czas przygotowywania masy serowej można całość włożyć do lodówki. Składniki masy serowej: - 1kg gęstego sera z wiaderka - 1szkl ksylitolu (lub cukru) - 170g miękkiego masła - 6 jaj - 1 budyń śmietankowy bez cukru - kilka kropli olejku śmietankowego Miękkie masło utrzeć z ksylitolem w misie malaksera lub ubić mikserem. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy partiami biały ser. Na końcu
Smaczne Zdrowepuder. Ciasteczka wyszły baaardzo smaczne. Gorąco polecam ! Składniki: - 250g mąki orkiszowej (u mnie typ 750) lub ok.230g mąki pszennej - 50g mielonej kaszy jaglanej - 200g zimnego masła - 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) - 50g ksylitolu z prawdziwą wanilią lub cukier waniliowy - 60g ksylitolu lub cukru - 1/2 szklanki maku (całego) - 2 żółtka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Łącznie ksylitolu (lub cukru
Smaczne Zdroweproszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek dodawać mieszankę mąk i miksować do połączenia składników. Do ciasta wlać letnie masło i dokładnie zmiksować. Ciasto będzie miało konsystencję podobną do budyniu. Masę wylać do wysmarowanej i obsypanej wcześniej (mielonymi migdałami lub bułką tartą) formy, wyrównać i wstawić do nagrzanego do 175*C piekarnika i piec ok.45 minut (program góra-dół, bez termoobiegu
Smaczne Zdrowejogurtowej: - 1200g jogurtu greckiego (u mnie część była z niższą zawartością tłuszczu) w temp.pokojowej - 280-300g erytrytolu - szczypta soli - 5 białek, w temp.pokojowej - 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (80g) Dodatkowo: - 400g świeżych lub mrożonych malin (lub innych owoców) - mielony ksylitol (lub puder trzcinowy) do oprószenia ciasta W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli
Smaczne Zdrowebiałej (u mnie typ750) - 120g mąki ryżowej lub ziemniaczanej - 50g ksylitolu (lub cukru) - 50g zimnego masła - 1 jajko Masa serowa: - 500g zmielonego twarogu (u mnie gęsty z wiaderka) - 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 100g ksylitolu lub cukru - 2 jajka - 100ml zimnej kremówki Kruszonka: -170g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 60g mąki ryżowej - 50g ksylitolu
Smaczne Zdroweobjętość. Następnie ciasto "odgazować" uderzając w nie pięścią. Podzielić na pół, każdą część rozwałkować na prostokąt o wym. 38x23cm. Masa serowa: 500g białego sera, 2 jajka, łyżka budyniu waniliowego, łyżka cukru waniliowego, 5 łyżek cukru pudru. Na środkach obu prostokątów ciasta rozsmarować masę serową. Masa porzeczkowa: 2 szklanki czerwonych porzeczek, 1/2 szklanki wody
Z miłości do słodkościzagotować całą masę cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i ostudzić , co jakiś czas mieszając , aby nie powstał kożuch. Masło o temp. pokojowej utrzeć samo a następnie dodawać partiami budyń. Torcik : Babkę przekrajamy dwa razy w poprzek . Dolny blat posmarować dżemem , ułożyć drugi blat, lekko docisnąć i posmarować kremem. Położyć trzeci blat i również posmarować kremem i ostatni blat
Słodkości i nie tylkoprzygotowaniu,wilgotny nie za słodki po prostu pyszny. Składniki: 1 kg twaróg półtłusty 7 szt jajka 80 g masło 1,5 szk cukier 2 łyżeczki esencja waniliowa 1 szt budyń waniliowy 1 szt brzoskwinie w puszce cukier puder Przygotowanie: Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa.Masło rozpuścić.Brzoskwinie wyłożyć na sitko do odsączenia z nadmiaru płynu. Żółtka
Ala piecze i gotujemąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 żółtek Pianka 5 białek 1 szk cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 szt budynie waniliowe 1/2 szk oleju rzepakowego Rapso 300 g borówki amerykańskiej 100 g malin cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto kruche; Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i zagnieść
Ala piecze i gotujepodana. Zrobiłam ją w foremkach firmy Tescoma . które otrzymałam z sklepu internetowego Mykitchen . W opakowaniu są 4 foremki. Sprawdziły się idealnie. Mam w planach zrobić w foremkach jeszcze budyń i panna cotta. Z pewnością wyjdą pyszne i efektowne deserki. A Was zapraszam do sklepu znajdziecie tam dużo fajnych gadżetów a o nowościach i promocji dowiecie się jeśli polubicie
Ala piecze i gotujemleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko i energicznie mieszając zagotować. Nakryć z góry folią spożywczą i schłodzić. Masło utrzeć do białości dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka i nadal ubijać aż powstanie sztywna masa. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać małymi porcjami
Ala piecze i gotujejest na słodko ( click ), uwielbiam tosty lub sucharki z dżemem lub słodkim serkiem, do tego obowiązkowo caffe latte. Około 10.00( w pracy) jakaś przekąska: owocowa sałatka ( click ), jogurt albo budyń. Staram się , aby drugie śniadanie było sycące i lekkie. Pracę mam biurową, więc nie muszę dostarczać organizmowi zbyt wiele kalorii, tylko tyle żeby “wytrzymać” do obiadu tj. do13.00-tej. Około
Mia Cucina Sofietadodajemy gorące mleko, dobrze mieszamy. Stawiamy na palnik (średnia moc), zagotowujemy, pamiętając, aby cały czas mieszać. Od momentu zagotowania gotujemy około 1 min, mieszamy, aż krem zgęstnieje. Garnek z budyniem zdejmujemy z palnika i studzimy w zimnej wodzie. Wyjmujemy skórkę z cytryny. Śmietanę (prosto z lodówki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do zimnego kremu budyniowego, dodajemy łyżkami ubitą śmietanę
Mia Cucina Sofietaelkaa13 | blog: ChochElka Ryż na słodko zapiekany w śmietance, z jabłkiem autorka: zufik | blog: zufikowo Ryż z bananami i jagodami goji autorka: quchniawege | blog: quchniawege Ryż z truskawkami i budyniem :) autorka: beti27 | blog: kruche babeczki 219. autorka: Ashtray | blog: Ashtray's breakfast Dzikie placki ryżowe z dzikim miodem od Pasieki A.K. Piwowar autorka: justtryeat | blog: justtryeat Owsianka z ryżem, jabłkiem
Mia Cucina Sofietalekko przyklepujemy dłonią i wyrównujemy. Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyniowa pianka: 60g proszku budyniowego śmietankowego ( u mnie cały budyń śmietankowy z cukrem 60 g) 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/3 szklanki oleju (u mnie rzepakowy) Dodatkowo: 250g malin cukier puder do oprószenia
Mia Cucina Sofieta