mielone - 47549 przepisów (strona:652/3170)

Tosty z pesto i jajkiem 92

Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 2-3 duże kromki wiejskiego chleba – 2-3 jajka – kilka listków rukoli (opcjonalnie) – wiórki sera typu parmezan (opcjonalnie) – świeżo mielony czarny pieprz Pesto: – 10 dag liści świeżej bazylii – 4 ząbki czosnku – 8 łyżek parmezanu (najlepiej użyj w kawałku) – 1/4 szklanki orzeszków piniowych (możesz zastąpić migdałami) – 1/2 szklanki oliwy(...)Możesz oczywiście usmażyć jajko na oleju, ale na wodzie jest równie pyszne i ma mniej zawartości tłuszczu. Połóż jajko na pieczywie, podawaj z rukolą, serem typu parmezan, posypane świeżo mielonym pieprzem. SMACZNEGO! Artykuł Tosty z pesto i jajkiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Rollsy z tortilli 882

śmietankowy (typu Almette, Turek itp ) szynka drobiowa papryka czerwona ogórek gruntowy kukurydza konserwowa pieprz mielony       *** Placki tortilli smarujemy cienką warstwą serka śmietankowego i obsypujemy delikatnie mielonym pieprzem *** *** Na posmarowanej serkiem tortilli układamy warstwę sałat *** *** Na sałatach wykładamy po 2-3 plasterki szynki, 1 łyżce kukurydzy odsączonej z zalewy oraz kilka paseczków papryki i ogórka *** *** Całość

Blog z Apetytem
KURCZAK DUSZONY W SOSIE WŁASNYM Z DODATKIEM CEBULI I NUTĄ SŁODYCZY 110

około 1 kg pałek lub podudzi z kurczaka * 2 średniej wielkości cebule *  1 łyżeczka majeranku * 5 łyżek oleju * 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej * pół łyżeczki ostrej papryki mielonej * 2 łyżeczki płynnego miodu (użyłam miodu lipowego  Huzar ) * 2 łyżeczki musztardy miodowej * sól do smaku * około 1 szklanki wody do podlewania mięsa Wykonanie: W misce umieścić olej, miód

Zrób to smacznie
Poniedziałek: Najprostszy kebab w bułce 116

duża bagietka Sałata plus dowolne warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka) Sól i pieprz Marynata 3 łyżki oleju 1 łyżeczka kminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka czosnku w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (lub według upodobań do ostrości) Duża szczypta cynamonu Sos 200 ml jogurtu 1 łyżeczka suszonego czosnku lub ząbek roztartego(...)dość dużą kostkę, wielkości sporego kąska. Przełóż do misy. Krok 2 Do oddzielnej misy przesyp składniki marynaty: 3 łyżki oleju, łyżeczkę kminu, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę mielonego ziela angielskiego, łyżeczkę czosnku w proszku, szczyptę cynamonu oraz pieprz kajeński według uznania. Wymieszaj. Wlej 3 łyżki oleju, ponownie wymieszaj. Przełóż pastę do misy z mięsem i dokładnie obtocz indyka

Niedzielny kucharz
Drożdżowe racuchy z korzenną śliwką 100

jabłko olej do smażenia Na korzenną śliwkę: 500g śliwek węgierek 2 łyżki wody łyżka miodu po 1/5 łyżeczki mielonego imbiru, gałki muszkatołowej, ziela angielskiego, kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu   Zaczynamy od zrobienia zaczynu – do ciepłego mleka kruszymy drożdże, dodajemy cukier oraz 3 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszamy, rozcierając grudki mąki i drożdży w mleku. Przykrywamy ściereczką

Smaczna Strona
Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem 169

bardzo proste w przygotowaniu i zarazem bardzo smaczne ziemniaczki, faszerowane mięsem mielonym z dodatkiem cukinii i marchewki, zapiekane z serem Składniki: – 6 dużych ziemniaków – 500g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) – 1 średnia cebula – 100g marchewki – 100g cukinii – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 2 łyżki majonezu – zioła i przyprawy

Smaki Armine
bób z cebulką ze skwarkami i złotym lazurem... 130

Składniki: bób 1 kg, smalec ze skwarkami 3 łyżki, cebula 1 sztuka, cukier 1/2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ser złocisty lazur 20 dag Bób opłukać, zalać zimną wodą i gotować bez soli (szybciej będzie miękki) do miękkości. Na smalcu ze skwarkami podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebulę z cukrem, solą , zawsze(...)dodaję trochę cukru, cebula jest bardziej smaczna, krucha. Ugotowany bób odlać z wody i do gorącego wsypać cebulkę z patelni i pokrojony w kostkę ser lazur, posiekany koperek, pieprz mielony - ugotowany bób i okraszony cebulką ze skwarkami i serem złocisty lazur jest przepyszny, taki bób lubimy na kolację...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Obwarzanki cynamonowe 160

masła 250 ml mleka + łyżka 35 g drożdży 1 jajko 1 łyżeczka mielonego kardamonu szczypta soli Nadzienie 120 g miękkiego masła 6 łyżek ciemnego cukru 3 płaskie łyżki mielonego cynamonu Dodatkowo rozmącone jajko lub żółtko gruby cukier do posypania W małym garnku stopić masło i zdjąć z palnika. Do szklanki rozkruszyć drożdże. Do drożdży dodać łyżkę mleka

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak słodko-kwaśny z fasolką szparagową, papryką i ananasem 156

płatkach mielona papryka sól, pieprz masło klarowane/olej Imbir oraz czosnek obieramy, drobniutko siekamy. Oczyszczone mięso kroimy na cienkie paseczki. Łączymy z posiekanym czosnkiem i imbirem. Doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką oraz płatkami chilli. Polewamy 1 łyżką oleju i odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. W międzyczasie pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy na paseczki. Marchewkę obieramy, kroimy

Smaki Na Talerzu
Wegetariańskie gołąbki , niebo na talerzu 101

odmiana i odpoczynek od mięcha nawet jeśli je kochacie składniki : 1 średniej wielkości główka kapusty 3 szklanki ugotowanego na bulionie warzywnym , ryżu 3 cebule 4 marchewki 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 6 ząbków czosnku 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 duże pomidory sól , pieprz do smaku(...)łyżki mąki pszennej , rozrobionej z wodą 100 ml słodkiej śmietany Kapustę spażamy jak na zwykłe gołąbki i oddzielamy liście . Odstawiamy do wystygnięcia . Cebulę , startą marchew ,wyciśnięty praską czosnek oraz mieloną słodką paprykę i posiekane resztki kapusty , której nie dało się już zdjąć na liście . Smażymy na tłuszczu roślinnym do momentu ,aż zmięknie i się przypiecze . Pod koniec smażenia dodajemy

Ogrodnik w podróży
Środa: Najlepsza szpinakowa z pieczonymi warzywami 101

Zupa szpinakowa zrobiona na bazie pieczonego kalafiora i brokuła, dodatkowo zagęszczona mielonymi migdałami. Witaminowa bomba. Czas: 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2-3 Szpinak to jedno z tych warzyw o fatalnej prasie. A już hasło “zupa szpinakowa” wielu kojarzy się wcale nie lepiej niż tradycyjny straszak dzieci – tran. Jakże krzywdząca jest to opinia! Szpinak(...)tylko dzieciom buzie wykręca na sam widok, zapach i smak szpinakowej masakry. My dzisiaj proponujemy Wam zieloną zupę szpinakową z dodatkiem upieczonych warzyw, które nadają potrawie charakteru oraz mielonych migdałów, które zmieniają proste danie w coś naprawdę wykwintnego. Zupa szpinakowa ma super smak, konsystencje i jest prawdziwą witaminową bombą!. Idealne danie na jesienne chłody, dawka zdrowia w czystej postaci

Niedzielny kucharz
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 176

farszu. Oprócz cebuli lub czosnku, farsz zawiera przeważnie paprykę, cukinię oraz mięso mielone i ostre przyprawy. Oryginalne lahmacun przygotowane są z mięsem jagnięcym, jednak gdy będziemy mieli problem ze znalezieniem jagnięciny, to możemy zamienić ją na mięso wołowe. Lahmacun podajemy skropione sokiem z cytryny i posypane posiekaną natką pietruszki. Smakuje rewelacyjnie! Zobacz cały przepis na LAHMACUN

Kuchnia MagdaLeny
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 176

farszu. Oprócz cebuli lub czosnku, farsz zawiera przeważnie paprykę, cukinię oraz mięso mielone i ostre przyprawy. Oryginalne lahmacun przygotowane są z mięsem jagnięcym, jednak gdy będziemy mieli problem ze znalezieniem jagnięciny, to możemy zamienić ją na mięso wołowe. Lahmacun podajemy skropione sokiem z cytryny i posypane posiekaną natką pietruszki. Smakuje rewelacyjnie! Zobacz cały przepis na LAHMACUN

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z soloną wanilią – hit! 89

upiec sernik z soloną wanilią? spód 150 g herbatników 80 g stopionego masła szczypta soli masa serowa 800 g tłustego twarogu dwukrotnie mielonego 400 g półtłustego twarogu dwukrotnie mielonego 5 jajek ziarenka wanilii z całej laski niepełna szklanka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny odważna szczypta soli Wykonanie spód Herbatniki zblenduj na „piasek”, dodaj stopione

Raj dla Podniebienia
pręga wołowa z rosołu w sosie chrzanowym... 163

Składniki: pręga wołowa 4 sztuki, rosół 3 szklanki, chrzan tarty w słoiku 2 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, śmietana 18% 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 2 szklanki, koperek 1/2 pęczka Pręgę wołową ugotować w rosole z warzywami (u mnie z połową kury rosołowej), przyprawami. Pręgę ugotowaną wyjąć do mniejszego garnka, wlać z 3 szklanki(...)chłodnym miejscu na następny dzień. Pręgę wyjąć z garnka, do rosołu dodać 2 łyżki chrzanu ze słoika, gotować na mniejszym ogniu z 5 minut, dodać do smaku pieprz mielony, kucharka, śmietanę wymieszać z mąką pszenną, wodą i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia i zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek i wymieszać, włożyć do sosu pręgę - pręga wołowa gotowana

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania