PULCHNIUTKIE PANCAKES Z TWAROGIEM I BUDYNIEM 249Składniki na 2 porcje: 2 białka (30 g) 1 jajko (65 g) opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g) 2 łyżki mąka pszenna pełnoziarnista (30 g) 80 g chudy twaróg 1 łyżeczka miód (6 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki do 2 porcji: 300 g jogurtu naturalnego, 200 g banana 2 białka ubić z sodą oczyszczoną osobno. Resztę składników zmiksować
Vroblewska-fitlife
CLAUFOURTIS Z CZEREŚNIAMI 181Claufourtis to pieczony, francuski deser. Właśnie ten deser przygotowujemy z czereśniami, chociaż możemy użyć innych owoców jak wiśnie, maliny, jagody czy borówki. Smakuje jak gęsty, kremowy budyń o przyjemnym słodkim smaku. Podajemy ciasto lekko ciepłe, posypane cukrem pudrem i udekorowane owocami. Polecam je szczególnie małym dzieciom, za swoją kremową konsystencję, przyznam że deser znika w migu
Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik wiedeński bez spodu.Z prawdziwego sera 802kurzych jaj półtorej szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego 5-6 łyżek śmietany 18% mąka pszenna typ 450 lub 500 3 łyżki kopiaste 2 opakowania budyniu śmietankowego po 40 g każde – bez cukru Najpierw ser przepuść przez maszynkę, aby nie miał grudek.Utrzyj masło z cukrem i cukrem wanilinowym na puch i powoli dodawaj po jednym żółtku
Z Kuchni Do Kuchni
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 184ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu - 100 ml śmietanki 36% - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 3 czubate łyżki cukru - 2 opakowania budyni waniliowych - laska wanilii (tylko ziarenka ze środka) ponadto: świeże truskawki około 2 szklanki W rondlu o grubym dnie podgrzej do temp. 80 -85 stopni C 500 ml mleka, całą śmietankę
SMYKWKUCHNI
Porzeczkowy przekładaniec 256żółtkami. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, gotując aż całość zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta: na pierwszy placek wykładamy połowę musu porzeczkowego, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy krem budyniowy (jeśli jest bardzo rzadki chłodzimy go 10 minut w lodówce), przykrywamy kolejnym plackiem, na którym rozsmarowujemy
Cynamonowe szczęście
Serniczek z mascarpone i świeżymi owocami 203serniczek z dodatkiem świeżych owoców to doskonały deser na letnie popołudnie. Spód: 130 g kakaowych herbatników 50 g masła Sernik: 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 jajka Owoce: brzoskwinia kiwi truskawki borówki maliny Dekoracja: mięta cukier puder Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 18 cm) wyłożyć papierem
Smakołyki Asi
Tartaletki z owocami 154Tartaletki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut. Tartaletki po ostudzeniu napełniamy wcześniej przygotowanym (zgodnie z przepisem na opakowaniu) budyniem waniliowym i dekorujemy dowolnymi owocami. Smacznego
Pyszności Słodkości
Jedzenie i KONKURS czyli sobotnie zapowiedzi! 236Upały, upały... doskwiera wysoka temperatura ale jeść trzeba. Niebawem zaproszę Was na kakaowy budyń jaglany z sezonowymi owocami, na cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami oraz na coś słodkiego czyli ciasto podwójnie czekoladowe z owocami. Koniecznie wpadnijcie na bloga w poniedziałkowy poranek ! wówczas rozpocznie się konkurs dotyczący kasz wszelkich a nagrodą będzie... sami zobaczycie! Miłego popołudnia Kochani
Dzieje kuchennej Wiewióry
Kakaowy budyn jaglany z owocami sezonowymi czyli Niedzielne Sniadanie odc.85 252czyli inna odsłona budyniu jaglanego. Tym razem wersja kakaowa z cała górą owoców. Przepis idealny dla alergików pod warunkiem zastosowania dozwolonego mleka i owoców, kakao można zastąpić karobem. Kakaowy budyn jaglany z owocami sezonowymi budyń: 400 ml dozwolonego mleka 4 czubate łyżki płatków jaglanych łyżka kakao lub karobu słodzidło do smaku owoce - u mnie czereśnie, porzeczki i maliny opcjonalnie
Dzieje kuchennej Wiewióry
Kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką. 318wyłożyć na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Podpiec na złoty kolor w 180 stopniach przez około 15 minut . Budyniowa pianka: 5 białek 0,5 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru – 2 po 40 g Dodatkowo: 300 g czereśni ,u mnie przekrojone na pół i wypestkowane cukier puder do oprószenia po upieczeniu Białka ubijamy na sztywną
Ladylaura.
Dietetyczne brownie z czereśniami na bazie czerwonej fasoli 196jadłeś :D Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4-5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego 5-6 łyżek miodu 2 miarki odżywki białkowej 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 2 łyżki kakao Dodatkowo: 300 g czereśni/truskawek/malin/borówek 250 g serka mascarpone (lub innego ulubionego serka) syrop czekoladowy lub 1/2 tabliczki czekolady Przygotowanie: Fasolę odsączyć
Malinowo w kuchni
Budyń jaglano -truskawkowy. 245Wspaniały budyń jaglano – truskawkowy . Ja zrobiłam go z dodatkiem jogurtu naturalnego, ale może też być mleko jakiekolwiek i będzie równie pyszny. Składniki: dwie porcje 1/ 3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego ,migdałowego u mnie 0,5 kubeczka jogurtu naturalnego 300 g truskawek 1 łyżka cukru ,u mnie bez cukru Kaszę wsypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą
Ladylaura.
Kremowe jaglane ciasto z truskawkami. Bez glutenu, bez dodatku cukru, bez pieczenia, wegańskie 577odlanej z daktyli. Formę z wyjmowanym dnem wykładamy ciemną masą, dokładnie dociskamy. Wkładamy na 30 minut do lodówki lub na 10 minut do zamrażarki. Na ciemnym spodzie rozsmarowujemy budyń jaglany. Dekorujemy truskawkami. Jeśli nie chcemy, żeby truskawki "wyschły", możemy zabezpieczyć je galaretką przygotowaną z mąki ziemniaczanej. Mąkę dokładnie rozpuszczamy w wodzie i gotujemy 3 minuty na małym ogniu. Wylewamy
Smakuje zdrowo
Waniliowe ciasto z truskawkami 551szklanki mąki 300g serka homogenizowanego waniliowego 70g cukru 3 jajka L 1/2 szklanki oleju 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego (razem 80g) 500g truskawek cukier puder 1. Serek, cukier, cukier waniliowy, jajka i olej miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i proszek budyniowy, ponownie miksujemy do dokładnego połączenia
Szefowa kuchni
Ciasto truskawkowe bez pieczenia (z kremem grysikowym). 277czas pluję sobie w brodę, że też wcześniej nie zajrzałam do jej zeszytu po ten krem, bo w dzieciństwie to on królował w naszym domu zamiast kremów na bazie budyniu czy bitej śmietany. Jest nie do zepsucia, znosi ciepło dłużej niż większość kremów, a przy tym idealnie pasuje do truskawek, dżemu i herbatników. Zachęcam do przygotowania, bo ciacho jest
Poezja Smaków - blog kulinarny