godzinę do lodówki. Składniki masa serowa: 1 kg sera (3 - krotnie mielonego) 100 g roztopionego i schłodzonego masła 1 1/3 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 40 gram bez cukru 5 jaj szczypta soli Twaróg i jajka wyjmujemy z lodówki około 2 godziny wcześniej. 1. Ser mielimy trzy razy. Białka oddzielamy od żółtek
kruche babeczkikakaowca, bo mogłabym je tak wymieniać i wymieniać przez kilka stron, a przecież nie chcę Was zanudzić tylko zachęcić do wypróbowania przepisu z wykorzystaniem wspomnianego wcześniej kakao... Kremowy, gęsty budyń na bazie jednej z najzdrowszych i najdelikatniejszych kasz w połączeniu z naturalnie słodkim bananem, masłem orzechowym i kakao to niezwykle smaczna propozycja na pochmurne popołudnie. Kiedy łapie chęć na słodkie
Kuchnia Elliecytryny 1 łyżeczka soku z cytryny Ciasto: 6 jaj ¾ szklanki cukru 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego 40 dag mąki tortowej Młynomag 20 dag masła 1 torebka budyniu śmietankowego lub waniliowego 16 g cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 25-30 dag malin świeżych lub mrożonych Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ciasto przygotowujemy
Wanilia i KardamonDzisiaj przepis na pyszny deser w kubeczku. Już raz robiłam podobny przepis w wersji waniliowej, ale przepis był bardziej tradycyjny. Ten przepis na budyń jaglany z wanilią i bananami zrobiony był na mleku i zawierał również jogurt naturalny. Dzisiejsza wersja ma nieco inną konsystencję i bardziej przypomina krem. W smaku mocno czekoladowy, bez białego cukru i laktozy
vaniliowoczekoladowarobimy remanent w kuchni żeby zobaczyć co możemy upiec i potem, to już łatwizna. Biszkopt: 6 jaj, szczypta soli, 1 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szkl. mąki, 1 budyń. Do miksera wkładamy po kolei produkty i miksujemy- potem przelewamy do foremki. Masa serowa: 1 kg twarogu, 4 jajka, 1 szkl. cukru, skórka otarta z dwóch pomarańczy
chleba naszegotarce większa część ciasta. Lekko docisnąć ręką. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 min. Zostawić do wystudzenia. Składniki na piankę: 5 białek 3/4 szkl. cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1/3 szkl. oleju Dodatkowo dowolne owoce. Białka ubić.Następnie partiami wsypywać cukier, proszek budyniowy i na koniec powoli wlewać olej. Piankę wyłożyć na wystudzony spód ciasta
Agusiowe smakołykiKolejna propozycja placuszków na śniadanie lub podwieczorek. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 jajko 1 budyń waniliowy (40 g proszku budyniowego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 2 jabłka Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Następnie dodajemy jajko, jogurt naturalny, cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Jabłka obrać i zetrzeć
talerz przyjemnościmasę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka (użyłam pomarańczowego) skórka otarta z 1 pomarańczy 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 szklanka śmietanki 30% 2 opakowania budyniu waniliowego na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2-3 łyżki wrzątku Najpierw upiec biszkopt (można to zrobić dzień wcześniej): białka wbić do metalowej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatakże z ciasta piaskowego (połączenie obu mąk: pszennej i ziemniaczanej w stosunku 1:1). Istnieją także wersje mega szybkie w przygotowaniu: przekładane wafle, najczęściej smarowane marmoladą, czekoladą, kajmakiem, nawet budyniem. Mazurek może być kwadratowy, prostokątny, okrągły, w każdej wersji prezentuje się wspaniale. Ile wersji, tyle smaków, Wielkanoc jedna:) I choć Mazurek jest typowo Wielkanocnym deserem - mogłabym go przygotowywać w różnych
Zasmakuj Kuchnisię zagotuje, wlewamy przygotowaną mieszankę budyniową i cały czas mieszając, gotujemy masę przez kilka minut, aż do zgęstnienia. Odkładamy do schłodzenia. Miękkie masło ucieramy do białości. Dodajemy stopniowo zimny budyń. Na sam koniec cienkim strumieniem wlewamy advocaat i miksujemy do połączenia. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x21cm) wykładamy warstwę herbatników, na nich rozprowadzamy pierwszą warstwę kremu, ponownie układamy herbatniki
Smaki Na Talerzuprzygotować ,,serowe" nadzienie. sernikowe nadzienie 200 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego light ok. 100 g cukru pudru lub innego słodzidła łyżka roztopionego oleju kokosowego opakowanie budyniu waniliowego wiórki kokosowe + ananas z puszki Kaszę jaglaną najlepiej ugotować dzień przed pieczeniem naszego sernika. Jeszcze ciepłą zblendować dokładnie na gładką masę, a następnie przy pomocy miksera zmiksować
Kuchnia Elliesobą wszystkie składniki i zagniatamy ciasto, 2/3 odkładamy do lodówki, a 1/3 do zamrażalki. Masa serowa: - 1 kg sera trzykrotnie mielonego, może być gotowy w wiaderku - 3 żółtka - 2 budynie waniliowe - 1 szklanka cukru pudru - cukier waniliowy lub wanilia z laski - 1/2 margaryny, rozpuszczona i ostudzona 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę. Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń Ciasto
Apetyczna babeczkałyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 75 dag twarogu mielonego ( może być wiaderkowy ) 2/3 szklanki drobnego cukru 4 jajka 200 ml śmietanki 30% budyń śmietankowy ( proszek ) 2/3 szklanki likieru Advocat 100 g czekolady śmietankowo-kawowej ( dwuwarstwowej ) Warstwa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 2 łyżka cukru pudru Zaczynamy od przygotowania spodu
Świat Ciastajajkiem, żółtkami i mąkami. Wlać do gotującego się mleka. Masę mieszać, aż zgęstnieje na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na jasną masę. Stopniowo dodawać zimny budyń., dalej miksując na niskich obrotach. Wstawić do lodówki. WARSTWA I: herbatniki około 18 sztuk podgrzana/ roztopiona w garnuszku masa krówkowa 1/2 puszki (230 g.) krem 1/2 masy Masę krówkową podgrzać
Kuchnia Pauletteskakao, 2 łyżki dżemu, 1 szkl. mleka, 2 jajka, 1/2 margaryny, 1 łyżeczka sody Masa serowa: 1,5 kg sera, 1 margaryna, 1,5 szkl. cukru (wg gustu), 1 budyń śmietankowy, 6 jajek, 2 czubate łyżki kaszy manny, skórka pomarańczowa Dodatkowo: polewa czekoladowa, orzechy do posypania WYKONANIE Ciasto: Miękką margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, dodajemy dżem, następnie mąkę wymieszaną
słodki bratek