budyń - 12640 przepisów (strona:621/843)

Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 215

mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek   Budyniowa pianka: białek 200 g cukru kryształu cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego ( bez cukru, 2x 40g) 125 ml oleju rabarbar około 6-8 gałązek + 4 łyżki cukru Ugnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem

Rusty Fork
Co zrobić z płatków owsianych? 120

owsianka na wodzie, czy maseczka z jogurtem :) pomysłów i możliwości jest mnóstwo. Do tego płatki owsiane są bardzo zdrowe, tym bardziej zachęcam do włączenia do codziennego menu tego składnika. Budyń owsiany Ciasto owsiane Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt z owocami i płatkami owsianymi Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl owocowy z płatkami

Moja smaczna kuchnia
sernik z mascarpone 208

pszennej szczypta soli żółtko 4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 250 g serka mascarpone 1 szkl cukru 6 jaj budyń waniliowy łyżeczka ekstraktu z wanilii krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru łyżka soku z cytryny ponadto: 1/2 puszki masy krówkowej 2 banany

6niebo
Ciasto orzechowo-serowe siostry Anastazij 432

margaryny 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa sernikowa: 500 g białego sera 3 jajka 1/2 szkl cukru 1 budyń śmietankowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 margaryny (rozpuszczona i ostudzona) masa do przełożenia: 1 szkl śmietany 18% 1 kostka masła 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: biszkopt: Margarynę rozpuszczamy i studzimy

Bon appetit mon amie
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 149

cukru białego do wypieków 3 żółtka jajek M ½ łyżeczki soli SKŁADNIKI - CURD Z RABARBARU do 1 ciasta 350g rabarbaru (waga po obraniu)+ 2 łyżki wody 3 pełne łyżki stołowe budyniu waniliowego + 50ml zimnej wody 2 mocno czubate łyżki cukru, białego lub trzcinowego (Muscovado odpada!) ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 3 goździki, zmielone 1 gwiazdka anyżu, zmielona czerwony barwnik

Karo in the Kitchen
Krucha tarta z rabarbarem 141

kruche: 500 g mąki pszennej 250 g zimnej margaryny lub masła 1 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g rabarbaru op. budyniu malinowego 6 łyżek cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki mielonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: składniki na ciasto posiekać, zagnieść i zwinąć w folię. Włożyć na dwie godziny do lodówki

Smakołyki Asi
Szarlotka z pianką 152

kwaskowatych jabłek 1/4 szklanki wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki soku z cytryny Pianka: 6 białek 1/2 szklanki cukru 1 budyń bez cukru (proszek budyniowy) Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej ewentualnie cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto:  Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać. Masło pokroić na małe kawałki i dodać

talerz przyjemności
Żurawinowy biszkopt orkiszowy z jabłkami i jogurtową chmurką 183

biszkoptami mam tak, że za każdym razem staram się urozmaicić jakoś przepis i zmieniam mąki, dodaję budyń , a ostatnio pomyślałam o dodatku kisielu. W środku powstały małe, pomarańczowe kropki, a samo ciasto zyskało nowy, lekko żurawinowy smak :) Pierwsza warstwa na biszkopcie to domowy mus jabłkowy z dodatkiem galaretki, a wierzch to lekka, delikatna pianka jogurtowa. Bardzo smaczne połączenie lekko kwaśnych

FitKot
Tarta z rabarbarem 96

rozpoczęcie sezonu rabarbarowego! Składniki: 100 g mielonych migdałów 200 g mąki pszennej żółtko 150 g zimnego masła łyżka śmietany 18% 50 g cukru trzcinowego 5 - 6 łodyg rabarbaru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 150 ml śmietany kremówki 250 g ricotty 50 g cukru tapioka i bułka tarta Przygotowanie: Składniki na ciasto (migdały, mąka pszenna, cukier

Karczma Honorietty
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 160

proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki, jajka 1 sztuka "XL", śmietana kwaśna 4 łyżki SERNIK: twaróg 1 kg/wiaderko, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "XL", budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, aromat waniliowy 1 łyżeczka, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram, cukier puder - ile potrzeba zimną margarynę, śmietanę i pozostałe składniki ciasta kruchego posiekać siekaczką lub nożem

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 269

cukru, dodać pokrojone truskawki (niekoniecznie) i gotować na małym ogniu, aż rabarbar zmięknie. 6. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1/3 szklanki wody i dodać ją do rabarbaru, ugotować dość gęsty budyń. Zdjąć z ognia, dodać skórkę z cytryny, wymieszać i odstawić do przestygnięcia na około 20-25 minut. 7. Podpieczony spód w blaszce posypać równomiernie bułką tartą i na wierzch wyłożyć

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 143

szkl. mąki tortowej 200 g masła 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli pianka: 5 białek 1 szkl. cukru 2 op. budyniu malinowego (2x40g) 1/2 szkl. oleju rzepakowego ponadto: 3-4 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru  Rabarbar umyć,pokroić na kawałeczki (nie obierać),posypać łyżką cukru i odstawić. Mąkę przesiać razem z proszkiem

Kolorowa kuchnia Elki
Makowa panienka 130

garnka i gotujemy. Odstawiamy z palnika i wsypujemy galaretki, mieszając je do rozpuszczenia.  Dodajemy wiśnie i odstawiamy do wystudzenia,  aż galaretka zacznie tężeć.  Do przygotowanego wcześniej budyniu dodajemy stopniowo miękkie masło. Wystudzony biszkopt przekrajamy na pół.  Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy i  tężejącą galaretkę z wiśniami. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Teraz rozpuszczamy polewę

Pyszności Słodkości
"Bez cukru" Katarzyna Burzyńska - Sychowicz 144

kokosową i migdałową.  Tłuszcz ograniczyła tylko do jednego, do oleju kokosowego :-). Książka podzielona jest na rozdziały: O rety, omlety! - rewelacyjny rozdział pełen przepisów na omlety, kolorowe, z dodatkami, budyniem, takie do zjedzenia na ciepło lub na zimno. Proste, szybkie i smaczne :-) Piękne miski - owsianki, puddingi, michy mocy, pyszne kolorowe. Śniadania, które dostarczą energii na cały dzień. Na okrągło - tutaj

kruche babeczki
Sernik toffi na zimno z bananami 165

dodawać do żółtek, ciągle mieszać. Nigdy nie dodawać całej ciepłej masy do żółtek, ponieważ się zważą. Ponownie postawić na ogniu i podgrzewając cały czas mieszać. Masa musi mieć konsystencję budyniu. Ostudzić masę. Masę budyniową połączyć z serkiem i dokładnie wymieszać. Podzielić masę na dwie części, jedna ma być trochę większa. ( 1/3 -2/3)Mniejszą część rozłożyć na ciastkach. Banany obrać

Kuchnia Pokoleń