budyń - 12640 przepisów (strona:720/843)

Dietetyczne pączki II 171

Dietetyczne pączki II             Składniki: 200 twarogu mielonego 75 g jogurtu naturalnego 2 duże jajka 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu waniliowego 6 łyżek otrębów owsianych 3-4 łyżki słodziku aromat waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia marmolada lub dżem light Lukier 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki słodziku 2 łyżki odtłuszczonego

Mania Gotowania
Sernik limonkowy na mleku skondensowanym 150

skondensowanym     Składniki: 500 g twarogu mielonego 5 jajek (osobno białka i żółtka) 350 ml mleka skondenso wanego 3/4 szklanki cukru 1/2 opakowania skórki pomarańczowej 3 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej kilka kropel aromatu limonkowego (opcjonalnie) skórka otarta z 2 limonek sok z jednej limonki 1/2 szklanki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze

Mania Gotowania
Lemon Meringue Pie – tarta cytrynowa 198

się nie ścięły. Jeśli uznacie, że masa jest zbyt kwaśna możecie dodać jeszcze odrobinę cukru. Masę podgrzewamy jeszcze na małym ogniu, cały czas mieszając, powinna mieć ona konsystencje gęstego budyniu. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.  Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli. Kiedy będą już praktycznie ubite dodajemy małymi partiami cukier. Na końcu dodajemy mąkę. Ubijamy do momentu aż powstanie błyszcząca

Mania Gotowania
Rafaello na krakersach 366

masy dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz 1/2 szkl. mleka. Wszystko dobrze zmiksować. Resztę mleka zagotować wraz z pozostałym cukrem. Do mleka dodać masę jajeczną ciągle mieszając. Powstanie nam budyń, który odstawiamy do pełnego wystygnięcia. Następnie masło miksujemy na puszysta masę. Po łyżce dodajemy masę budyniową. Wszystko musi się ładnie połączyć. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Blachę wykładamy papierem

Olikowa kuchnia
Tarta z białą czekoladą i frużeliną z czarnej porzeczki - przepyszna 265

pozostałego zimnego mleka , dodajemy mąkę ziemniaczaną i żółtka, roztrzepujemy trzepaczką, następnie wlać do zagotowanego mleka, postawić na ogniu cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania, krem będzie miał konsystencje przypominającą budyń, zestawić przestudzić 3. frużelina: 1 szkl. porzeczek zmiksować z cukrem 1 łyżkę kisielu rozpuścić w 1/4 szkl wody (zimnej) do rondelka wlać około 1/4 szkl wody, wlać zmiksowane porzeczki, wymieszać

SMYKWKUCHNI
Tarta z borówkami i mlekiem kokosowym 388

cukier. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Mleko w kubku mieszamy z mąką i żółtkami za pomocą trzepaczki, wlewamy i ciągle mieszamy, stawiamy na ogniu, ciągle mieszając, krem będzie miał konsystencję budyniu. 3. Dżem porzeczkowy lub jagodowy. 4. Borówki amerykańskie 5. Otarta skórka z limonki.   Upieczony i wystudzony spód tarty smarujemy dżemem, wykładamy krem kokosowy, posypujemy otartą skórką z limonki

SMYKWKUCHNI
Sernik z twarogu na kruchym spodzie 326

Zapraszam Was do wypróbowania przepysznego przepisu na sernik, z prawdziwego twarogu z rodzynkami na kruchym kakaowym spodzie! Składniki: Na ser: - 4 jaja - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 budyń śmietankowy - 1 zapach cytrynowy - opakowanie rodzynek - 1,5 kg twarogu - 4 łyżki mleka Twaróg i żółtka mielimy za pomocą blendera, dodajemy cukier i mleko. Z białek ubijamy sztywną pianę, mieszamy z masą

SMYKWKUCHNI
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 358

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Kostka cappuccino 298

minut na złoty kolor w 180 stopniach. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Do nasączenia potrzebujemy pół kubka cappuccino z ilości 6 łyżeczek kawy. Masa budyniowa : * litr mleka * 3 budynie czekoladowe bez cukru * 6 łyżek cukru Przygotowanie :  Mleko zagotować z cukrem, rozpuścić proszek budyniowy i wlać do gotującego się mleka. Mieszać, zagotować. Masa cappuccino : * 2 małe śmietanki kremówki

Magiczne Życie Marty
Kruche z czekoladową pianką i borówkami 169

mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 żółtek Pianka 5 białek 1 szk cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 szt budynie czekoladowe 1/2 szk oleju rzepakowego 400 g borówki amerykańskiej cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto kruche; Składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy. Ciasto podzielić na 5 części

Ala piecze i gotuje
Bułeczki. Podwieczorek. Drożdżówki z serem, malinami i kruszonką 172

jeszcze ciepłe, ale ostatnia, zjedzona następnego dnia do porannej kawy była równie dobra jak ta pierwsza. Takie bułeczki to nic trudnego, naprawdę ! Teraz jest doskonała pora na Drożdżówki z budyniem i czereśniami albo Drożdżówki z morelami i orzechami . Obojętnie na jakie się zdecydujecie to i tak będzie pysznie ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sernik z wiśniami 298

sera tłustego ( użyłam 4 kostek sera po 250 g ) 500 g wiśni bez pestek 200 g cukru  100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania : Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę

Słodkości i nie tylko
Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera 278

mikserem). Z mleka wyjmujemy skórkę cytryny. Cały czas mieszając, do masy jajecznej dodajemy gorące mleko. Całość przelewamy z powrotem do garnka, wstawiamy na mały gaz i gotujemy aż powstanie budyń(ok. 3-5 min). Czesto mieszamy aby się nie przypalił. Do ugotowanego budini dodajemy sok z cytryny. Studzimy. Ostudzony krem przekladamy na spód tarty. Dekorujemy owocami wg gustu. Przygotowujemy polewę

Mia Cucina Sofieta
Kruche babeczki z maślanym kremem i malinami 257

gotujące się mleko wlać rozrobione żółtka. Gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Margarynę utrzeć na puch z nasionami wanilii oraz cukrem. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Masą napełniać babeczki, udekorować malinami i miętą

Z miłości do słodkości
Letnia tarta biszkoptowa ze śmietaną i owocami 224

jagody czy porzeczki, ale akurat takich nie mam pod ręką ;) Składniki na tartę o średnicy 28 cm: biszkopt: 4 jajka M/L 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, budyniu lub kisielu w proszku 70-100 g drobnego cukru nadzienie: 3 łyżki dowolnego dżemu (użyłam domowego z wiśni) 250 ml śmietany 36% 1 śmietan-fix (można pominąć) na wierzch

Ze smakiem i z pasją