budyń - 12640 przepisów (strona:622/843)

KOSTKA MIGDAŁOWA BEZ PIECZENIA 171

jajkiem, żółtkami i mąkami. Wlać do gotującego się mleka. Masę mieszać, aż zgęstnieje na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia.  Masło utrzeć na jasną masę. Stopniowo dodawać zimny budyń., dalej miksując na niskich obrotach. Wstawić do lodówki.  WARSTWA I: herbatniki około 18 sztuk podgrzana/ roztopiona w garnuszku masa krówkowa 1/2 puszki (230 g.) krem 1/2 masy Masę krówkową podgrzać

Kuchnia Paulettes
SERNIK SZACHOWNICA 138

kakao, 2 łyżki dżemu, 1 szkl. mleka, 2 jajka, 1/2 margaryny, 1 łyżeczka sody Masa serowa: 1,5 kg sera, 1 margaryna, 1,5 szkl. cukru (wg gustu), 1 budyń śmietankowy, 6 jajek, 2 czubate łyżki kaszy manny, skórka pomarańczowa Dodatkowo: polewa czekoladowa, orzechy do posypania WYKONANIE Ciasto: Miękką margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, dodajemy dżem, następnie mąkę wymieszaną

słodki bratek
Deser z owocami i puszystym kremem budyniowym 168

Postawić garnek ponownie na ogniu i podgrzewać delikatnie, tak długo aż masa zgęstnieje. Cały czas trzeba mieszać. Zostawić żeby ostygło. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do zimnego budyniu. Delikatnie wymieszać. Przygotowanie owoców – owoc mango obrać ze skórki, miąższ włożyć do miski i zmiksować blenderem na gładką masę. Wyłożyć mango na dnie pucharków. Na warstwę z mango rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Sernik z ajerkoniakiem 147

„To jest coś co tygryski lubią najbardziej ” Delikatny puszysty i pyszny. Przygotowanie ciasta kruchego – wszystkie składniki na ciasto kruche wrzucić do miski i

Kuchnia Pokoleń
Sernik z truflą czekoladową 172

Ciasto : 500 g zmielonego twarogu ( ja użyłam sera z wiaderka Włoszczowa ) 3 jajka 125 g drobnego cukru 200 ml śmietanki kremówki 36 % ( 30 % ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( można dodać budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki ) 1 łyżeczka pasty z wanilii ( ja dodałam ziarenka z 1 laski wanilii ) Trufla: 150 ml likieru Baileys ( likier kokosowy ) 500 ml kremówki

Różne smaki w kuchni
Tarta serowo-jabłkowa 156

mąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka cukru wanilinowego Krem serowy : 350 g mielonego białego sera 1 jajko 1,2 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy garść rodzynek Dodatkowo: 4 duże jabłka sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania : Mąkę przesiewamy , dodajemy do niej miękkie masło i siekamy. Dodajemy żółtko , cukier puder i cukier wanilinowy i wyrabiamy

Różne smaki w kuchni
Leon ciasto siostry Anastazji 1924

przez 25 minut.   Krem budyniowy: Odlewamy 1 szklankę i gotujemy . W drugiej szklance mieszamy maki z cukrem wanilinowym. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony budyń i cały czas ucieramy,dopóki nie powstanie jednolity krem. Krem z jabłek: Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki i gotujemy z cukrem do miękkości. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 1/4 szklance wody

Różne smaki w kuchni
Sernik dyniowy z polewą kajmakową 162

masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa : 5 jaj 170 g trzcinowego cukru 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu 250 g mascarpone 300 g puree z dyni opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżeczka skórki startej z cytryny Polewa: puszka gotowego kajmaku 3 łyżki mleka albo kremówki    Sposób przygotowania: Spod: Herbatniki pokruszyć walkiem. Wymieszać z roztopionym

Różne smaki w kuchni
Tort chałwowy 161

Masa chałwowa: 1/2  szkl. mleka roztrzepać z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować. Wlać mleko z żółtkami, zagotować. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać ostudzony budyń. Pod koniec ucierania dodać chałwę i śmietanę. Tort chałwowy: Ciemne ciasto przekroić wzdłuż. Pokropić rumem i wyłożyć część masy. Na ciemny biszkopt i krem kładziemy biszkopt jasny w całości , krem

Różne smaki w kuchni
Bananowe ciasteczka z cieciorki o smaku białej czekolady 171

Dodajemy słodzik, odżywkę i zmielone płatki owsiane, ponownie miksujemy. Na końcu dokładamy masło orzechowe i mieszamy tak, by równomiernie rozeszło się w cieście. Masa powinna mieć konsystencję bardzo gęstego budyniu. Przy użyciu łyżki nakładamy ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, pieczemy ok. 15. Na zewnątrz ciastka mają być lekko chrupkie ale środek

Gawron w rosole
WILGOTNA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 151

ilością rodzynek ❤  Polecam wszystkim babkowym łasuchom 😉 Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 400 g serka homogenizowanego waniliowego skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 2,5 szklanki mąki 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g margaryny o temp. pokojowej 150 g rodzynek (namoczonych i odciśniętych) Wykonanie:  Miękką margarynę (najlepiej wyjąć poprzedniego dnia z lodówki) ucieramy

Walijskie Pichcenie
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6508

kapiącą czekoladą Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Sernik turecki – na jogurcie, z morelami Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami Klasyczny creme brulee

Karo in the Kitchen
Najprostszy sernik kawowy 247

Spód: 200 g herbatników 60 g roztopionego masła 1/2 łyżeczka kardamonu 1/4 łyżeczki mielonych goździków Masa serowa: 1000 g białego zmielonego sera 1 szklanka gęstej śmietany 18% 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 1 filiżanka mocnego espresso Wykonanie: Herbatniki, kardamon i goździki dokładnie miksujemy z masłem. Powstałą masą wykładamy spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko

Kulinarne przygody Gatity
Sernik w polewie czekoladowej czyli tofurnik 160

jaglaną (jeśli kasza nie wchłonie całego mleka to dodaję je razem z kaszą do tofu). Wszystko blenduję na gładką masę stopniowo dodając mleko kokosowe. Masa powinna mieć konsystencję rzadkiego budyniu. 10 Masę przekładam do upieczonych spodów i wkładam do piekarnika. 11 Piekę ok. 15 minut w temperaturze 180st.C a następnie zmniejszam temperaturę do 120st.C i piekę jeszcze ok. 30minut

Book of spells
Bułki paryskie czyli drożdżówki z jabłkami 177

Instagramie przyspieszam i umieszczam go już dziś. Bułeczki bardzo wszystkim smakowały. Podoba mi się ta masa jabłkowa, jabłka ciekawie łączą się ze śmietanką tworząc coś na wzór jakby budyniu, delikatnego kremu. Polecam nie tylko do śniadaniówki, ale także na piknik! Dla kogo: dla szukających przepisu na "coś do śniadaniówki" dla jabłkożerców dla lubiących drożdżowe wypieki Składniki na ciasto: 400g mąki

Mania Wypiekania