budyń - 12640 przepisów (strona:617/843)

Sernik z musem truskawkowym 381

spód: 25 dag mąki pszennej 125 dag masła 100 g cukru pudru 1 jajko Szczypta soli Masa serowa: ½ kg mielonego twarogu 4 duże jajka 25 dag mascarpone 1 budyń waniliowy ½ szklanki mleka w proszku ½ szklanki cukru pudru 1 opakowanie  cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 150 ml słodkiej śmietanki 18% Truskawkowy mus ½ kg truskawek 3 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe

Wanilia i Kardamon
Cannelloni mięsne z brokułem i groszkiem 210

czasu mieszając - pilnować, aby nie przypalić! Dodać gałkę muszkatołową i przyprawić pieprzem oraz solą. Wymieszać i chwilę pogotować do uzyskania pożądanej konsystencji sosu. Sos powinien mieć fakturę dość rzadkiego budyniu i swobodnie się rozsmarowywać, ale nie rozpływać. W razie gdyby był za gęsty, można rozcieńczyć go mlekiem.   ZAPIEKANIE: Naczynie kamionkowe do zapiekania - u mnie 4 małe sztuki, każde

Grunt to przepis!
Śniadaniowe tarteletki z cytrynowym curdem 190

sokiem z cytryny rozpuścić mąkę ziemniaczaną, wlać do masy jajecznej i zagotować, cały czas mieszając po 3 minutach masa opadnie stanie się bardziej żółta i będzie miała konsystencje budyniu (jeśli boicie się, że masa wam się przypali możecie to robić ponownie w kąpieli wodnej tyle, że potrwa to dłużej) Tartę wyciągamy z foremek, dodajemy lemon curd i opcjonalnie przystrajamy ubitą

zdrowa vege kuchnia
Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami 146

szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta cynamonu Nadzienie: 400 g zmielonego twarogu 2 płaskie łyżki budyniu śmietankowego (w proszku, bez cukru) 1/4 szklanki zmielonych migdałów 3-4 łyżki płynnego miodu około 300 g wydrylowanych czereśni Na wierzch: płatki migdałowe płatki „Lubella” corn flakes kakao i miód

Oryginalny smak
CIASTO TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 171

Serowo-truskawkowa masa zamknięta w budyniowym biszkopcie, z warstwą bitej śmietany i prażonym kokosem, to propozycja na letnie ciasto z truskawkami.  SKŁADNIKI Ciasto: Blaszka: 20x26 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, 3 płaskie łyżki cukru Krem truskawkowy: 350 g serka naturalnego z wiaderka, 200 g truskawek, 5 płaskich łyżeczek żelatyny

słodki bratek
Mini serniczki Oreo 163

pół godziny.  Z tego przepisu uzyskacie ok 16 serniczków. Zatem do dzieła! :) Serniczki: 500 g serka na serniki 1/2 szkl domowego cukru z wanilią 3 jajka 1 op. budyniu waniliowego 1/2 szkl jogurtu greckiego kilkanaście ciasteczek Oreo Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wszystkie składniki na serniczki zmiksować tylko do połączenia składników. Silikonowe foremki na muffinki ułożyć na blaszce

Smakołyki Asi
Torcik z malinami 153

przyciskamy. Kładziemy drugą część masy, maliny i przykrywamy trzecim krążkiem biszkoptu. Jeśli masa wyjdzie Wam płynna, włóżcie ją na kilkanaście minut do zamrażalnika- szybko stężeje. Dobrze gdyby miała konsystencję budyniu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i malin   Wyjmuję torcik z lodówki, układam

MojaQchnia.pl
Popapraniec 217

ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki suchego maku pół szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki kakao Masa: 3/4 l mleka 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru lub waniliowego po 1 łyżce mąki zwykłej i ziemniaczanej kostka masła 3 cukry waniliowe i 3 łyżki zwykłego cukru ponadto: wiśnie drelowane ze słoika dżem z czarnej

kgwjanczewo
Kampania testująca Werther’s Original Soft Caramels- PODSUMOWANIE #softcaramels #swiatkarmelu 161

sprawdziły się jako polewa do deserów,ciast lub kawy.  Niżej podsyłam linki do przepisów z wykorzystaniem Werther's Original Soft Caramels. Beza z kremem karmelowym: http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/06/beza-z-karmelem-i-kremem-smietanowym.html Budyń karmelowy:  http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/karmelowy-budyn-z-dodatkiem-cukierkow.html Pudding chia z karmelem: http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/pudding-chia-z-mlekiem-kokosowym-i.html Szyszki z owsem ekspandowanym:  http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/szyszki-z-owsa-ekspandowanego-z.html A czy Wy już próbowaliście nowego karmelowego smaku

Życie zaczyna się w kuchni
Kruche z malinami 485

mąki pszennej 250 g margaryny (najlepiej prosto z lodówki ) 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewamy , dodajemy zimną margarynę , proszek do pieczenia i żółtka . Nożem siekamy wszystkie składniki , po czym w miarę szybko zlepiamy w kulę

Różne smaki w kuchni
Ciasto z truskawkami i kruszonką 147

blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) i zapiekamy na złoty kolor, ok 15-20 minut w 180 st. C Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru  2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju 1 kg truskawek szczypta soli Białka ubijamy z solą na sztywno, dodajemy partiami cukier i dalej ubijamy aż piana będzie gęsta i lśniąca. Następnie wsypujemy proszek budyniowe

Cynamonowe szczęście
Łatwy do zrobienia tort truskawkowy. 828

całość wyłożyć resztę kremu i ponownie ułożyć truskawki. Krem: 1/2 l. mleka 1 szkl. cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka kartoflanki 1 cukier waniliowy Zagotować wszystko na budyń, ostudzić. Po ostudzeniu utrzeć z 200g margaryny. Zajrzyj również tu: 1.  Ciasto "Kubuś" 2.  Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką 3.  Swojski Kopiec Kreta

My World by Dagmara Rek
Bezglutenowy chleb z kaszy jaglanej i gryczanej 194

wodę jeśli jest taka potrzeba, mieszam łyżką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 12 godzin. 8 Zawartość obu słoików przekładam do miski i miksuję do uzyskania konsystencji grudkowatego budyniu. 9 Dodaję siemię lniane zmielone i w ziarenkach oraz pozostałe nasiona, pestki i dokładnie mieszam. 10 Do wyłożonej papierem formy do pieczenia przekładam masę. Zawijam formę w ściereczkę i odstawiam

Book of spells
Czekoladowy jagielnik z truskawkami 497

Świeże truskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody

https:KKuchniaMniam
JAGLANKA Z MALINAMI 143

wysuszonej), co chwile mieszając by się nie przypaliła. Kaszę przełożyć do słoiczka, miseczki, szklanki (co tylko chcecie), udekorować owocami lub musem z owoców. A jeśli macie ochotę na budyń z kaszy jaglanej to po przepis  zapraszam tutaj

Zrób to smacznie