Piątek: Flaczki z boczniaków po warszawsku

Piątek: Flaczki z boczniaków po warszawsku

Piątek: Flaczki z boczniaków po warszawsku

Flaczki z boczniaków po warszawsku to nasza wariacja na temat jednego z najbardziej polskich dań: flaczków zaciągniętych zasmażką z wkładką w postaci solidnego pulpeta. Oryginał smakuje pysznie, ale przekręcony przez nas przepis też jest świetny. Czas : 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Flaczki po warszawsku są daniem kultowym, niezwykle polskim, jednym z nielicznych, które z dawnych czasów przetrwały do dzisiaj. Jest to potrawa typu street food, oryginalnie sprzedawana na ulicy, w słoikach,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, zupa, mielone, mięso, rosół, grzyby, mięso mielone, kurczak, indyk, hamburger, zupa pomidorowa, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.