budyń - 12640 przepisów (strona:627/843)

Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 184

rodzaje mąki mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy przesianą mąkę, olej kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 40 minut.   Pieczarkę

Quinoa Raz!
Ciasto toffi na krakersach 183

zagotować, dodać dokładnie wymieszane - 1 szklankę mleka, 1 szklankę mąki pszennej, mąkę ziemniaczaną i żółtka. Energicznie mieszając doprowadzić do wrzenia, gotować chwilę na małym ogniu do czasu, aż powstanie budyń. Zdjąć z palnika, odłożyć. Krem toffi: 400 g masy kajmakowej 500 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka żelatyny Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać masę

Domowa cukiernia Ewy
Sernik wiedeński 164

rozpadający się i od tego czasu wróciłam do starego sposobu mielenia zwykłego białego sera w maszynce. Biorę ser tłusty lub półtłusty. Skład ciasta krótki bez dodatku zapychaczy typu mąka, budyń. można ten sernik udekorowac lukrem cytrynowym lub masą czekoladową

Państwo Wojtczuk gotują
Karnawałowa szarlotka z pianką 249

dołu - u mnie grzałka góra-dół i bez termoobiegu . SŁODKOŚCI KARNAWAŁOWE WYPIEKAŁAM WSPÓ L NIE Z: ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Pączki wiedeńskie DI GOTUJE - Waniliowy deser/krem z budyniu i białego sera

Grunt to przepis!
jogurtowy sernik z bananami i karmelem 189

wafelków. Wspaniały! Wygląda przepysznie, smakuje obłędnie! składniki: spód: 200 g herbatników 120 g stopionego masła masa jogurtowa: 1200 ml jogurtu greckiego 8 jajek 1 szkl cukru szczypta soli 3 budynie waniliowe ponadto: 1/2 puszki masy kajmakowej 4 banany 300 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 batonik Lusette Herbatniki zmiksować na pył, dodać stopione

6niebo
Pączki 123

dobrze znamy To wypiek z ciasta drożdżowego uformowany w lekko spłaszczoną kulę usmażony w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Pączki możemy nadziać ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym i udekorować lukrem lub cukrem pudrem. To tradycyjny wypiek przygotowywany w Tłusty Czwartek. Pączki z tego przepisu są bardzo mięciutkie i pyszne

Marta Gotuje
Śnieg, spacery i smsy o niestosownej porze. Oraz tarta z czerwonymi pomarańczami 171

minut. W tym czasie przygotować krem: Mąkę, cukier, sól, jajka, żółtka, sok i skórkę z pomarańczy umieścić w garnku. Podgrzewać, często mieszając, aż się zagotuje i nabierze konsystencji budyniu. Po kawałeczku dodawać zimne masło, cały czas mieszając. Przetrzeć przez sitko. Schłodzone ciasto gęsto nakłuć widelcem. Położyć na cieście papier do pieczenia, wysypać fasolkami.  Piec w 175 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z jogurtu greckiego 158

podobnie jak miesiąc spędzony w UK. Indywidualne kursy dla dzieci oraz młodzieży - tej młodszej i tej trochę starszej ;) Warto zapoznać się z ofertą. Składniki: 500 g jogurtu greckiego 1 budyń śmietankowy bez cukru 3 jajka 50 g brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Frużelina jagodowa: 200 g jagód 1 płaska łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 3/4 łyżki soku

Domowa cukiernia Ewy
DESER LUSETTE 260

Kiedy mleko zacznie się gotować, wlewamy 2,3 łyżki ciepłego mleka do mieszanki z kakao , a następnie przelewamy ją do mleka. Mieszamy i gotujemy chwilę,aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdejmujemy z ognia i wysypujemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy aby czekolada się rozpuściła. Odstawiamy do studzenia.  Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wafelki Lusette siekamy. Krem czekoladowy przekładamy

Bon appetit mon amie
Ciasto truflowo wiśniowe 144

kombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla podniebienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jesienna Pani Walewska 140

żółtkami. Dodać do gotującego się mleka, zagotować. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia, przykryć folią i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć do otrzymania jasnego kremu. Stopniowo dodawać zimny budyń, cały czas miksując. Na koniec dodać alkohol i ekstrakt. Na pierwszy placek nałożyć krem budyniowy, wyrównać. Przykryć drugim plackiem, odwracając go warstwą orzechową do dołu i polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa

kulinarnyswiatdomi
Rurki z kremem/bitą śmietaną Ewy Wachowicz 171

natłuścimy foremki i równo ułożymy na nich ciasto tak, aby po upieczeniu nie nachodziło na górną krawędź, nie powinniśmy mieć problemu z wyjęciem rurek. Rurki możemy nadziewać kremem budyniowym, budyniem, śmietaną ( p. Ewa radzi wspomóc ją mlekiem w proszku) a nawet marmoladą. Ja nadziewam rurki na bieżąco, inaczej krem/śmietana/marmolada spowodują nasiąkanie ścianek rurki i zrobienie się takiej niefajnej

Mieszam w Garnku
PĄCZKI PIECZONE 147

Składniki: 380 g mąki pszennej + 1 łyżka 170 g masła 100 ml mleka 50 g drożdży 80 g cukru + 1 łyżeczka 3 jaja solidna szczypta soli do nadziewania:dżem, budyń, czekolada etc. lukier Przygotowanie: Lekko podgrzejcie mleko, rozpuśćcie w nim pokruszone drożdże, dodajcie 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki, wymieszajcie, odstawcie na kilkanaście minut. Mąkę przesiejcie, zmieszajcie z solą

OliveandThyme
Pączki na maślance i mleku 746

Pączki jak wiadomo domowe najlepsze...mam wypróbowanych sporo przepisów - bez jajek,, na białkach, na piwie,na śmietanie, z gotowanym budyniem itd..tym razem z dodatkiem maślanki..pomysł na nie podpatrzyłam  tutaj ..moje są bez lukru , posypane cukrem pudrem i nadziewane przed smażeniem..Kiedyś jakiś czas temu robiąc ciasto drożdżowe przez przypadek wszystkie składniki włożyłam do miski

Moje domowe kucharzenie
NALEŚNIKI BUDYNIOWE 792

szkoły czy do pracy. Naleśniki podałam z serem, a druga opcja to masło czekoladowe.  Składniki: * 3 szklanki mąki * 2 jajka * 400 ml mleka * 400 ml wody * 2 budynie waniliowe bez cukru * opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam) Wykonanie: W misce umieścić wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić ciasto na około 10-15 minut. Po tym czasie smażyć cienkie

Zrób to smacznie