mielone - 47549 przepisów (strona:670/3170)

ŻUREK BEZGLUTENOWY NA ZAKWASIE 148

kwaśnej śmietany - 200g wody od parzenia szynki (lub bulionu, rosołu, itp.) - 200g bulionu wege (od warzyw na sałatkę) - 1 cebula - ok.100-150g wędzonego boczku - 2 ząbki czosnku - majeranek - sól, świeżo mielony pieprz - 3-4 białe kiełbasy - kilka suszonych grzybów, ale nie jest to mus (ostatnio zapomniałam i też było super) lub bulion grzybowy - woda (do uzyskania odpowiedniej gęstości zupy) - jajka(...)praskę obrane ząbki czosnku. Mieszam razem, zdejmuję z palnika i dodaję do gotującej się zupy. Zupę gotuję kilka minut, uważając by nie wykipiała. Doprawiam do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Uzupełniam wrzącą wodą, w miarę gotowania zupa gęstnieje. Wody dodaję tyle, by uzyskać odpowiadającą nam gęstość. Pod koniec dodaję pokrojone na mniejsze kawałki białe kiełbasy, doprawiam też dość

Smaczne Zdrowe
Drożdżowa Rolada Orzechowa 261

pszennej 250 ml mleka 100 g masła 4 żółtka 1/2 szklanki cukru (130 g) 25 g drożdży pół łyżeczki soli Nadzienie: 200 g mielonych orzechów włoskich 100 g mielonych migdałów 70 g masła 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka cukier waniliowy pół łyżeczki cynamonu ekstrakt migdałowy (ew. aromat) Lukier: szklanka cukru pudru 4 łyżki ciepłej wody bakalie

Słodka Strona
flądra pieczona z ziemniakami pieczonymi w urządzeniu airfryer... 133

łyżka, zimna woda 2 litry, tymianek 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki flądra świeża 4 sztuki średnie, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki Ziemniaki obrane pokroić w cienkie talarki, w misce zalać wodą zimną z cukrem i odstawić na 30 minut. Ziemniaki wylać na durszlak, osuszyć ręcznikiem(...)następnie w 160C 15 minut. Podawać np z surówką z kiszonej kapusty: 50 dag kapusty kiszonej wymieszać z 1 łyżką cukru, z 1 pokrojoną cebulą, 4 łyżkami oleju, pieprzem mielonym - flądra pieczona jest bardziej lekkostrawna i bardziej dietetyczna od smażonej na oleju na patelni i ma chrupiącą skórkę..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zakręcone kotlety drobiowe 156

obiadu lub mięsna przekąska. 1 kg fileta z indyka 3 jajka 3 łyżki łagodnego ajvaru 1 łyżka przyprawy typu Vegeta pół łyżki mielonego pieprzu pół łyżeczki papryki mielonej ostrej 1 łyżka przyprawy złocistej do kurczaka kilka łyżek oleju rzepakowego bułka tarta 2 łyżki mąki ziemniaczanej           Mięso pokroić w plastry grubości około

Praktyczna pl
Wielkanocna propozycja na słono 842

Sałatki, jajka,galaretki itd.. Mam nadzieję że również znajdziecie coś pysznego w wersji wytrawnej:) Zapraszam :) Jajka nadziewane pieczarkami   Jajka nadziewane pasztetem z ciecierzycy   Pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku(...)Warstwowa sałatka z makaronem ryżowym   Rolada szpinakowa z łososiem   Szparagi w szynce   Galaretka drobiowa   Sałatka nicejska   Sałatka chińska   Pasztet   Rolada z mięsa mielonego Po więcej przepisów na sałatki, mięsa czy przekąski zapraszam do etykiet pod spodem postów

Sama słodycz i szczypta chili
drobiowa pierś w cieście naleśnikowym... 104

pierś kurczaka 1 podwójna duża, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, olej rzepakowy - ile potrzeba, jajka 2 sztuki, mleko 3/4 szklanki, mąka pszenna 4-5 łyżek, sól 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ziemniaki ugotowane(...)mizeria - ile potrzeba Pierś kurczaka rozciąć na połowę, delikatnie rozbić przez woreczek, na talerzu posypać przyprawą do drobiu z każdej strony. Jajka dobrze roztrzepać z mąką, mlekiem, solą, pieprzem mielonym na gęste ciasto. Kotlety zamaczać w cieście, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety. Podawać z ziemniakami tłuczonymi i mizerią - pierś z kurczaka jest szybkim daniem obiadowym w cieście naleśnikowym

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz wołowy z truskawkami 93

cebule 3 łyżki oleju 6 ząbków czosnku 1 łyżka mąki 2 marchewki 150 ml ketchupu z cukinii 1 łyżka dżemu truskawkowego 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek

R'n'G Kitchen
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 181

się czego obawiać - działajcie! Składniki: ok. 1 kg polędwicy wieprzowej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki soli 1 łyżka majeranku 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej pończocha lub gaza Wykonanie:  Polędwicę myjemy, dokładnie osuszamy papierowy ręcznikiem i oczyszczamy. Dokładnie obtaczamy w cukrze i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 181

się czego obawiać - działajcie! Składniki: ok. 1 kg polędwicy wieprzowej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki soli 1 łyżka majeranku 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej pończocha lub gaza Wykonanie:  Polędwicę myjemy, dokładnie osuszamy papierowy ręcznikiem i oczyszczamy. Dokładnie obtaczamy w cukrze i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
Zdekonstruowana lazania - zupa lazaniowa 169

sól i pieprz oliwa makaron do lazanii lub szeroki wstążki Przygotowanie: Mięso mielimy z 1/2 cebuli oraz czosnkiem. Do mięsa dodajemy oregano, tymianek, odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy. W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej resztę posiekanej cebuli. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso mielone i smażymy  cały czas mieszając. Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojone pomidory

Bon appetit mon amie
Sernik krówkowy z migdałami 120

śmietany 30 % 1/2 łyżeczki żelatyny dekoracja: biała czekolada jajka marcepanowe truskawki liofilizowane Spód sernika: Migdały zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 15 minut. Migdały obieram ze skórki i mielę w misie blendującej. Do migdałów dodaję roztopione masło i mieszam. Spód tortownicy o wymiarach 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wysypuje migdały, ugniatam łyżką. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni(...)wstawiam formę i piekę 10 minut spód. Sernik: Ser mielę dwa razy, przekładam do miski, dodaję mascarpone, jajka, puder, cukier waniliowy, 200 g karmelu, budyń i mieszam mikserem aż całość dobrze się wymiesza. Nie wrabiam masy za długo. Połowę masy przekładam na zimny spód migdałowy, za pomocą łyżeczki rozlewam 100 g karmelu i wylewam pozostałą masę sernikową. Do piekarnika wstawiam

wesoła kuchnia
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 124

dobrej jakości) o wadze do 1,8 kg. Czas pieczenia takiego kurczaka to 1 ½ godziny. My lubimy dobrze wypieczone mięso o chrupiące skórce. Składniki: Kurczak w całości 300 g mielonego kurczaka lub indyka 150 g wątróbki drobiowej 1 ząbek czosnku 100 g orzechów pistacjowych 100 g żurawiny 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej (użyj pół szklanki suchych nasion) Do pieczenia(...)płaski talerz do przestygnięcia. Krok 2 Zmiel mięso z kurczaka z wątróbką. Dodaj do masy wystudzoną kaszę, pistacje w całości i żurawinę. Dodaj płaską łyżeczkę soli i sporo świeżo mielonego pieprzu – z 1 łyżeczkę. Wymieszaj całość. Krok 3 Kurczaka dokładnie osusz ręcznikiem papierowym od wewnątrz i z zewnątrz. Następnie posól go i popieprz. Złap kurczaka za jedną nogę

Niedzielny kucharz
Makowa tarta na ciemnym spodzie 242

można zalać wrzątkiem do przykrycia i gotować około 20 minut, odcisnąć z nadmiaru wody i wystudzić. Dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Druga: Jeśli posiadacie mak mielony(...)wystarczy, że zalejecie go wrzątkiem i odstawicie do przestudzenia. A następnie odciśniecie z nadmiaru wody. Jeśli zaś macie mak w całości, wówczas postępuj tak samo, jak w przypadku maku mielonego. Z tą różnicą, że po odciśnięciu z nadmiaru wody mak należy dwukrotnie zmielić w maszynce. Bez względu na, to czy wybierzecie pierwszy czy drugi sposób kolejno postępujemy tak samo

Słodkie okruszki
Jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym 493

faszerowane pieczarkami (klik) , Jajka faszerowane tuńczykiem (klik) , Jajka faszerowane ćwikłą (klik) .   Składniki: 4 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 ogórek korniszony 1 ząbek czosnku świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy każde(...)pół. Układamy na półmisku lub talerzu. W misce mieszamy majonez z jogurtem, startym na tarce (na drobnych oczkach) czosnkiem i pokrojonym w kosteczkę ogórkiem. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielony pieprzem i solą. Tak przygotowanym sosem polewamy nasze jajka. Smacznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania