budyń - 12640 przepisów (strona:713/843)

Placek rabarbarowy 173

Sezon na rabarbar w pełni , więc po cieście ucieranym z rabarbarem przyszła pora na kruche.  Ciasto: 3 szkl mąki 4 jajka 1 budyń śmietankowy ( proszek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru  1 margaryna 2 łyżki oleju Piana: 5 białek 3/4 szkl cukru 1 kisiel czerwony ( proszek) 2 łyżki soku z cytryny Nadzienie: 6 łodyg rabarbaru

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto ze śliwkami i polewą cynamonowo–śmietanową 163

waniliowy 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny ewentualnie 1 łyżka śmietny Polewa śmietanowo – cynamonowa: 2 jajka 1,5 szkl śmietany 1/2 szkl cukru 1/2 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego Dodatkowo: śliwki Wszystkie składniki polewy wymieszać łyżką lub mikserem Z wymienionych składników ( oprócz białek) zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części ( mniejszą i większą). Większą wykładamy na blaszkę i podpiekamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami i kokosem 606

zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C. Masa: 4 białka 3/4 szkl. cukru 2 op. budyniu śmietankowego (proszek) 1 szkl wiórków kokosowych 3 opakowania kwaśnej śmietany 18% (około900 ml ) Dodatkowo: brzoskwinie z puszki  Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kakaowe ciasto z wiśniami i kokosem 385

drugą wyłożyć na dno formy  wyłożonej  papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C. Masa: 4 białka 3/4 szkl. cukru 2 op. budyniu śmietankowego (proszek) 1 szkl wiórków kokosowych 3  opakowania  kwaśnej śmietany 18% ( około900 ml ) Dodatkowo:   wydrylowane wiśnie (  użyłam  z kompotu)  Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę Białka

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Drożdżowe rogaliki 109

Pyszne, drożdżowe rogaliki, które można jeść przy ulubionej porannej kawie :) Nadzienie zależy do naszych upodobać - u mnie budyń czekoladowy, śmietankowy i dżem agrestowy :) PYCHAAAAAAAAAAA ! :) Składniki: 15g drożdży 4 łyżki ciepłej wody 3/4 szkl. mleka 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru (jeśli lubimy bardziej słodkie to można dodać więcej - ja dałam 6 łyżek) szczypta soli 3 roztrzepane jaja

charlotte gotuje
Dwukolorowa chałka z kruszonką 164

Robiłam już z tego ciasta  bułki z porzeczkami i budyniem , które macie tutaj  klik  , jak również przepyszne jagodzianki z białym serem i lukrem klik  . Ciasto jest na prawdę dobre i po raz kolejny coś z niego wyczarowałam. Dzisiaj jest to chałka z dżemem brzoskwiniowym, wyszła pyszna ! :)  Składniki na ciasto : 300 ml ciepłego mleka

charlotte gotuje
Tęczowe babeczki 1037

ilością barwników tworzy piękne tęczowe dekoracje. Składniki na proste babeczki czekoladowe Składniki na krem budyniowy + barwniki spożywcze Jeśli decydujemy się na krem budyniowy warto przed zrobieniem babeczek przygotować sobie budyń i odstawić go do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Do każdej babeczki wkładamy po kostce czekolady

Ciastkozercy
Babeczki arbuzy 179

voila! babeczki arbuzy gotowe :) Składniki na babeczki Składniki na krem budyniowy lub Składniki na krem maślany Jeśli decydujemy się na krem budyniowy warto przed zrobieniem babeczek przygotować sobie budyń i odstawić go do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Do gotowej masy dodajemy kilka kropel czerwonego barwnika (lepiej mniej, zawsze można potem dodać), mieszamy dokładnie. Gorzką czekoladę kroimy w drobną kostkę

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z wiśniami 211

przy jedzeniu :) Składniki na proste babeczki czekoladowe Składniki na krem budyniowy + wiśnie ze słoika (lub dżem wiśniowy), czekoladowe cukiereczki, świeże wiśnie (lub czereśnie ;)) do dekoracji Przed zrobieniem babeczek przygotowujemy budyń na krem budyniowy i odstawiamy do przestudzenia. Wiśnie myjemy i odstawiamy na bok. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami

Ciastkozercy
Babeczka w trzech smakach 130

naprawdę uroczy i eleganci deser. Składniki na proste babeczki czekoladowe + czekoladowe draże (lub czekolada) Składniki na krem budyniowy + gorzkie kakao, kilka truskawek Przed zrobieniem babeczek warto przygotować sobie budyń na krem i odstawić do przestudzenia. Babeczki robimy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby

Ciastkozercy
Drożdżowe ślimaczki 363

jedzeniu znają się najlepiej i myślę, że nikt nie podważa ich autorytetu w tej kwestii :) Dzisiejszy przepis to wariacja na temat popisowego ciasta mojej Babci - drożdżowego placka, przekładanego ciepłym budyniem z kawałkami migdałów w domowym karmelu na górze. Drożdżowe ciasto postanowiłam zawinąć w małe ślimaczki, tak żeby każdy mógł sobie oderwać jednego "na drogę", a że dziwnym trafem nigdzie

Ciastkozercy
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 186

śmietany, - cukier, 3/4 szklanki - łyżeczka proszku do pieczenie (bezglutenowego) / MASA SEROWA O SMAKU WIŚNI - ser twaróg trzykrotnie mielony, 0,5 kg - masło 0,5 kostki - cukier, szklanka - jajka. 3 - budyń, 1 (pół śmietankowego, pół waniliowego) - wiśnie w syropie, 2 słoiki litrowe  - cukier wanili(n)owy, 1 /BEZA - białka, 2 - cukier, do smaku /KRUSZONKA - mąka kokosowa , pół szklanki - masło, pół

Wypisz Wymaluj
Babeczki kakaowe 120

utartymi jajkami , partiami dosypywać suche składniki i mieszać mikserem na niskich obrotach. Do malutkich papilotek nakładać po łyżce ciast . Piec w temp. 180 st. do suchego patyczka . Ugotować czekoladowy budyń i udekorować babeczki . SMACZNEGO

Sama słodycz i szczypta chili
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 196

papierem do pieczenia, a następnie spód oraz boki wypełnić cienką warstwą ciasta.  Składniki na masę serową: 1,4 kg  dobrego wiejskiego twarogu  1/2 litra mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 3 żółtka 1 jajo 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy  żurawina, wiśnia lub inne bakalie 1. Wszystkie składniki oprócz bakali umieszczamy w blenderze i miksujemy kilka

Apetyczna babeczka