budyń - 12640 przepisów (strona:712/843)

Brazylianka 339

cukier.  Wlać do gotującego się mleka i gotować na małym ogniu cały czas mieszając aż masa się zetnie.  Ostudzić.  Utrzeć masło.  Dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i cały czas ucierać. Przygotować masę jabłkową.   Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.  Usmażyć jabłka na patelni lub w garnku.  Galaretkę rozpuścić

Sto kolorów kuchni
334. 191

kremem budyniowym* i owocami ? *tyle ile namęczyłam się przy tym kremie to przechodzi ludzkie pojęcie, na początku się zważył(do kosza) potem kremówka nie chciała się ubić(do kosza). budyń wyszedł za rzadki, w końcu się zdenerwowałam i wyjęłam gdzieś tam zakopane opakowanie gotowej kremówki, zrobiłam stamtąd krem i tyle.  A potem rower z mamą i jej koleżankami, hhahaha

More food, love and dreams
380. 92

Jednoporcjowe sernikobrownie* z malinami *pełnoziarnisto-orkiszowe inspiracja (z drobnymi zmianami, jedną większą było to, że mąkę w masie serowej zamieniłam na budyń waniliowy) Gdy tylko zobaczyłam ten przepis wiedziałam, że będę musiała go zrobić. Trochę mi zajęło zebranie się i zrobienie go(w ogóle czegoś co wymaga piekarnika) i nie żałuje, zanim zjadłam wsadziłam go na chwilę do lodówki

More food, love and dreams
591. Jaglano-owsiany "budyń". 110

Czekoladowy "budyń" jaglano-owsiany z pomarańczą(na dnie też), prażonymi migdałami i startą czekoladą inspiracja Zmęczona. Śpiąca. I z bolącym gardłem. Jeszcze 4 dni szkoły. I jakieś  249802 sprawdzianów przede mną. Bywa, ale potem jaka ulga :3  Ostatnio jakoś się stęskniłam za takimi miseczkowatymi śniadaniami, do głowy mi nagle jakieś 1000 pomysłów na nie przyszło. I jakoś

More food, love and dreams
598. Naleśniki zapieczone w kremówce. 234

kuchni :P Składniki: porcja naleśników(u mnie 3)  twaróg do nadziania( u mnie z kostki i sernikowy 2:1) duszone jabłko rodzynki 30ml śmietanki 1/2 jajka łyżeczka budyniu waniliowego aromat, coś do posłodzenia Naleśniki smarujemy twarogiem i układamy na nim jabłko Zwijamy w rulony i przekrajamy na pół.. Układamy w żaroodpornym naczynku. Wszystkie składniki na "zalewę" miksujemy

More food, love and dreams
624. Gotowany sernik na raz. 169

Kokosowy sernik* gotowany z truskawkami i chipsami kokosowymi (potem jeszcze waniliowym serkiem homogenizowanym)  * z mąką kokosową i budyniem waniliowym, z serka "emilki" i z kostki Taa, logika jeść ser z serem xd Kiedyś robiłam go w wersji na ciepło i jakoś mnie nie przekonał, ale wersja na zimno jak najbardziej mnie kupiła :P Bałam się, że wyjdzie za rzadki

More food, love and dreams
674. Serniczek z ricotty. 128

waniliowy* serniczek z ricotty  z malinami i miodem *z budyniem waniliowym Był już gotowany, czas więc na ten pieczony. Niezwykle delikatny, świetnie wyrósł nawet bez ubijania białka, co prawda potem opadł, ale co tam .. xd :P I tak jest genialny *.* Nieplanowana wycieczka rowerowa? Czemu nie. Przełamuję się. Łamię swoje schematy. Przynajmniej częściowo, bo przecież nie wszystko musi być idealnie

More food, love and dreams
757. Gotowany sernik dyniowy z kokosową nutą. 150

cynamon Ser mieszam z pure, jajkiem, cynamonem i czymś do posłodzenia. Wstawiam na palnik i podgrzewam. W kubeczku mieszam proszek budyniowy i mleko. Do gorącego się sera wlewam rozrobiony budyń i energicznie mieszam. Następnie dodaję mąkę. Gotuje jeszcze kilka minut. Przekładam do naczynka i wstawiam do lodówki na kilka godzin(najlepiej

More food, love and dreams
Cynamonowe palmiery 258

pochrupania przy filiżance kawy lub herbaty. Ich zrobienie, razem z upieczeniem nie zajmuje więcej jak pół godziny. Co ciekawe samemu można wymyślić nadzienie, np. posmarować nutellą, budyniem, dżemem lub rozłożyć starte jabłka. Możliwości jest bardzo dużo. Przepis pochodzi z książki "Mała wielka uczta".  SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżeczka cynamonu 50 g cukru 1 łyżeczka cukru

Złote przepisy
Jedno-porcjowy Tofurnik 182

się sezon zimowy. W zapasie miałam tofu z którego wyczarowałam szybki i smaczny Tofrunik dosłownie na jeden kęs! Składniki: 1 kostka tofu naturalnego 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka budyniu bez cukru np. śmietanowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego 3-4 łyżki mleka lub wody kilka kropelek aromatu pomarańczowego Sposób przygotowania: Łączymy i mieszamy wszystkie składniki

Truskawkowa Fiesta
A'LA SERNIK 315

Składniki: ciasto: 3 szkl.mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia margaryna 5 żółtek 5 łyżek cukru masa: 3 śmietany duże 18% cukier waniliowy 1 szklanka cukru 3 budynie śmietankowe piana z 5 białek Wykonanie: Do mąki dajemy pokrojoną margarynę, proszek do pieczenia, żółtka. Dobrze zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 częsci- jedną mniejszą. Wkładamy w torebki foliowe, wkładamy do zamrażarki

Z Majeczką w kuchni
Ciasto styropian 1532

drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa: 4 białka 3/4 szkl. cukru 1 op. budyniu śmietankowego (proszek) 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 szkl wiórków kokosowych 3 opakowania kwaśnej śmietany 18% (około900 ml ) Dodatkowo: Dżem porzeczkowy lub inny najlepiej kwaskowaty Wykonanie: pianę Białka ubić na sztywną

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Strzępiaki 160

kiedyś wstawię). No ale kruche babeczki są nudne, a przynajmniej miałam do nich niesmak - po tych sklepowych. Zawsze z jakimś przesłodzonym kremem budyniowym zapewne nic nie mającego wspólnego z budyniem i owocami, które zostały zepsute jakąś ohydną glazurą. Stwierdziłam, że moje muszą być inne, aby nie kojarzyły mi się z tymi kupowanymi.  I tak powstały Strzępiaki mojego pomysłu. Smakują

Eat Shrimps
Karpatka z kremem cytrynowym 321

obie mąki i cukier waniliowy. Wlać do gotującego się mleka i energicznie mieszając pogotować . Ostudzić. 1/2 margaryny 3/4 szkl cukru pudru Miękką margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać chłodny budyń i miksować, w trakcie dodać soku z cytryny ( ewentualnie kwasku cytrynowego) i 2 krople aromatu cytrynowego. Jeden z upieczonych płatów ciasta smarujemy kremem, a drugim przykrywamy. Następnie całość posypujemy cukrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto " Wiśniowy szyk" 326

Kokosowy lukier: 300 g  śmietany  ( śmietana 18 % 330g + 2 łyżki ) ¾ szkl cukru pudru  1 szkl wiórków kokosowych wanilina lub cukier waniliowy dodatkowo od siebie dodałam łyżkę budyniu śmietankowego w proszku Wykonanie: Osączyć wiśnie na sitku, wydrylować, jeśli są z pestkami Na ciasto: Połączyć jajka z cukrem i ubić, dodać roztopione masło i wymieszać. Dodać śmietanę i proszek

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia