Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kilka ziemniaczków) 50 ml oleju słonecznikowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka mielonej papryki 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 1 szklanka piwa 4 gałązki rozmarynu Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchenwiększości dań. Uwielbiam je i całe szczęście moi domownicy też. Tym razem zrobiłam pulpety (bardzo lubiane w domu) w aksamitnym sosie kurkowym. Składniki: Na pulpety: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 3 - 4 łyżki bułki tartej * 1 nieduża cebula * 1 ząbek czosnku * przyprawy: sól, pieprz czarny(...)ziołowy * natka pietruszki * 2 łyżki masła * mąka Na sos z kurek: * 500 g kurek * 200 ml śmietanki 30 % * 2 łyżki masła * 1/2 cebuli * sól * natka pietruszki Do mięsa mielonego wbiłam jajko, dosypałam bułkę tartą, przecisnęłam ząbek czosnku. Cebulkę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na odrobinie masła. Posiekałam 1 łyżkę natki pietruszki. Cebulę i natkę dodałam do mięsa. Przyprawiłam
Pieprzyć z Fantazjąpewno każdego, kto chociaż raz ich spróbuje. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 500 g mięsa mielonego wieprzowego 80 ml bulionu Mąka Sól, pieprz 200 ml wody Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania farszu. Mięso wołowe i wieprzowe wrzucamy do dużej miski i mieszamy ze sobą ręką. Następnie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneduże awokado 1/4 szklanki ziaren słonecznika 5-7 pomidorów suszonych w oleju kilka łyżek oleju- najlepszy ten od pomidorów 2 gotowane żółtka pieprz czarny mielony, ostra papryka mielona Przygotowanie: Obrane awokado, pokrojone pomidory, żółtka oraz słonecznik i olej zmiksować Doprawić pieprzem i papryką, ponownie zmiksować. Jeśli nie jadasz mięsa to pasta jest dla Ciebie:) Kto lubi ostrzejsze
Proste Potrawyjuż ten patent? około 8 udek z kurczaka 1 i 1/2 – 2 szkl. maślanki naturalnej 2 łyżki oleju granulowany czosnek papryka mielona – ostra i słodka imbir mielony sól morska, pieprz biały W miseczce mieszamy przyprawy oraz olej (u mnie to około 2 łyżeczki papryki słodkiej, 3/4 łyżeczki papryki ostrej, 1/2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka granulowanego czosnku
Smaki Na Talerzułyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Kiełbasę kroimy w plasterki lub półplasterki i obsmażamy na złoty kolor. Pod koniec smażenia wsypujemy mieloną paprykę, mieszamy i smażymy minutę. Następnie dodajemy do nich pokrojone w dużą kostkę cukinie i papryki, a także pokrojone w drobna kostkę cebulę, rozdrobnione ząbki czosnku i liść laurowy. Mieszamy
Kardamonovyziaren ziela angielskiego Marynata: 100 ml oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: Karkówkę zamarynowałem kilka godzin. Upiekłem z brytfance pod przykryciem ok. półtora godziny w temperaturze 180 stopni C, Pod koniec pieczenia zdjąłem pokrywę. Kapustę umyłem
R'n'G Kitchenwody, sól do smaku, 1 płaska łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 mała świeża papryka chili, mielona papryka słodka wędzona. Przygotowanie: Przygotowujemy wszystkie warzywa i zioła. Cebulę kroimy w wiórka, czosnek w drobną kostkę. Z kalafiora oddzielamy różyczki od łodyg, które dzielimy na mniejsze części. Łodygi (oddzielnie) kroimy
Moniki Smakołykiobranych ziemniaków 1 duża cukinia 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 4 łyżki mąki sól morska świeżo mielony pieprz olej (najlepiej w spreju) do posmarowania łosoś wędzony na gorąco Mowi (u mnie ze słodką papryką) gęsty jogurt naturalny koperek, szczypiorek lub bazylia do przybrania Piekarnik rozgrzewamy
Poezja smakuwarto tak właśnie przygotować, drugiego dnia jest jeszcze smaczniejsze. Składniki: - 1200g gulaszu z jagnięciny - 1 główka czosnku - 1 większa cebula - 2 gałązki świeżego rozmarynu - sól i świeżo mielony pieprz - 2-3 łyżki oleju kokosowego (bezzapachowego) lub np. masła klarowanego - 5-6 łyżek kwaśnej śmietany (nie trzeba) Na patelni rozgrzać tłuszcz (u mnie olej kokosowy), wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę(...)dodać 3 obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zamieszać. Do garnka dorzucamy partiami kawałki mięsa z jagnięciny, obsmażamy je. Dokładamy następne kawałki i również smażymy. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dorzucamy całe gałązki rozmarynu, mieszamy. Garnek przykrywamy i dusimy mięso ok.2-3h (do miękkości), na niedużym palniku. Po mniej więcej godzinie dodajemy resztę obranego czosnku, pokrojonego na mniejsze kawałki
Smaczne Zdroweostry SKŁADNIKI - 250g białego sera (tłustego) - szczypiorek - około 5 pędów - 1 łyżeczka mielonej papryczki chili - sól - 2 łyżki jogurtu naturalnego Ser biały łączymy z pokrojonym drobno szczypiorkiem, mieloną papryczką chili, solą oraz jogurtem naturalnym. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Twarożek mieszanka SKŁADNIKI - 250g białego sera (tłustego) - pół pęczka rzodkiewki - 2 pomidory - 100g wędliny drobiowej - 1 ząbek czosnku
Związek na patelnikromki chleba tostowego 1 kulka sera mozzarella 1 duży pomidor lub 2 małe 1 jajko L 3/4 łyżki mleka liście dowolnej sałaty kilka listków świeżej bazylii grubo mielony pieprz Masło do smażenia W misce lub głębokim talerzu roztrzepać jajko z mlekiem. Na dużej patelni roztopić ok. 2 łyżek masła. Chleb tostowy maczamy w jajku i przekładamy na rozgrzane masło(...)kolor. Tosty przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na toście układamy sałatę, pokrojony na plastry ser mozzarella i pomidor, listki bazylii doprawić grubo mielonym pieprzem Przykryć kolejnym tostem i lekko docisnąć
Andzia Pichciświeżych pomidorów Przyprawy do gulaszu węgierskiego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej lub ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki mielonego kminku 2 lub 3 ząbki czosnku olej do smażenia sól i cukier do smaku Ps. Ilość przypraw możecie oczywiście modyfikować, zgodnie ze swoimi upodobaniami. Wegetariański gulasz węgierski jak zrobić
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata