mielone - 47549 przepisów (strona:654/3170)

Zapiekanka z kurczaka po hiszpańsku 213

zielona papryka      1/2 łyżeczki ostrej wędzonej mielonej papryki     1/2 łyżeczki suszonego oregano     sól morska     świeżo mielony czarny pieprz Sposób przyrządzenia: 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. 2. Pokrojoną na ósemki cebulę, obrane pokrojone na ćwiartki ziemniaki, nieobrany czosnek, pomidory pokrojone na ćwiartki - wkładamy do dużej

peggiwkuchni
Pieczona pierś z indyka 146

piersi z indyka 1 kg pierś z indyka 1 łyżeczka bazylia 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki tymianek 1/2 łyżeczki czarny pieprz świeżo mielony sól do smaku 3 łyżeczki oliwa 3 ząbki czosnek 60 ml sok z cytryny= to około z jednej cytryny rękaw do pieczenia Wykonanie Czosnek posiekać drobno nożem. W miseczce wymieszać

w mojej kuchni
Pieczona pierś z indyka 174

piersi z indyka 1 kg pierś z indyka 1 łyżeczka bazylia 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki tymianek 1/2 łyżeczki czarny pieprz świeżo mielony sól do smaku 3 łyżeczki oliwa 3 ząbki czosnek 60 ml sok z cytryny= to około z jednej cytryny rękaw do pieczenia Wykonanie Czosnek posiekać drobno nożem. W miseczce wymieszać

mojej kuchni
Roladki schabowe z farszem grzybowym 137

szklanka mąki – do obtoczenia mięsa olej do smażenia 0,5 litra bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, słodka i ostra papryka mielona opcjonalnie: śmietanka do zaciągnięcia sosu     *** Mięso kroimy na plastry, cienko rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Na patelni podsmażamy przez chwilę na łyżce masła(...)ogniu do miękkości- około 40 minut, co jakiś czas obracając mięso. W razie potrzeby dolewamy więcej wody *** *** Po tym czasie do sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą oraz pieprzem. W razie potrzeby sos możemy dodatkowo zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody lub śmietanką *** *** Roladki podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
KREM ORZECHOWY 94

masła (min. 82% tłuszczu), w temp. pokojowej Orzechy włoskie drobno mieliny blenderem (może być malakser lub inne urządzenie do mielenia). W rondelku podgrzewamy mleko z cukrem. Gdy mleko się zagotuje zmniejszamy ogień i dodajemy mielone orzechy. Całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje, ok 10 minut. Zdejmujemy rondelek z ognia i studzimy masę. Masło ucieramy

Słodki Pomysł
Naleśniki meksykańskie 71

słono, i zawsze smakują wyśmienicie. Dziś mam dla Was propozycję na wytrawne naleśniki z mielonym mięsem. Przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie TU Farsz: 400 g mięsa mielonego 2 pomidory bez skóry i pestek 1 cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz starty parmezan-1 łyżka 1 puszka Mixu warzywnego z chili ROLNIK posiekana natka pietruszki lub kolendra Wykonanie : Smażymy

Kasia i jej kobiecy świat
Indyjska rozgrzewająca zupa z soczewicą 116

rosołu 1 szklanka mleczka kokosowego 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 świeża papryczka –pieprz Cayenne 2 łyżki masła ghee 1 liść laurowy 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonego imbiru ½ łyżeczki(...)kolorowego pieprzu w ziarnach Szczypta chili do smaku Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobno. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę z czosnkiem, po chwili wsypać curry i mielony imbir, pieprz kolorowy zmiażdżony w moździerzu wymieszać, wsypać suchą soczewicę i smażyć całość minutę. Wlać gorący bulion, dodać liść laurowy , gotować na wolnym ogniu do momentu aż soczewica stanie

Wanilia i Kardamon
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - warkocz aromatu i smaku 168

piękny warkocz zaplecione. Składniki: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego, 1 duża polędwiczka wieprzowa, 1 jajko, marynata: 3 łyżki teriyaki, 2 duże ząbki czosnku, ½ łyżeczki soli, 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżka drobno pokrojonego świeżego rozmarynu, 1 kopiasta łyżeczka musztardy miodowej, ½ łyżeczki curry. Przygotowanie: Polędwiczki oczyszczamy z zbędnego tłuszczu i  błonek, płuczemy(...)jajkiem. Zaczynając od grubszej części mięsa, przykrywamy je paskami ciasta naprzemiennie z prawej, lewej strony tworząc tzw. „warkocz z ciasta”. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym ciastem i oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 25 min. Pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Można podawać na ciepło jak i zimno

Moniki Smakołyki
Słodkie goni słone, czyli kolorowa sałatka z kapustą pekińską, serem feta, papryką i owocami 93

gruszki mała kiść zielonego winogrona ok. 200 g sera feta ok. 100 g śliwek 1 świeża papryka - ja dodałam 1/2 zielonej papryki i  1/2 czerwonej papryki majonez świeżo mielony pieprz ewentualnie odrobina soli świeże listki melisy - ok. 2 łyżki Kapustę pokroić na cienkie paseczki. Paprykę przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie w poprzek w cienkie paseczki. Winogrona przekroić(...)większą kostkę. Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki. Fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem. Nie podaję ilości majonezu, dodać go według własnego upodobania. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Ja soli nie dodaję, wystarczy mi ta, która jest w majonezie i serze feta. Na końcu dodać pokrojone niezbyt drobno listki świeżej melisy, które orzeźwiająco

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa krem z ziemniaków z serkiem topionym. 144

czosnku 1 średnia cebula 2 marchewki 4 duże ziemniaki 2 płaskie łyżki masła 10 dag ulubionego serka topionego bulion warzywny według uznania pieprz czarny mielony do smaku szczypta mielonego kminku 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Wykonanie pysznej zupy: 1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy

Izabelawkuchni
Filet z kurczaka z szynką i serem, z patelni 94

się nieco więcej, odsyłam Was do mojej wczorajszej recenzji , lub bezpośrednio do sklepu Puregreen . 1-3 piersi kurczaka (ilość wg potrzeb) 1 pomidor szynka w plastrach mozzarella w plastrach mielona papryka słodka zioła prowansalskie sól, pieprz Oczyszczone mięso dzielimy na porcje (w zależności od wielkości można każdą(...)piersi przekroić wzdłuż na pół, lub naciąć z jednej strony w tzw „książkę”). Delikatnie rozbijamy tłuczkiem, nadając wszystkim kawałkom równą grubość. Oprószamy solą, pieprzem oraz szczyptą mielonej papryki. Na patelni rozgrzewamy minimalną ilość oleju. Wkładamy mięso. Smażymy pod przykryciem. Po około 2 minutach przewracamy mięso na drugą stronę. Na wierzchu układamy plasterek szynki, plasterek pomidora oraz plaster

Smaki Na Talerzu
GULASZ RYBNY Z DORSZA 126

ząbki czosnku ok. 300 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 puszka pomidorów krojony 1/2 szklanki soku pomidorowego 1/2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki mąki 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili sól, pieprz sok z cytryny olej do smażenia natka pietruszki Wykonanie: Rybę myjemy, oczyszczamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy(...)pomidorowy  i dusimy około 10 min.    Po tym czasie, dodajemy rybę i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem kolejne 15 min. Przyprawiamy do smaku papryką słodką mieloną, papryką chili, solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem

Kuchnia MagdaLeny
GULASZ RYBNY Z DORSZA 126

ząbki czosnku ok. 300 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 puszka pomidorów krojony 1/2 szklanki soku pomidorowego 1/2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki mąki 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili sól, pieprz sok z cytryny olej do smażenia natka pietruszki Wykonanie: Rybę myjemy, oczyszczamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy(...)pomidorowy  i dusimy około 10 min.    Po tym czasie, dodajemy rybę i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem kolejne 15 min. Przyprawiamy do smaku papryką słodką mieloną, papryką chili, solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem

Kuchnia MagdaLeny
Śmietankowa , delikatna zupa grzybowa 92

czosnku 2 ziemniaki średniej wielkości 1/2 płaskiej łyżeczki roztartego , suszonego tymianku ( pokruszyć palcami , rozetrzeć na pyłek ) mały kawałek selera korzeniowego mała pietruszka korzeniowa 1 malutka marchewka 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżki masła , zwykłego nie klarowanego ( chodzi o smak palonego masła ) sól , pieprz do smaku 1 duża łyżka miodu śmietana kremówka 30 % , przynajmniej(...)czasie wsypujemy odcedzone z wody ziemniaki i gotujemy jeszcze około 10-15 minut . Na koniec wlewamy śmietankę , mieszamy , doprowadzamy ponownie do wrzenia . Wyłączamy gaz , obficie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i siekaną natką pietruszki . Serwujemy na gorąco . Smacznego !     Artykuł Śmietankowa , delikatna zupa grzybowa pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Gofry belgijskie najlepsze 136

taki polepszony i ten tradycyjny znajdziecie poniżej. Usłyszałam w domu opinię, że to najlepsze gofry jakie do tej pory zrobiłam;) Składniki: 2 szklanki mąki orkiszowej (można zwykła) płaska łyżeczka mielonego cynamonu paczuszka drożdży suszonych szklanka mleka tłustego(...)mnie roślinne) 100 ml oleju ( najlepiej jak dodasz roztopione letnie masło  - my ograniczyliśmy jego spożycie) 3 łyżki cukru trzcinowego (lepiej dla smaku dać 4 zwykłego;) szczypta soli mielona wanilia 1/2 łyżeczki, jeśli nie masz daj cukier waniliowy jajko i żółtko Mąkę wsypać do naczynia, wlać letnie mleko i wsypać drożdże oraz trochę cukru. Zostawić na 10 minut. Drożdże

AZgotuj!