Składniki: świeże śledzie 2 kg, kucharek 2 łyżki, mąka pszenna 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1 litr, pieprz mielony 1 łyżeczka cebula 4 sztuki średnie, papryka czerwona 2 sztuki średnie, cukier 3 łyżki, liście laurowe 3 sztuki, ziele angielskie 6 sztuk, kolendra 1 łyżeczka, gorczyca 2 łyżeczki, suszony baldachim kopru 1 mały, woda 2 litry, ocet 10% 3/4 szklanki Świeże śledzie oczyścić: odciąć głowy, końcówkę ogona, usunąć wnętrzności i dobrze pod zimną wypłukać. Włożyć śledzie porcjami do miski (nie plastiko... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...