budyń - 12640 przepisów (strona:715/843)

Ciasto kruche uniwersalne ( do babeczek , ciasteczek , ciast itp ) 329

obciążyć babeczki . Pieczemy kolo 15 minut w nagrzanym piekarniku 180 - 200 stopni  . Zdejmujemy obciążenie i pieczemy kolo 10 min , kontrolując co pewien czas . Ostudzone babeczki nadziewamy dowolnie np , budyniem , dżemem i bitą śmietaną itp lub możemy upiec ciasto np .  szarlotkę

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Rustykalna tarta (galette) ze śliwkami i masą migdałową 153

awersje do bitej śmietany. W życiu zjadłam może ze 3 torty, które mi smakowały. Gdy byłam dzieckiem Mama kupowała mi na urodziny tort lodowy, a gdy podrosłam, tartę z budyniem i owocami, która była moim ulubionym ciastem. I tak mi jakoś zostało.  Galette ze śliwkami i masą migdałową przepis własny czas przygotowania: 2 godz.  Składniki: na kruche ciasto

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybko, zdrowo, ekspresowo, czyli kolejny posiłek "w biegu" 1502

Kurczak z warzywami! Trochę zastanawiałam się nad faktem, czy wypada w ogóle zamieszczać tutaj taki przepis. Szczególnie poprzez wzgląd na poziom jego trudności mieszczący się pomiędzy ugotowaniem wody i budyniu. Jednak po dłuższej chwili doszłam do wniosku, że skoro wyznaję zasadę prostych posiłków to będę się jej konsekwentnie trzymać. Podstawą dzisiejszego posiłku jest mrożona mieszanka warzywna. Dobrze, aby znalazły się

peanutbuttermonster
Sernik kokosowy 195

Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu  3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka rozdrobnić na piasek, najlepiej blenderem. Wymieszać z rozpuszczoną margaryną . Wysypać na dno foremki. Odstawić na 15 min do lodówki. Rozgrzać piekarnik

Wypieki Uli
Ciasto z prince polo 3554

mleka wlać przygotowaną masę jajeczną. Energicznie mieszać, by nie powstały grudki. Zagotować , zdjąć i przykryć folią spożywczą by nie powstał kożuch, ostudzić.Masło utrzeć do białości dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Na koniec wlać spirytus i wymieszać. Polewa: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Podgrzewacz chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia

Ala piecze i gotuje
Przekładaniec jabłkowy 173

przez 20 minut. Krem: 1 szklanka mleka 10 dag cukru Po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej 15 dag masła cukier waniliowy Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Dodać masło, zmiksować i przestudzić. Jabłka: 1 kg jabłek 1 galaretka owocowa Usmażyć 1 kg jabłek, utartych na grubej tarce jabłek. Dodać rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody ,galaretkę. Przełożenie

Apetyczna babeczka
Sernik z kokosem 137

składników zarobić ciasto Ser; 1 kg sera   1 szklanka cukru 3 szklanki mleka   ½ szklanki oleju 4 żółtka   2 jajka   Cukier waniliowy  budyń śmietankowy Wszystkie składniki zmiksować, ser kupujemy gotowy mielony lub sami mielimy dwu krotnie  Przygotowanie do pieczenia ; Do foremki włożyć ciasto. Na ciasto wylać ser. Piec w tem.180 C przez

Apetyczna babeczka
Sernik z jabłkami 221

sera  6 jaj 25 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy lub cukier z prawdziwą wanilią dostępny w www.owocowyraj.eu 20 dag cukru pudru 1 budyń śmietankowy 6 jabłek Margarynę utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać ser, a na końcu pianę z białek. Masę serową wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę. Na serze układać

Apetyczna babeczka
Pączki z konfiturą z róży z piwnym ciastem 147

piwa 15 dag roztopionego masła 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki cukru  3 całe jajka 3 żółtka Do nadziewania: konfitura, dżem, budyń, czekolada Wierzch: lukier, polewa, cukier puder Dekoracja i nadzienie wg. upodobań  Mąkę przesiać do miski, dodać suche składniki i wymieszać. Dodać jaja i żółtka, ciepłe mleko, piwo i zagniatamy na elastyczne ciasto, jeśli

Apetyczna babeczka
Rajska rolada 169

masła 30 dag galaretek w cukrze lub jedna galaretka malinowa zrobiona wg. przepisu i pokrojona na cząstki gdy stężeje Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego i obu mąk ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzoną masę budyniową. Na końcu wmieszać pokrojoną galaretkę. Podzielić masę na pół. Przełożenie ciasta: Biszkopt orzechowy - 1/2 masy - rozłożyć pokrojoną w plastry roladę - 1/2 masy - biszkopt orzechowy

Apetyczna babeczka
Smerfetka 323

Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 5 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć.  Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa.  Na samym końcu do masy dodać 3 łyżki stężałej galaretki, wymieszać  MASA PIANKOWA  Galaretki rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody

Kuchnia Danusi
METROWIEC 3522

mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 8 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. POLEWA  Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy

Kuchnia Danusi
Sernik z olejem rzepakowym 138

szkl mąka 0,5 kost margaryna 1 opak cukier waniliowy 0,5 szkl cukier zwykły 2 łyżki    kakao MASA SEROWA 2 szkl mleko zwykłe 1 opak budyń śmietankowy 1/2 szkl olej rzepakowy, „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego go używam" sok z 1 cytryny 750 g ser biały mielony 1 szkl cukru

Kuchnia Danusi
Tort błękitna laguna 174

mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 5 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Na samym końcu do masy dodać 3 łyżki stężałej galaretki, wymieszać  MASA PIANKOWA  Galaretki rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody, dokładnie

Kuchnia Danusi
Ciasto jabłkowo-wiśniowe 354

mąki i pół szklanki mleka, zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się mleko wlać zawiesinę z mąki, zagotować, ostudzić. Masło rozetrzeć w misce, dodając po łyżce zimnego budyniu, zmiksować.  SKŁADANIE CIASTA:  biszkopt masa jabłkowo-wiśniowa masa budyniowa biszkopt  Ciasto posypać cukrem pudrem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi