PTYSIE

PTYSIE

PTYSIE

Ciasto 1 szklanka wody 1/2 kostki masla 1 lyzeczka cukru, 1 szklanka maki 5 jajek o temperaturze pokojowej Wode, maslo i cukier zagotowac w rondlu, maslo powinno byc calkowicie rozpuszczone. Dodac make i wymieszac az utworzy sie jednolite ciasto. Obnizyc ogien i chwilke jeszcze podgrzewac ciagle mieszajac (przynajmniej minute, aby odparowac nadmiar wilgoci w ciescie). Zdjac z palnika, przestudzic i dodawac jajka po jednym, ubijajac ciasto lyzka lub mikserem. Ciasto powinno byc geste i lsniace. Rozgrzac piekarnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ptysie, ciasto, krem, mak, budyń, ciasto z makiem, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.