budyń - 12640 przepisów (strona:720/843)

Sernik jagodowy 251

szklanki jagód 1 kg białego sera 3-krotnie mielonego * 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka 2 czubate łyżki budyniu waniliowego (proszek) Polewa: duże opakowanie śmietany 18% (ok. 330 g) 1 łyżka cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciastka lub herbatniki w czekoladzie wkładamy do blendera/malaksera razem

Poezja smaku
Kruche z malinami 334

mąki pszennej 250 g margaryny (najlepiej prosto z lodówki ) 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego   Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewamy , dodajemy zimną margarynę , proszek do pieczenia i żółtka . Nożem siekamy wszystkie składniki , po czym w miarę szybko zlepiamy

Słodkości i nie tylko
Stanie przy takich garach? Lubię to! 254

stalowych trzeba mieszać, a i tak coś z boku przyklei się do dna. Granitium Ballarini i Ja: miód, masło do ciasta  miodowego nie przypala się, mleko i budyń - nie przywiera, kasza manna na mleku (uwielbiam) - nie przywiera, kasza, ryż gotowane na sypko, nie mieszana podczas gotowania - nie przypala się, makaron po odcedzeniu nie przykleja się do dna, karmel

Blondynka Gotuje
Kruche ciasto z truskawkami i waniliową pianką 1023

szklanka cukru 2 łyżeczka proszku do pieczenia 6 żółtka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego Pianka : 6 białek 3/4 szklanki cukru (przy kwaśniejszych owocach można dodać szklankę) 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju (najlepiej rzepakowego , bo jest neutralny w smaku) Dodatkowo ok 80 dkg truskawek. Wykonanie : Mąkę posiekać na stolnicy z zimnym masłem. Dodac pozostałe składniki i zlepić ciasto

Malinowa Kawiarenka
EKLERKI Z KREMEM MAŚLANYM I TRUSKAWKAMI 171

Eklerki to kolejna odsłona możliwości użycia ciasta ptysiowego . Można podawać je z bitą śmietaną, budyniem lub kremem. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
JAJECZNICA PO GOSPODARSKU 177

cała rodzina to kresowiacy. Jadamy potrawy, które często nie są znane moim znajomym. Jednym z moich ulubionych śniadań jest prosta i wegetariańska jajecznica po gospodarsku. To taki trochę jajeczny budyń.  A może też ją znacie? Może w innym regionie Polski ma inną nazwę? Bardzo mnie to ciekawi :) Składniki na 2 osoby: 2 jajka 2 łyżki mąki średnia cebula ghee

Przepisy Aleksandry
CIASTO SHREK 245

przepis. Oryginalny przepis był na dużą i prostokątną blachę. Zmniejszyłam proporcje składników na biszkopt (oryginalnie było to 6 jajek, 6 łyżek mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 2,5 łyżki budyniu). Składniki na masy nie uległy zmianie - dzięki czemu ciasto jest naprawdę wysokie. Czy mi to ciasto smakuje? Mam do niego stosunek ambiwalentny. Niby jest OK, ale masa zielona wydaje

Przepisy Aleksandry
Ciasto magiczne 3034

warstwy. Tak więc mamy ciasto warstwowe małym kosztem pracy i składników – ot cała magia. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli – na górze otrzymamy puszysty biszkopt, na dole budyń o różnej gęstości. Samo ciasto jest tanie i dobre, ale żeby było smaczniej, polecam podać je z owocami np. malinami. Składniki: 4 jajka o temperaturze pokojowej 2 szklanki mleka

Poezja smaku
70. Słodkie 70., czyli ciasto drożdżowe w różnych odsłonach. 275

słodkości.  Ciasto drożdżowe ... kto go nie lubi? Miękkie, puszyste, pachnące drożdżami. Można je przygotować na wiele sposobów: z owocami sezonowymi, z mrożonymi, bułeczki z owocami, z twarogiem, czekoladą, budyniem lub po prostu z samą kruszonką. Posmarowane masłem kromki świeżej chałki smakują najlepiej, jeszcze ciepła...  Ciasto drożdżowe to ciasto niezbyt pracochłonne, 10 minut przygotowania i na godzinę możemy

Symfonia Smaków
Na jagody ! Co zrobić z borówek czernic i borówek amerykańskich ? 218

Dżem jagodowo-jabłkowy   Frużelina sado-laso        Pomysł na borówki amerykańskie    Tartaletki z borówkami i kremem waniliowym    Tarta z budyniem i borówkami Tarta kokosowa z owocami letnimi   Placek ucierany z borówkami    Ciasto cytrynowe z borówkami Placek orkiszowy z jabłkami i borówkami   Bułeczki borówczanki Torcik serowy

Smaczna Pyza
Muffinki cytrynowo-makowe 198

jednak bezpieczniejszy jest pierwszy sposób przygotowywania tego kremu. Nie chcemy przecież jajecznicy ;) Lemon curd jest gotowy, gdy lekko klei się do drewnianej łyżki, a jego konsystencja przypomina dość gęsty budyń. Krem odstawiamy do ostygnięcia. Jeśli nie zużyjemy całego, można przechowywać go później w lodówce, wtedy jeszcze bardziej zgęstnieje. By nadać mu nieco rzadszej konsystencji, np. w celu rozsmarowania

Ratunku obiad
Liebster Blog Award 145

kuchni moich bliskich. 10. Wasza ulubiona potrawa? Nie mam jednej. Naprawdę, nie potrafię wybrać. Kocham domową pizzę, makarony, risotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 11. Jakim sprzętem robicie zdjęcia? Nikonem D5100

Ratunku obiad
Kruche ciasteczka z okienkiem, czyli druga część naszego menu na 1 czerwca + druga nominacja do Liebster Blog Award 197

Powtórzę to, co napisałam już wcześniej. Nie mam jednej.  Naprawdę, nie potrafię wybrać. Kocham domową pizzę, makarony, risotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 9. Ulubiony przepis … Klasyczne risotto, bo daje niemal nieograniczone

Ratunku obiad
Kruche ciasto na tartę - przepis II. 267

więcej. Ja rozpędziłam się i zagotowałam 400 ml śmietanki, wrzuciłam 2 tabliczki czekolady i dopiero wtedy poszłam szukać pozostałych 200 g.... No i nie znalazłam ich... Uratowałam farsz dodając budyń - jedyne co przyszło mi do głowy.  Jest smaczna, ale to nie jest to :(  Natomiast ciasto jest genialne - polecam!!! Ciasto na tartę: Składniki na formę

Miksturownik
Karpatka 359

dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy około minuty. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie ucieramy masło na puszystą masę. Dodajemy do niego po łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy dalej. Krem wykładamy na jeden z blatów i przykrywamy drugim blatem. Ciasto należy schłodzić w lodówce co najmniej przez 2 godziny. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Miksturownik