budyń - 12640 przepisów (strona:672/843)

Sernik pieczony w kruchym czekoladowym cieście, niebo w gębie 266

dwie godziny. Sernik : WSZYSTKO W TEMP. POKOJOWEJ - 2 kilo tłustego twarogu mielonego min. 2 razy - 10 jaj - 375 g masła - 2 szklanki cukru pudru - 2 cukry wanilinowe - 40 g budyniu śmietankowego Włącz piekarnik na 170 ° C. Masło utrzyj z cukrami na puszysta masę, teraz dodaj po kolei żółtka, miksuj dalej. Czas na twaróg, dodawaj go po jednej łyżce i miksuj

Pasje Jolki
Tarta dyniowa bez pieczenia 249

Butternut Orange (tak samo jak w przypadku dyni karmelizowanej ) choć można skorzystać z innych odmian tej pomarańczowej jesiennej koleżanki niemniej ta nam bardzo odpowiadała smakowo – takie wrażenie jedzenia budyniu Składniki: 1. Spód - 200g herbatników kakaowych - 100g masła 2. Mus z dyni - ok. 900-950g dyni - 70ml wody - 25g cukru 3. Masa serowo-dyniowa - 420g serka homogenizowanego waniliowego - 280g

Kuchenne Wariacje
Ciasto "Wiśniowa fantazja". 593

żółtek. Energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 minuty. Studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości, następnie dodajemy porcjami zimny budyń. Miksujemy do połączenia się składników. Na spodzie blaszki umieszczamy jeden płat ciasta i wykładamy masę budyniową, odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Kolejno zabieramy się za galaretkę wiśniową

Symfonia smakowa
Makowiec najłatwiejszy 231

opakowanie cukru wanilinowego Kruszonka: 1/4 kostki margaryny (roztopić) 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1łyżeczka cukru wanilinowego 1żółtko Dodatkowo: 1 puszka masy makowej 1 łyżka miodu 1 łyżka budyniu waniliowego lub śmietankowego 1 białko kilka kropel aromatu migdałowego Wszystkie składniki ciasta dobrze wymieszać łyżką, do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylać na blaszkę (24x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć łyżeczką

Praktyczna pl
Sernik z malinami na spodzie brownie 390

szklanki) 110 g mąki pszennej (3/4 szklanki) 3 jajka Sernik z ricotty: 500 g serka ricotta 150 g cukru pudru (1 szklanka) 3 jajka 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (proszek) Wierzch: 400 ml śmietanki 30% 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka galaretki malinowej (proszek) ok. 150 g malin + do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write

Poezja smaku
Eklery kawowe 237

miski z jajkami energicznie mieszając. Całość przelewamy z powrotem do garnka,  wstawiamy na małym ogniu i dodajemy masło cały czas energicznie mieszając aż masa zgęstnieje do postaci budyniu ,  Upieczone i ostudzone eklery przekrawamy na pół górną połówkę zanurzamy w naszej polewie i odstawiamy  na deskę obok spodów aby później nasze połówki do siebie pasowały wstawiamy na parę

cookpl
ciasto raffaello bez pieczenia II 329

cukrem i cukrem waniliowym a w 1/2 szk mleka mieszamy mąkę, mąkę ziemniaczaną i żółtka a następnie dodajemy do zagotowanego mleka z cukrem, cały czas mieszamy do powstania gęstego budyniu, który należy schłodzić. Następnie ucieramy masło mikserem i stopniowo dodajemy masę budyniową, miksujemy. Dodajemy likier i ponownie miksujemy. Dodajemy wiórka kokosowe i przy pomocą łyżki mieszamy. 1/3 część masy wylewamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik pod truskawkową pianką 130

mąki pszennej 25 dag margaryny lub masła 4 żółtka 1/2 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao Masa serowa: 1,2 kg sera białego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 3 żółtka 1 szklanka cukru 1/2 litra mleka 1 cukier waniliowy olejek migdałowy Pianka: 7 białek 7 łyżek cukru kisiel truskawkowy Dodatkowo: 1 słoik dżemu truskawkowego, ( może

Apetyczna babeczka
Mini serniko – makowce . 124

uprzednio masłem .Na masę ciasteczkową wykładamy masę makową ,mniej więcej do połowy wysokości kokilki . Masa serowa: 300 g serka kremowego President 1 jajko 0,5 szklanki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego w proszku 5 łyżek soku z cytryny Wszystkie składniki ubijamy mikserem tylko do połączenia się składników .Wykładamy na masę makową po 3 łyżki masy do każdej kokilki. Pieczemy

Ladylaura.
Bezglutenowy chleb amarantusowy 111

wody 9 g suchych drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 1 łyżka czarnuszki Wykonanie: Łączymy wszystkie składniki i dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie mieć konsystencję gęstego budyniu. Po wyrobieniu przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, wygładzamy mokrą dłonią i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy 50 minut w 190 stopniach. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Bananowa tarta z bezą 163

puszystą, jasną masę. Powoli wlewać do nich gorącą masę mleczną, cały czas miksując. Przelać całość z powrotem do garnka, podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa osiągnie konsystencję gęstego budyniu. Zdjąć z palnika, dodać rozgniecionego widelcem banana, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać masło pokrojone w kostkę, wymieszać, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić krem do wystudzenia. Po tym czasie ciasto nakłuć widelcem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Paczka od Dr.Oetker 136

dostałam kilka cudownych paczuszek, ale najbardziej ucieszyła mnie nowa współpraca i paczka od Dr.Oetkera , znajdowało się w niej dużo produktów do pieczenia ciast , od galaretek po proszki do pieczenia , budynie, drożdże, itp.... Firmę znam i cenię od lat, większość moich wypieków na blogu powstała właśnie z udziałem tych wspaniałych produktów, na których nigdy jeszcze się nie zawiodłam. Produkty te kupicie

Wanilia i Kardamon
"Wiśniaczek" 123

zagotować na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzić. Warto przykryć naczynie folią spożywczą żeby nie utworzyła się skórka. Margarynę utrzeć na puszysto i dodawać po łyżce ostudzonego budynku. Ważne aby budyń jak i tłuszcz miały podobną temperaturę, inaczej masa może się ściąć.  Ponadto potrzebne będą: Wiśnie z kompotu i 1/2 szklanki kompotu Słoiczek kwaśnego dżemu, ja użyłam wiśniowo- porzeczkowy Przełożenie

Maślane ciasteczko
.1093. ugotowany z dynią 175

cukier/stevię, sok z cytryny, puree i blendujemy na gładką masę. Przekładamy masę do garnuszka i zagotowujemy na małym ogniu ciagle mieszając. Gdy będzie się już gotować wlewamy rozmieszany budyń (ciagle mieszając) i gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams