oraz kakao. Cały czas mieszamy, aż do połączenia się składników. Na końcu dodajemy krem orzechowo- czekoladowy oraz przesianą mąkę ziemniaczaną. Pudding musi się zagotować. Gdy już będzie miał konsystencję budyniu przelewamy na przezroczystych szklanek
Aga w kuchniPyszny waniliowy budyń zrobiony z mleka sojowego... Składniki: 2 szklanki waniliowego napoju ryżowego, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej , 6 kostek białej czekolady, 1 łyżeczka cukru waniliowego, posypka czekoladowa. Przygotowanie: Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki waniliowego napoju ryżowego. Dodajemy połamane kostki białej czekolady i podgrzewamy na małym ogniu, aż do roztopienia. Do pozostałej części napoju ryżowego
Aga w kuchniBułeczki z fetą Chleb ze szpinakiem Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Drożdżówki z rabarbarem Maślane rogaliki Drożdżowe rogaliki z powidłami Drożdżowe rogaliki 2 Gofry Pączki z serka homogenizowanego Serowe paluchy Zapiekanki z bagietek
Aga w kuchniKrem kajmakowy, chyba najczęściej używany mną krem do tortów. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Na podstawie masła, bo nie lubię robić kremów z budyniu, a ten uda się po prostu każdemu. Składniki: 400 g masła 1,5 puszki masy kajmakowej 200 orzechów Przygotowanie: Orzechy prażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 5 minut. Masło ubijamy na jasny krem
Kuchnia Łukaszałyżka cukru waniliowego, 200g masła. W 2/3 szklanki mleka rozrobić mąki oraz żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki. Ugotować jak budyń. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wyłożyć na wierzch przestudzonego ciasta. Schłodzić. Polewa: 100g mlecznej czekolady, 2 łyżki śmietanki
Z miłości do słodkościtortownicę, ja do wypieku swojego sernika użyłam małej , ceramicznej formy do lasagne . Składniki -1 kg twarogu - zmielić 3 razy -6 jajek -szklanka cukru pudru -100 g margaryny roztopionej -torebka budyniu waniliowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżeczki cukru waniliowego -wisnie suszone premium Skworcu – ile dusza zapragnie -melon kandyzowany Skworcu – ile dusza zapragnie -mango kandyzowane Skworcu -ile dusza zapragnie -wiórka
Z Kuchni Do Kuchniłyżki cukru pudru – tylko w przypadku użycia słonych krakersów Masa serowa: 1 kg sera twarogowego w wiadereczku 1 szklanka cukru 100 g czekolady karmelowej ( np. Wedel ) 5 jaj 4 budynie waniliowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej PONADTO: 10-12 dużych śliwek 2 łyżki cukru brązowego Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Ciastka pokruszyć w robocie lub pognieść, np przy pomocy
kolorowotorcikowouży łam takiego w kostkach) 3 żółtka 1 jajko 1 szklanka cukru (cukier proponuje dodawać porcjami i próbować masę w trakcie mieszania ) puszka mle ka kokosowego ( tylko gęsta część) budyń kokoso wy ( albo ś mietankowy) 1/4 szklanki mleka 2% Piana kokosowa: 100g wiórek kokosowych+ odrobina do posypania wierzchu 5 białek 3/4 szklanki cukru pudru Ze składników na kruchy spód
Czerwona Porzeczkadeser. Jedliśmy doskonały, delikatny i kremowy domowy sernik na zimno, polany sosem malinowym, a także jeden z bardziej typowych deserów hiszpańskich, crema catalana. Jest to coś w rodzaju naszego budyniu, z tym, że przygotowany on jest na bazie mąki kukurydzianej, dodatkowo przykryty chrupiącą kołderką karmelową. Reasumując, La Ibérica nadal trzyma dobry poziom ! Wszystkie dania były bardzo smaczne, przygotowane
Kulinarne przygody Gatityłyżek gotowego puree dyniowego 2 łyżki kwaśnej śmietany Nadzienie : 50 dkg białego sera - twarogu 4 łyżki puree dyniowego pół szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 1 opakowanie budyniu smietankowego Mąkę posiakać z zimnym masłem , drożdże rozmieszać ze śmietaną . W mące zrobić wgłębienie , dodac wszystkie pozostałe składniki , przesiekać nożem , a następnie zagnieść ciasto. Na nadzienie umieścić
Malinowa Kawiarenkanależy:) Składniki : 1 i 1/2 kg dobrego, białego sera 15 jajek 2 szklanki cukru 20 dag masła śmietana 18% - 400 ml firmy Jogo 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy Przygotowanie: Ser zmielić , ja mieliłam tylko raz Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i ciągle ucierać, a najlepiej zmiksować Po połączeniu składników dodać miękkie masło, zmiksować, dodać stopniowo
Proste Potrawygreckiego Apetikos -340 g jogurt z mascarpone -( do sałatek i deserów )-250 g 1/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże jajka 1 budyń śmietankowy - taki na 500 ml bakalie - u mnie drobno pokrojone suszone figi Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i stopniowo jogurty - ucierać Dodać proszek do pieczenia i ubite
Proste Potrawycukier i gotować do momentu, aż masa zgęstnieje Gorące powidła przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamykać dopiero po całkowitym wystudzeniu. Powidła są doskonałe z białym pieczywem oraz jako dodatek do budyniu i lodów. Można nimi także przekładać ciasta :) Ja swoich nie przecierałam przez sito. W przepisie podano by dolać 2/3 szklanki wody, ale następnym razem zmniejszę tę ilość do 1/3 szklanki
Proste PotrawyBEZA 4 białka 15 dag cukru 20 dag kokosu Ubić bezę, wyłożyć na pierwsze ciasto Piec kolejne 15 min. 3) KREM 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru kostka masła 10 dag posiekanych orzechów Wykonać krem budyniowy. Można oczywiście zastosować własny wypróbowany sposób na krem budyniowy. Wymieszać go z orzechami. Wyłożyć na wystudzone ciasto
Praktyczna pllitra mleka 10 dag cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 20 dag masła lub margaryny Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodawać porcjami masło. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciepły krem wylać na przestudzone ciasto miodowe, przykryć ciastem biszkoptowym. Oblać polewą czekoladową. Pozostawić
Praktyczna pl