budyń - 12640 przepisów (strona:617/843)

Sernik Oreo z bitą śmietaną 539

Spód : - 25 sztuk ciastek Oreo bez masy + 5 sztuk całych z masą - 30 g roztopionego masła Masa serowa : - 1kg sera białego u mnie Z Wielunia "Mój ulubiony " - 5 jajek - budyń waniliowy - kilka kropel olejku waniliowego - 90 g cukru pudru - 100 ml mleczka kokosowego - masa z ciastek + 7 połamanych ciastek i 2 łyżki rozkruszonych w blenderze Wierzch : - 500 ml śmietany

Wypieki Rene
Jaglanka na wodzie kokosowej z daktylami, jeżynami i siemieniem lnianym 297

minut. 2 pozostałe daktyle przekroić na pół. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Kaszę jaglaną przełożyć do kielicha blendera. Dodać kilka łyżek mleka/wody kokosowej, cynamon, siemię lniane. Zblednować na gładki budyń. Jeśli potrzeba, dodać więcej wody/mleka. Jaglankę wyłożyć do miseczki. Posypać jeżynami, suszonymi bananami, ułożyć daktyle, wysypać wiórki czekoladowe i polać syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy. Prosto, smacznie i pożywnie. Smacznego

Jaglusia
Sernik z jabłkami 259

wanilinowy 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 250 g sera białego (typu klinek lub z kostki) 250 g mascarpone 2 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy bez cukru 1 cukier wanilinowy Jabłka: 8 antonówek 6 łyżek cukru cynamon (ilość wg uznania) 1/4 szklanki wody Suche składniki mieszamy razem, następnie dodajemy masło starte na tarce jarzynowej

Czary - gary w kuchni
Sernik wysokich lotów 239

jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 0.5 kg sera (może być z wiaderka) 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli kilkanaście kostek mleczka ptasiego Mus jeżynowy: 1 kg jeżyn 1 galaretka wiśniowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę

MamaOskarka
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 02.09.2016r. 196

sosie kurkowym     Iwona Placki ziemniaczane z cukinią i sosem kurkowym     Diana  Kurczak curry z bananem     Justyna Marynata do kurczaka     Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora     Marzena  Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami     Gosia Sałatka z patisonów na zimę     Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem

Magiczne Życie Marty
Drożdżówki z twarogiem i malinami 253

szkl mleka 50 g drożdży świeżych 1 jajko 0,5 szkl cukru 70 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Nadzienie: 250 g twarogu półtłustego 1 żółtko 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku cukier do smaku maliny Kruszonka: 50 g mąki pszennej 25 g cukru 25 g masła cukier puder do oprószenia Przygotowanie: W ciepłym mleku rozmieszać drożdże dodać łyżeczkę

Ala piecze i gotuje
Ciasto z jeżynami i proszkiem budyniowym 176

kefiru lub jogurtu naturalnego 3 jajka 0,5 szkl. oleju (użyłam rzepakowy) 1 szkl. cukru 2 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 torebka budyniu waniliowego - 40 g szczypta soli 250 g jeżyn 2 jabłka Piekarnik nagrzać do 175°C . Formę wysmarować masłem i wysypać mąką (lub wyłożyć papierem do pieczenia). Jabłka obrać, wykroić gniazda

Posadzone i zjedzone
Gęsty sos malinowy 248

Uwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do budyni, lodów, jogurtów. Takie gęste sosy są proste do przygotowania, nie wymagają dużej liczby składników (w zasadzie wystarczą dwa), sami decydujemy o stopniu słodkości oraz o konsystencji, jaką chcemy uzyskać (pamietać należy, że sos odrobinę

Moja Delicja
Kokosowe kulki 228

dań obiadowych. Wiórki kokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła

mojewypiekiinietylko
Truskawkowo-malinowy "budyń" z quinoy 233

dziś wymyśliłam taki oto deserek, coś pomiędzy koktajlem, musem, a budyniem z soczystymi malinami, truskawkami i odrobiną kokosa. Pycha :)  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 50 ml mleka kokosowego 1 łyżka miodu, lub jakiegoś roślinnego słodzidła 8 truskawek 20 malin 1 łyżka sproszkowanego siemienia lnianego płatki kokosa do dekoracji Wykonanie: Quinoę blendujemy z mlekiem kokosowym, miodem, siemieniem lnianym, około

Quinoa Raz!
Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami 169

mąki 50 g masła 0,5 szkl. mleka 1 łyżka cukru 2 żółtka 30g drożdży 500 g śliwek Masa serowa 2 jajka 2 białka 750 g sera białego 1 budyń śmietankowy 100 g cukru Sposób przygotowania Ciasto Z mleka, drożdży i cukru zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia na 15-20min. Masło rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia Mąkę przesiać

Mieszam w Garnku
Biszkopt z kremem jagodowym 264

Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego + 2 łyżko cukru + 2 szkl mleka … Czytaj dalej Biszkopt z kremem jagodowym

czarrna od kuchni
Sernik śmietanowy 221

potrzebny nam będzie tylko miska i blender. Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: 75 dag półtłustego twarogu 4 jajka ¾  szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy -70 g 300 ml śmietany kremówki Warstwa śmietanowa: 2 szklanki gęstej śmietany 18% 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Twaróg pokruszyć do miski, wbić jaja, wlać śmietankę, wsypać cukier

Wanilia i Kardamon
Sernik mocno jagodowy 278

Masa serowa :  850 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 300 g jagód 225 g drobnego cukru 4 duże jajka (L) 65g skrobi ziemniaczanej lub budyniu waniliowego bez dodatku cukru 1 łyżka soku z cytryny Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jagody zmiksować w blenderze na mus i przetrzeć przez gęste sito. Jajka lekko roztrzepać

maniapieczenia
Zacznij zdrowo nowy dzień- Koktajl z odkwaszającą i leczniczą kaszą jaglaną 169

sposób mleko migdałowe możesz przechowywać w lodówce około 5 dni. Wspaniale smakuje z płatkami kukurydzianymi lub owsianymi z dodatkiem świeżych lub suszonych owoców. Możesz z niego zrobić pyszne smoothie, budynie czy kremy do ciast. Mleko migdałowe jest bardzo pożywne. Zastosowań jest mnóstwo a smak i wartości odżywcze tego napoju rekompensują wysiłek włożony w jego przygotowanie. Smacznego

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania