Przepis na : deser
Zauważyliście jak słodko się u mnie zrobiło? A dziś niecodzienna propozycja - nie dość, że słodko to jeszcze zdrowo - a to za sprawą inspiracji znalezionej na blogu: smak-zdrowia.Warto przetestować:) Rafaello z kaszy manny Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 3/4 szklanki kaszy manny 3 łyżki cukru 3 łyżki cukru waniliowego garść posiekanych orzechów (ewentualnie rodzynki lub posiekane migdały) opakowanie wiórek kokosowych (75 gram) Mleko, wodę, cukry i mannę gotujemy na małym ogniu, stale m... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Naprawde warto przetestowac. Mysle, ze jest to tez wersja oszczedniejsza z kasza manna ;)
Pyszne,robiłam podobne z przepisów kuchni Lida ale z czdekoladą ,uwielbiam je :)
Uwielbiam raffaello a te pralinki wyglądają jak oryginał (nawet nie wiem czy nie ładniejsze) muszą być przepyszneslodkastrona.blogspot.com
Wykonałam kuleczki według Pani przepisu, niestety z masy nie można było uformować kulek. Kolejnym razem dodam więcej kaszki manny, bo według mnie jest za mało. Pozdrawiam:)
Czy dała Pani czas gotowej masie, by zastygła i zrobiła się odpowiednio gęsta? Moje kulki miały delikatną konsystencję - nie chciałam przesadzić z ilością kaszy manny by nie stały się zbyt twarde/gumiaste - ale oczywiście wszystko jest kwestią gustu:) Pozdrawiam!
Oczywiście masie dałam wystygnąć, a kulki w efekcie stały się trochę nieforemne:) Następnym razem spróbuje z troszkę większą ilością kaszki. Swoje kulki robiłam z migdałami i były super. Polecam wypróbować przepis:) Pozdrawiam:)