mielone - 47549 przepisów (strona:661/3170)

Jak ugotować kaszę. I nie tylko kaszę 207

zrobiliśmy duży, niedzielny obiad, na który składał się pieczony, faszerowany kurczak, pieczone frytki i klasyczna surówka w kiszonej kapusty. Zupełnie nieklasyczny był kurczak, faszerowany kaszą gryczaną, pistacjami, jarmużem, mielonym indykiem i drobiową wątróbką. Coś niesamowitego! Od dawna chcieliśmy go zrobić, gdyż na przepis Karola Okrasy natrafiliśmy już jakiś czas temu(...)długo jakoś się nie składało, bo danie wymaga uwagi i czasu. Warto było jednak czekać. Farsz do kurczaka jest niesamowity! Słodka żurawina doskonale kontuje lekką goryczkę wątróbki, kasza i mielony indyk łączą się w kremową masę o konsystencji pasztetu, a całość uzupełniają pistacje, miękkie, ale też lekko twarde, nadając farszowi chrupkości. Przepis naprawdę wart wypróbowania. Faszerowany kurczak jest świetnym

Niedzielny kucharz
Pieczeń rzymska z jajkiem 176

Pieczeń rzymska z jajkiem Rolada z mięsa mielonego faszerowana i pieczona z gotowanymi na twardo jajkami to bardzo smaczne oraz proste w przygotowaniu danie. Zazwyczaj potrawę taką przygotowuje się na Wielkanoc(...)można też podać ją na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę na przyjęciu. Pieczeń zarówno wygląda jak i smakuje rewelacyjnie.     Składniki: 1 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 5-6 jajek ugotowanych na twardo 1 surowe jajko Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek     *** Mięso

Blog z Apetytem
Pulpety w sosie pomidorowym 163

Jako dodatek przygotowałam buraczki ale ten wybór to rzecz gustu i własnych upodobań. Składniki 500 g mielonej wołowiny 1 bułka kajzerka 1 łyżka świeżej siekanej pietruszki 1 łyżka mielonego kminku 2 małe cebulki dymki posiekane pieprz, sól Dodatkowo 2-3 łyżki mąki pszennej … Czytaj dalej Pulpety w sosie pomidorowym

gotuj ze mną
Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem 224

wędzonego kurczaka (ilość można dostosować wg upodobań) 5 łyżek kukurydzy z puszki 5 małych korniszkonków (małe ogóreczki) 1/4 czerwonej papryki 2 łyżki majonezu szczypta ostrej czerwonej papryki świeżo mielony czarny pieprz i sól Przygotowanie: Makaron gotujemy zgonie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy(...)przekładamy do miski. Dodajemy pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka, kukurydzę, pokrojone w plasterki ogóreczki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku ostrą czerwoną papryką, świeżo mielonym pieprzem i solą. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Smacznego

Słodkie okruszki
Jogurtowa mizeria z rzodkiewek 461

znajdziecie kilka modyfikacji ;) Oczywiście ten przepis można by nazwać zamiast mizerią z rzodkiewek, to sałatką lub surówką z rzodkiewek i jogurtu. Świetnie się ona sprawdzi jako dodatek do kotletów mielonych, czy też zwykłego schabowego. Równie dobrze smakuje jako dodatek do dań z grilla.   Zobacz nasze inne przepisy na mizerię : Tradycyjna mizeria z ogórków i śmietany Mizeria inaczej(...)naturalny oraz posiekany szczypiorek i koperek. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ponownie wymieszać i gotowe!. Smacznego! Jogurtową mizerię z rzodkiewek można podawać np. z kotletami mielonym, schabowymi lub np. z rybami. Świetnie się sprawdzi również jako surówka do grilla . Więcej przepisów na sałatki i surówki znajdziecie w tej zakładce: Sałatki i surówki – zbiór najlepszych

Kulinarne Przeboje
Apple Cabbage Stew – The Elder Scrolls V: Skyrim – bigos z jabłkami i boczkiem na cydrze 225

musztarda sarepska – 2 łyżeczki cydr jabłkowy – 300 ml boczek wędzony – 200 g czosnek – 1 ząbek olej rzepakowy – 2 łyżki pieprz czarny mielony sól PRZYGOTOWANIE 1. KROJENIE KAPUSTY (5 min) Kapustę kroimy w ćwiartki i odkrawamy twardy trzon, który wyrzucamy. Następnie szatkujemy kapustę w paski (mniej więcej 2 x 5 cm długości) i odkładamy(...)Jabłka myjemy, kroimy na pół i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy je w cienkie półplasterki i dorzucamy do garnka z kapustą. Dodajemy także musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i świeżo mielony pieprz. Mieszamy wszystko i dusimy przez ok. 20 min na małym ogniu pod przykryciem. Na końcu dodajemy jeszcze nieco soli do smaku. PODANIE Kapustę podajemy na ciepło, najlepiej

Nerds Kitchen
SPAGHETTI CARBONARA (keto, LCHF, bez glutenu) 294

spaghetti z sosem bolognesse. Składniki – spaghetti carbonara: 200 g wędzonego boczku 40 g startego sera pecorino 40 g startego parmezanu 4 jajka 1 ząbek czosnku pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżeczki drobno posiekanej pietruszki 300 g makaronu konjac spaghetti Makaron spaghetti konjac przepłukać pod gorącą bieżącą wodą na sitku a następnie przełożyć do miski, zalać wrzątkiem i pozostawić(...)pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek i czosnek, mieszając by się nie przypaliły. Jajka wbić do miski a następnie dodać pieprz mielony i wymieszać dokładnie widelcem. Do masy jajecznej dodać starte sery, pozostawiając odrobinę do posypania gotowego dania. Całość dokładnie wymieszać. Na patelnię wyłożyć makaron i wymieszać z podsmażonym boczkiem

Ola la LCHF
Kurczak z ryżem po meksykańsku 222

łyżki oliwy z oliwek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, papryka chilli (wg uznania ja dałam 1/2 łyżeczki) dodatkowo: 1000 g wody 1 łyżeczka soli 10 g oliwy z oliwek Przepisy Thermomix. Kurczak z ryżem po meksykańsku. Wykonanie

Themo przepisy
Filet z indyka w cebulowej panierce zapiekany z pieczarkami i oscypikiem 222

indyka bez skóry  3/4szklanki suszonej cebuli (może być prażona)  Sól i pieprz do smaku  3 łyżeczki czosnku mielonego  1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej papryki ja dałam słodką  2 jajka  Olej rzepakowy do smażenia  1/2 peczka natki pietruszki drobno posiekanego  20 dag pieczarek  6 plastrów oscypka można dać

Gotowanie Patki
Zupa mięsna z jarmużem / Meaty soup with kale 196

łodyg 3 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 szklanki śmietanki 36% 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej większym ogniu 2 łyżki oleju, włóż mięso i kiełbasę i obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Dodaj cebulę

karmelowy
Delikatne i kruche zrazy z karkówki 220

Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka pieczona w ketchupie 268

cebule 3-4 ząbki czosnku 1/2 szklanki ketchupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 szklanka wody Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona       *** Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i oprószamy przyprawami *** *** W miseczce mieszamy ketchup, koncentrat, musztardę, wodę oraz przyprawy: 1 łyżeczkę soli, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczkę

Blog z Apetytem
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 181

posiłek z piekarnika. Ta ziemniaczana z mięsem mielonym , startym serem i przyprawami na pewno będzie Waszą ulubioną. Tania, pyszna i pożywna. SKŁADNIKI NA 4-5 PORCJI: ½ kg mięsa mielonego z szynki 10-12 sztuk  średnich ziemniaków 25 dag ulubionej mieszanki warzyw 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 2 cebule 1 szklanka śmietany 18% 2 jajka 20 dag żółtego sera

Wanilia i Kardamon
Spaghetti bezglutenowe z warzywami z nuta wędzonej papryki– wersja wegańska 174

marchew, 1/3 świeżego brokułu (2 garście różyczek), 2 cebulki ze szczypiorkiem, 2-3 łyżki oleju rzepakowego, 1/3 łyżeczki cukru, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, mielona papryka wędzona do posypania, czarnuszka, świeże zioła: listki kolendry, kilka igiełek rozmarynu, tymianek. Przygotowanie: Cebulkę kroimy w kostkę, obraną marchew w cienkie słupki (najlepsza do tego będzie obieraczka

Moniki Smakołyki
Pasztet z makaronu włoskiego 161

naszej inwencji i tego co akurat mamy. 300 g makaronu (tagliatelle), 400 g mięsa (już bez kości) z zupy, 1 – 2 cebule, sól, pieprz świeżo mielony, imbir mielony, gałka muszkatołowa, 1/2 suchej bułki kajzerki, 100 ml gęstej śmietany, masło, tarta bułka, Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odlać, przelać zimną

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania