ciasto - 160568 przepisów (strona:666/10705)

Pączki z serka homogenizowanego 348

kilka porad, co zrobić, by pączki z serka homogenizowanego wyszły perfekcyjne w wyglądzie i pyszne w smaku. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej . To złota zasada w przypadku większości ciast (poza np. ciastem kruchym). Najbardziej puszyste i delikatne pączki wychodzą ze składników wyjętych 1-2 godziny wcześniej z lodówki. Formuj pączki w rękach . Wiele przepisów poleca, by formować kulki(...)ciasta za pomocą dwóch łyżek namoczonych w oleju. Jednak efekt nigdy nie będzie tak dobry, jak wtedy, gdy będziecie je robić dłońmi wysmarowanymi olejem. Pilnuj temperatury tłuszczu . Żeby pączki z serka homogenizowanego były w środku gotowe, a z zewnątrz idealnie rumiane, warto sprawdzać temperaturę tłuszczu – idealna wynosi 175 stopni Celsjusza. Jeśli nie macie termometru cukierniczego, polecam Wam rozpocząć smażenie

Na-talerzu.pl
Mleczna kanapka 59

Mleczna kanapka to ciasto chyba znane już wszystkim. Jednak coś długo mi zajęło zanim zdecydowałam się go zrobić. A może było to wynikiem tego, że raczej rzadko kupuje w mleko w proszku. Tym razem zostało go mojej mamie po świętach i przekazała mi do spożytkowania. Z ręką na sercu , ciasto jest dość mocno słodkie. Ale mimo wszystko bardzo mi smakowało(...)powala smakiem bo nie w nim nic specjalnego. Ale jednak ten mleczny krem ma coś w sobie. Czytałam różne komentarze na temat tego ciasta i zgodzę się, że cukier w kremie najlepiej rozpuścić w ciepłym mleku, a nie miksując z masłem. Nie ma szans, żeby w maśle się rozpuścił. A nie każdy lubi jak chrzęści mu między zębami Mleczna kanapka

Relaxtime
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego 52

Małe zapiekaneczki z ciasta francuskiego to szybka i smaczna przekąska, idealna na każdą okazję. Będą świetnym pomysłem na imprezę, a także domowe przyjęcia w gronie znajomych. Przekąski z ciasta francuskiego z tego przepisu są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Można je wykonać w zaledwie 10 minut. Do ich przygotowania potrzebujemy kilku prostych składników, które z pewnością każdy(...)posiada w swojej lodówce. Zapraszam na przepis! Poniżej zobaczycie jak w szybki i łatwy sposób przygotować domowe przekąski z ciasta francuskiego. Z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. PRZEPIS NA SZYBKIE PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g żółtego sera 6 plastrów szynki pęczek szczypiorku ketchup majonez Wykonanie Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Następnie kroimy na prostokąty

Alle Dobre!
Choinka drożdżowa z makiem 48

pszennej 20g drożdży 2 jajka (1 całe + jedno żółtko) 60g cukru 50g masła 1 łyżeczka soli Kilka kropli olejku waniliowego 300g gotowej masy makowej Dodatkowo jedno jajko do posmarowania ciasta przed pieczeniem Lukier: 1 łyżki wody 1 łyżki soku z cytryny 55g cukru pudru Choinka drożdżowa z makiem Przygotowanie: Do miski wsypujemy rozkruszone drożdże które zasypujemy jedną łyżeczką cukru, czekamy(...)minut aby rozczyn drożdżowy zaczął pracować. Do rozczynu wlewamy resztę mleka i rozmącone jajka, wsypujemy cukier, sól oraz dodajemy kilka kropli olejku waniliowego, wsypujemy również mąkę i zaczynamy wyrabiać ciasto drożdżowe. W trakcie wyrabiania, po wymieszaniu wszystkich składników wlewamy roztopione i ostudzone masło. Do wyrabiania ciasta najwygodniej użyć robota kuchennego, ale możemy również wyrabiać ciasto ręcznie. Wyrobione ciasto odstawiamy przykryte

Księga-Smaku
Rolada piernikowa 58

rolada piernikowa idealnie wpasowuje się w nastrój nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia. Bazą rolady jest ciasto piernikowe, które przełożyłam prostym kremem przygotowanym z serka mascarpone, bitej śmietany, cukru oraz cynamonu. Samo upieczenie ciasta piernikowego jest szybkie. Ciasto zrobić można w mniej niż 10 minut, do tego dochodzi 25 minut pieczenia. Nieco dłużej należy zaczekać na wystygnięcie zwiniętego ciasta w kształt rolady(...)ucierania. Na koniec wmieszać wszystkie suche składniki uprzednio przesiane przez sitko. Suchych składników nie dodawać na raz, a w mniejszych porcjach. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i równomiernie je rozprowadzić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza i kiedy gorący wstawić blachę z ciastem. Piec przez 15 minut . Po upieczeniu ciasto odstawić na 5 minut, po czym

MeCooks
Trochę inny makowiec 87

Moja wersja krucho-drożdżowego makowca na kruchym cieście z lekkim kremem i owocami.    Ciasto kruche: mąka pszenna 500 g margaryna 250 g cukier 95 g 1 jajko śmietana 18 % 5 łyżek proszek do pieczenia 2 łyżeczki cukier waniliowy 1 łyżeczka szczypta soli + 50 g rodzynek Makowiec krucho-drożdżowy: mąka pszenna 400 g drożdże 50 g kwaśna śmietana(...)śmietana 18 % 250 g sok z cytryny do smaku, ew. skórka z cytryny Masa makowa 500 g    Blacha 21 X 33 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Ciasto. kruche. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Dodać rodzynki moczone w rumie, zagnieść. Ciastem wyłożyć blachę i włożyć do lodówki. Makowiec. Do przesianej

Smaczne moje
Placki z kiszonej kapusty 78

przepis na fuczki bieszczadzkie.  Placki z kiszonej kapusty nazywane fuczki to smaczne i tanie danie kuchni ukraińskiej i polskiej popularne w Bieszczadach. Proste placki z kapusty kiszonej i ciasta naleśnikowego są dobrą alternatywą dla placków ziemniaczych. Fuczki to zarazem doskonały pomysł na szybki i tani obiad, bo zrobisz je błyskawicznie, ale zjesz jeszcze szybciej. Placki z kiszonej kapusty smaży(...)kiszonej kapusty to potrawa należąca do klasyki kuchni ukraińskiej. Przepis na placki z kiszonej kapusty czyli fuczki jest bardzo prosty. Wystarczy posiekać kiszoną kapustę i cebulę, wymieszać je z ciastem naleśnikowym i usmażyć.  Bieszczadzkie fuczki z kiszonej kapusty są popularnym daniem kuchni ukraińskiej i polskiej. Placki z kiszonej kapusty - bieszczadzkie fuczki moja szklanka ma 250 ml pojemności

Cztery Fajery