JAJECZNICA PO GOSPODARSKU

JAJECZNICA PO GOSPODARSKU

JAJECZNICA PO GOSPODARSKU

Przepis na : śniadanie

Już parę razy wspominałam, że moja cała rodzina to kresowiacy. Jadamy potrawy, które często nie są znane moim znajomym. Jednym z moich ulubionych śniadań jest prosta i wegetariańska jajecznica po gospodarsku. To taki trochę jajeczny budyń.  A może też ją znacie? Może w innym regionie Polski ma inną nazwę? Bardzo mnie to ciekawi :) Składniki na 2 osoby: 2 jajka 2 łyżki mąki średnia cebula ghee lub masło sól mleko (dałam trochę mniej niż pół szklanki) szczypiorek Wykonanie:1. Cebulę pokrój na drobną kostkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.