Na oliwie smażę mięso przez około 10 minut. Oprószam solą, pieprzem i mieloną papryką. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzam i studzę. Pestki dyni prażę na suchej patelni. 2. Seler oraz kukurydzę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sos chrzanowy 122

zarówno na zimno np. do jajka, lub na ciepło do zrazików mielonych,czy gotowanej wołowiny. Dziś przygotowałam go do zrazów wieprzowych i tagliatelle. SKŁADNIKI: zraziki: 0,40dag. mięsa mielonego przyprawy:sól,pieprz,majeranek cebula 2 ząbki czosnku sos: 1 mał kwaśna lub słodka (12%) śmietana 2-3 łyżki chrzanu 1-2 łyżek mąki pszennej WYKONANIE: mięso doprawiamy, formujemy

Kuchnia Beaty
Grillowane polędwiczki marynowane w winie 110

ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 łyżeczka soli     *** W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (czosnek przeciskamy) *** *** Polędwiczki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w ok 4 centymetrowe kawałki *** *** Mięso

Blog z Apetytem
Jakie przyprawy do jakich potraw? 133

niezwykle aromatyczne są: nać pietruszki i lubczyk. Jakie przyprawy do indyka? W przypadku mięsa indyka świetnie sprawdzą się podobne przyprawy, jak te wykorzystywane w doprawianiu kurczaka: sól, świeżo mielony czarny pieprz, czosnek (także granulowany), ale także curry czy imbir. Z indykiem dobrze komponują się również: cząber, bazylia, tymianek, estragon, rozmaryn czy kminek – dodanie kilku świeżych gałązek ziół tuż przed(...)smak jedynie je przytłoczy. Tutaj liczy się umiar, niezależnie od tego, czy gotujemy zupę grzybową czy też przyrządzamy sos. Smak grzybów wzmocnią podstawowe przyprawy – sól i świeżo mielony pieprz. Leśne grzyby doskonale komponują się z ziołami, szczególnie świeżymi. Natka pietruszki, rozmaryn czy tymianek nie tylko ożywią smak grzybów, ale także podkreślą ich aromat i sprawią, że zupa grzybowa

Kulinarne Przeboje
Zupa fasolowa z cielęciną 113

litra rosołu drobiowego 4 łyżki żółtej soczewicy 350 g cielęciny 1 łyżka oleju 1 por 90 g koncentratu pomidorowego 1 puszka białej fasoli 1 łyżka szałwii 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej sól, pieprz Przygotowanie: Marchew i ziemniaki obieramy. Jedne kroimy w talarki, większe w pół, ziemniaki zaś w kostkę (dużą). Przekładamy do garnka, wsypując soczewicę, zalewamy zimnym rosołem, gotujemy(...)koniec dodajemy pokrojony w piórka por (do zeszklenia).  Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z fasolą i zalewą, dodajemy do zupy razem z szałwią i papryką mieloną, dokładnie rozprowadzając. Gotujemy przez chwilę, do smaku doprawiając solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
10 gadżetów i akcesoriów na grilla i piknik 203

jest wygodny w użyciu, a pojemnik na ziarenka jest pojemny. Świeżo mielony pieprz nadaje potrawom przyjemnego aromatu i podkreśla ich smak. Dlatego zmielony pieprz warto zastąpić tym świeżo mielonym właśnie z takiego baseballowego młynka. Młynek został wykonany z drewna bukowego. Gdzie kupić: www.toys4boys.pl Cena: 169 zł Nóż do arbuza Arbuzy to jedne z najpyszniejszych i najzdrowszych owoców

My Chcemy Jeść
Dakos 183

posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Do dużej miski wkładamy pomidory, cebulę, dodajemy ocet winny, 2 łyżki oliwy, 1/2 łyżeczki soli i sporą ilość świeżo mielonego pieprzu. Delikatnie mieszamy i odstawiamy. Na półmisku rozkładamy suchary, na nich sałatkę pomidorową, posypujemy rozdrobnionym serem feta, pokrojonymi w plasterki oliwkami, natką pietruszki i skrapiamy pozostałą łyżką oliwy

Smakowity Blog Kulinarny
Sassy water . Napój odchudzający 132

odporność i wspomaga odchudzanie. Przepis na odchudzającą Sassy water Składniki: 2 litry wody, czyli 8 szklanek wody niegazowanej 1 średni ogórek 1 cytryna kilkanaście świeżych listków mięty 1 łyżeczka mielonej mięty (opcjonalnie) 1 łyżeczka świeżego, startego korzenia imbiru lub 2 cm korzeń pokrojony(...)cienkie plasterki Jak przygotować Sassy water? Ogórka i cytrynę myjemy, osuszamy i wraz ze skórą kroimy w plasterki i wrzucamy do szklanego naczynia najlepiej zakręcanego. Dodajemy listki mięty i mieloną mięte, (tym razem pominęłam). Następnie ścieramy imbir na tarce i dokładamy go do naczynia. Ja tym razem imbir pokroiłam w cieniutkie plasterki, gdyż lubię jak ten napój jest klarowny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dressingi i sosy do sałatek 126

sojowy. Takie sosy dobrze komponują się z sałatkami ze świeżych warzyw. Klasyczny winegret 1 łyżka octu winnego białego lub soku z cytryny 3 łyżki oliwy szczypta soli szczypta świeżo mielonego pieprzu opcjonalnie: 1 łyżeczka musztardy dijon, posiekane zioła, czosnek, miód Ocet (lub sok z cytryny), musztardę, sól i pieprz wymieszać, wlać oliwę, wymieszać trzepaczką, żeby powstał gładki(...)francuski 1 łyżka soku z cytryny albo octu winnego lub jabłkowego 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu duża szczypta ziół prowansalskich sól pieprz czarny świeżo mielony opcjonalnie: czosnek Miód, musztardę, sok z cytryny, sól, pieprz i roztarte zioła wymieszać. Wlać oliwę, wymieszać trzepaczką, żeby powstał gładki sos. Można również dodać przeciśnięty przez praskę czosnek

Obiad gotowy