budyń - 12640 przepisów (strona:677/843)

Z wizytą u Dr. Oetkera 183

kiedy będą one odpowiadać aktualnym badaniom, zostaniemy telefonicznie zaproszeni na degustację.  Atmosfera jest bardzo sympatyczna. W budynku roznosi się wspaniały zapach wypieków, taka mieszanka cieplutkich muffinek i waniliowego budyniu. Czułam się jak w słodkim raju! Zostaliśmy zaproszeni do pomieszczenia z komputerami. Podawano nam po kolei próbki do degustacji. Do każdej z nich należało wypełnić ankietę dotyczącą smaku, zapachu, konsystencji

two broke sisters
Tort czekoladowy – przepis II 185

Czekolada…jak jej nie lubić! Na deser w tabliczce, budyniu czy w torcie…zawsze smakuje wybornie. U mnie dzisiaj kolejny tort czekoladowy , który upiekłam specjalnie dla gości z Iranu. Niestety nie mogłam pokazać torta w całości, bo czas naglił… Polecam tort czekoladowy z owocami, najchętniej jagodowymi. U mnie dzisiaj borówki, truskawki i maliny. Tort czekoladowy Składniki: Biszkopt

codojedzenia
Domowy biały sernik 116

jest bardzo prosty, więc każdemu się uda. Przepis Składniki: 1 kg twarogu, my jak zwykle używamy przyprawionych serków, lub serków homogenizowanych 1 szklanka cukru kostka masła 6 jajek 1 budyń waniliowy skórka z cytryny (dla smaku, bez niej sernik jest równie pyszny) 1,5 szklanki mąki 100g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego Przygotowanie: Ucieramy mikserem

KasiaiKrzysiu.pl
Styropian czyli sernik bez sera 222

250g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek  2 łyżki jogurtu naturalnego Masa: 5 białek  1 szklanka cukru (220g) 1 litr jogurtu naturalnego 2 opakowania budyniu śmietankowego (proszek -40g każde op.) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g wiórków kokosowych Dodatkowo ok pół kg dowolnych owoców - u mnie wiśnie. Wykonanie : Mąkę , cukier i proszek do pieczenia wysypać

Malinowa Kawiarenka
Borówki w kremie twarogowym 128

Budynie, twarożki, śmietanki, serki – z dodatkiem owoców można wyczarować zawsze ciekawy deser i tak podczas jednych z weekendowych czarów powstał mój deser: borówki w kremie twarogowym. Co kilka dni kupuję różnego rodzaju owoce typu maliny, borówki, jagody – tym razem podczas podejmowania decyzji tuż przed półką padło na borówki. Przepis bardzo szybki – zajęło […] The post Borówki

Magiczny Garnek
Słodkie bułeczki z jabłkami i rodzynkami 130

przypadną do gustu zarówno małym jak i tym większym łasuchom:) Dodatki można samodzielnie zmieniać, u mnie są to jabłka, cynamon i rodzynki, ale równie dobrze może być to mak, budyń, dżem lub to na co akurat mamy ochotę albo to co od dawna zalega nam w kuchennych szafkach :) Ciasto: 5 dag drożdży 7 łyżek cukru 50 dag mąki

Słodka Kraina Wypieków
Migdałowa Pani Walewska 295

mąką pszenną i ziemniaczaną dodajemy do gotującego się mleka i mieszamy do chwili aż stanie się gęste. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na  puszystą masę, stopniowo dodajemy zimny budyń, a na koniec aromat migdałowy. Przestudzone placki przekładamy masą budyniową i odstawiamy na min. 3 godziny do lodówki.  Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto z czereśniami 178

pieczenia,a spód wylepiamy ciastem. Na wierzch układamy wypestkowane czereśnie. Polewa: 1/2 szklanki śmietany ( w oryginale 18%, u mnie 12%) 3 jajka 100  g cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego Wszystkie składniki dokładnie mieszamy razem i polewamy nimi wierzch ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180  st. C i pieczemy ciasto przez ok 60 minut. ( gdyby ciasto z góry za bardzo

Słodka Kraina Wypieków
Babeczki z borówkami i budyniem 169

Ostatnio jakoś mało piekę bo straszne upały. Ale dziś upiekłam takie na szybko babeczki z borówkami z dodatkiem budyniu ale takiego w proszku. Babeczki najlepiej smakują jeszcze letnie. Ci co nie liczą kalorii mogą je dodatkowo posypać cukrem pudrem. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kruche ciasto z owocami pod lekką pianką/pleśniak 2 124

zamrażalnika i poszłam na plażę ;-). Składniki na piankę: 250 ml wody z gotowanej ciecierzycy (użyłam tej z puszki) 100-150 g cukru 3 łyżki oleju roślinnego 2 opakowania budyniu malinowego bez dodatku cukru (w sumie 80 g proszku) około 500 g jagodowych owoców (maliny, borówki, jeżyny) Przygotowanie: 2/3 ciasta zetrzeć bezpośrednio na wyłożona pergaminem blachę i podpiec w temp

greenscarf
Ziemniaki pieczone w mundurkach z czosnkiem 2275

pierwszej połowie XIX wieku, gdzie ziemniak był podstawą wyżywienia najbiedniejszych ludzi, którzy stanowili wówczas niemal 90% populacji. Potraw z ziemniaków jest bez liku. Od sałatek ziemniaczanych, przez kluski, placki, budynie, frytki, chipsy itd. Niepodzielnie królują na naszych stołach nie od dzisiaj. Jeśli znudziły się Wam tradycyjnie ugotowane, proponuję wypróbować upieczone w mundurkach z czosnkiem. Prezentują się efektownie, a do tego

Smakowity Blog Kulinarny
Kremówka 359

mleka. Wymieszane wlewamy do roztartych żółtek i ponownie mieszamy, do połączenia, nie powinno być grudek. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Na gotujące wlewamy wymieszane składniki. Zagotowujemy, doprowadzamy do konsystencji budyniu, ciągle mieszając, by się nie przypaliło. Odstawiamy do ostygnięcia, przykrywając folią spożywczą. Krem śmietankowy: 400 – 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2,5 łyżeczki

Made By Mom And Son
Serowe babeczki z kruszonką. 113

sztuk: 100g masła 100g cukru 2 łyżki kakao w proszku 150g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 100g cukru 100g roztopionego masła 200g chudego twarogu 1/2 torebki budyniu waniliowego papierowe foremki do ciasta Wykonanie: 1. Piekarnik nagrzać do temp. 175 stopni (termoobieg 150). Papierowe foremki umieścić w zagłębieniach blachy do mufinek. Z pierwszych 5 skłsdników zagnieść kruche ciasto

Motylkowa Kuchnia
Tarta z owocami leśnymi 183

cukru trzcinowego (jeżeli nie posiadacie, to może być zwykły) 3 żółtka 2 łyżki zimnej wody Na nadzienie: 4 łyżki kwaśnej śmietany 12% 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 3 białka szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 300 g żurawiny 200 g jagód 200 g jeżyn 100 g białej czekolady WYKONANIE Masło pokroić nożem na mniejsze kawałki

Passions hobbies life
Jogurtowiec z owocami na kruchym cieście 610

czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka. Masa jogurtowa: 800 ml jogurtu owocowego 4-5 łyżki cukru pudru (jeśli mamy kwaśne owoce możemy dać więcej) 3 białka 2 op budyniu śmietankowego - proszek ( takie po 40g) 300g owoców 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie : Mąkę wysypać na blat , posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier , proszek do pieczenia , wymieszać. Dodać żółtka i szybko

Malinowa Kawiarenka