budyń - 12640 przepisów (strona:709/843)

Pączki 232

pączki za szybko się nie rumieniły albo nie piły tłuszczu przy niskiej temperaturze. Po wyjęciu układać na ręczniku papierowym a następnie układać do wystudzenia. Wystudzone nadziewać ulubioną konfiturą czy budyniem i posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego Wpis zgłoszony do listy wypieków „ Na zakwasie i na drożdżach „ Post Pączki pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Pączki angielskie 153

Wyjmować na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu a następnie jeszcze gorące wkładać do miski z drobnym cukrem do obtoczenia. Odstawić do wystygnięcia. Ostudzone nadziewać ulubioną konfiturą czy budyniem. Smacznego Wpis zgłoszony do listy wypieków „ Na zakwasie i na drożdżach „ Zródło: step-by-step Baking, C.Bretherton Post Pączki angielskie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Przepisy na Boże Narodzenie i Wigillie 141

Menu Świąteczne Pieczywo Bułeczki żytnie Chlebek pszenno-żytni Ciasteczka Ciasteczka miodowe z żurawiną Kruidnoten - Holenderskie pierniczki Kruche z żurawiną Ciasta Szarlotka krojona     Drożdżowa szarlotka z budyniem Pani Walewska Makowiec drożdżowy Piernik przekładany powidłami Czarny Orfeusz Sernik na piernikowym spodzie Sernik bajeczny Torcik piernikowy przekładany powidłami w polewie mleczne Małe co nieco Trufelki z żurawiną Kuleczki z makiem Śnieżna

Moje pyszne gotowanie
Lemon curd 151

się cukru. Wlej sok z cytryny, dosyp otartą skórkę i dodaj masło.Dokładnie zamieszaj. Teraz na małej mocy palnika mieszaj tak długo, aż krem zacznie gęstnieć i nabierze konsystencji budyniu. Uważaj, aby go nie przypalić! Gotowy krem zdejmij z ognia i przelej do czystego słoiczka. Możesz krem przechowywać w lodówce nawet 2-3 tygodnie. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
DYNIOWO-POMARAŃCZOWY CURD 163

rozmieszaj je z resztą składników rózgą do ubijania. Dołóż puree z dyni, rozmieszaj ponownie rózgą, a następnie gotuj ca łość na średnim ogniu aż masa zacznie gęstnieć i przypominać budyń.  Gorący dyniowo-pomarańczowy curd przelej do słoiczka i ostudź. Zakręć słoik i przechowuj w lodówce do 2 tygodni (ale gwarantuję Ci, ze zjesz go wcześniej:)) * Jak zrobić miąższ

Słodko-Słony Świat Ilony
Stefanka 164

margaryną. Odstawić na chwilę z ognia i wsypać, szybko mieszając kaszę manną. Znowu postawić na palnik i cały czas energicznie mieszając, chwilkę jeszcze gotować, aż zrobi się o konsystencji budyniu. Odstawić do wystygnięcia. Do kremu można dodać wyciśniętą cytrynę - doskonale ożywi smak i nie będzie mdłe. Krem podzielić na 2 części. Upieczone placki przełożyć masą z kaszy manny. Najwygodniej przekładać

Świat Ciasta
Twarogowe rożki 114

łyżek oleju 80 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Nadzienie: 250 g chudego twarogu 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropli aromatu pomarańczowego 2 łyżki proszku budyniu waniliowego 1 żółtko Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciasta cukier puder do posypania Tym razem zaprezentuję przepis na mało słodkie, mięciutkie ciasteczka twarogowe. Podstawowym składnikiem ciastek, jest, jak sama nazwa wskazuje

Świat Ciasta
Ciasto z malinami i lekką pianką waniliową 189

proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek  Składniki na piankę waniliową: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2 x40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Dodatkowo: 500 g malin cukier puder do posypania Dzisiaj zaprezentuję ciasto - w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia :) kiedy zobaczyłam

Świat Ciasta
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 131

podgrzać na małym ogniu. Mieszać do momentu, aż mikstura zgęstnieje do konsystencji śmietany. Całkowicie wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać budyń z mąki i mleka. Ucierać około 5 minut, do momentu aż zacznie powstawać gładki krem. Dodać barwnik spożywczy. Odstawić do lodówki. Czas na kapelusiki. Czarną masę cukrową dobrze wyrobić i cienko

Świat Ciasta
Karpatka 130

szklanka mąki 4 duże jajka płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 1,5 kostki masła  1,5 szklanka cukru pudru  4 żółtka 2 opak. budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej  3 szklanki mleka   Dziś kolejny przepis z mojego starego zeszytu z przepisami. Tym razem pyszna, rozpływająca się

Świat Ciasta
Torcik delicja jabłkowa 252

się nie doszło do powstania grudek i przypalenia na dnie (fot.6) . Masę budyniową wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę a następnie dodawać stopniowo po łyżce masy budyniowej (do wyczerpania budyniu) (fot.7) ucierając na najwyższych obrotach miksera, tak by nie powstały grudki.  Teraz przyszedł czas na połączenie wszystkich elementów. Na dużym talerzu ułożyć jeden z jasnych biszkoptów i nasączyć

Świat Ciasta
Ciasto z rabarbarem, bezą i bitą śmietaną 290

cukru 50 g płatków migdałowych 2 łyżeczki soku z cytryny 2 płaskie łyżki malinowego kisielu w proszku Masa rabarbarowa: 500 g rabarbaru 3-4 truskawki (opcjonalnie) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru Masa śmietanowa: 400 g zimnej śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżeczki cukru waniliowego

Świat Ciasta
Sernik ze śliwkami 179

robię to teraz.   Na pewno w przyszłym sezonie śliwkowym pojawi się na moim stole.  Składniki: 60 dag sera trzykrotnie mielonego 4 jajka 20 dag cukru pudru 1 budyń śmietankowy 10 dag masła śliwki cukier puder do posypania Żółtka oddzielamy od białek. Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy ser i mieszamy. Następnie dodajemy proszek budyniowy i ubitą

Salonik smaków
Sernik z rodzynkami 233

Sernik z rodzynkami  (coś dla miłośników rodzynek) Składniki: - 1 kg twarogu  - 2 budynie śmietankowe  - 1 szklanka cukru  - opakowanie cukru waniliowego  - 6 jajek  -2 małe śmietany 36% - pół szklanki śmietany 18%  - 300 g rodzynek   - herbatniki na wyłożenie blachy Sposób przygotowania: 1. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy twaróg i wszystkie pozostałe

Gotuj Z Muzyką
Popovers 179

temperaturze 210ºC przez ok.20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut. Podajemy gorące! Ich smak można do woli zmieniać : - możemy zajadać z dżemem – nadziać budyniem – zrobić farsz pieczarkowy – do ciasta dodać ser żółty – zmieszać z ziołami – upiec na bazie musztardy … Wszystko zależy od naszej wyobraźni! Uwaga! Składniki do ich przyrządzenia

Ostra na Słodko