Wykwintna marmolada pomarańczowa z dynią i migdałami

Wykwintna marmolada pomarańczowa z dynią i migdałami

Wykwintna marmolada pomarańczowa z dynią i migdałami

Marmolada pomarańczowa z dynią - super przepis na pyszny dodatek Marmolada pomarańczowa świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, kanapek i deserów. Ten na marmoladę przepis zawiera także dynię, ale uwierzcie, że smak gotowej marmolady jest wręcz obłędny. Jeżeli nie lubicie migdałów, spokojnie można je pominąć. Marmolada i tak będzie pyszna :) Wykwintna marmolada pomarańczowa z dynią i migdałami: składniki 1 mała dynia np. Hokkaido lub ok. 1 kg dyni 2 pomarańcze sok i skórka z 1 cytryny 700 ml wody 700 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.