budyń - 12640 przepisów (strona:627/843)

KOPYTKA TWAROGOWE (Bezglutenowe) 149

także wielbiciele obiadów na słodko . Danie to sprawdzi się także jako lekki deser na świeżym powietrzu , lub w gronie bliskich :) SKŁADNIKI : 1 łyżka mąki gryczanej białej 1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 200 g twarogu 1 jajko szczypta cynamonu 1 łyżeczka brązowego cukru  * Jogurt naturalny (gęsty lub Grecki)  , suszona żurawina  PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki miksujemy

Marcepanowa kuchnia
Brownie z kaszą jaglaną 154

kaszę, dodać sól. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez około 15 minut, do miękkości lub do czasu, gdy cała woda odparuje. Wystudzić. Zmiksować blenderem do otrzymania gładkiego 'budyniu' jaglanego. Wszystkie pozostałe składniki na brownie przełożyć do miski, dodać kaszę i zmiksować blenderem do połączenia się składników. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki podwójnie cytrynowe z kremem jogurtowym 178

łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy mieszając, by nie powstały grutki do momentu aż masa będzie miała konsystencję gęstego budyniu. Krem jogurtowy: 300 g jogurtu greckiego 1 łyżka cukru pudru Jogurt umieszczamy na sitku wyłożonym gazą lub ręcznikiem papierowym, sitko zakładamy na miskę lub garnek, tak by nie dotykało jego

Cynamonowe szczęście
tradycyjny sernik na kruchym 173

pudru 2 żółtka szczypta soli na masę serową: 1 kg sera mielonego 5 jajek  2 białka (pozostałe z ciasta) 1 szklanka cukru pudru 125 g masła 1 opakowanie budyniu na wierzch: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku 2 łyżki płatków migdałowych Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Blaszkę do pieczenia wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dwukolorowe ciasto z twarogiem 245

pieczenia 1 łyżka naturalnego ciemnego kakao, przesianego Nadzienie twarogowe: 250 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 1 żółtko 100 g cukru 70 g kwaśnej śmietany 12% 30 g budyniu waniliowego (proszek) Polewa: 1/2 tabliczki białej czekolady 1,5 łyżki mleka Przygotowanie: Nadzienie twarogowe: Jajko roztrzepać w misce, połączyć z pozostałymi składnikami nadzienia, rozcierając przy tym twaróg (ja użyłam twarogu

Nastoletnie Wypiekanie
Makowiec z serowym nadzieniem 141

kaszy manny błyskawicznej 4 jajka aromat migdałowy (koniecznie) bakalie: orzechy, rodzynki, kokos Nadzienie serowe: 250 g białego sera półtłustego 2 dojrzałe banany 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 żółtko Ponadto: Powidła śliwkowe 1 łyżka kakao 8 dużych łyżek cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 3/4 l mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Pozostałe mleko wymieszać z kaszą

Praktyczna pl
Najlepszy przepis na pączki 158

Składniki: 500 g mąki 40 g drożdży 60 g masła 2 łyżki cukru 1 szklanki mleka 2 jajka+ 2 żółtka 2 łyżki spirytusu sól dodatkowo smalec/olej do smażenia marmolada/ budyń cukier puder   Wykonanie: Pół szklanki mleka podgrzać, wsypać cukier, pokruszone drożdże, 2 łyżki maki, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać

magiczna kuchnia Kasi
Domowy ser koryciński 115

mleka powinien powstać gęsty skrzep (ponieważ ja spodziewałam się czegoś gęstszego, to od razu zaznaczam, że nie jest on tak gęsty jak np. galaretka; w konsystencji bardziej przypomina zwarty budyń). Skrzep pociąć w garnku długim nożem w ok. 1 cm kostkę. Najpierw ciąć prostopadle do powierzchni dna garnka, a następnie pod lekkim skosem. Odstawić na 30 minut. W tym czasie

Bullio
Ciasto Izaura 923

36x24 wysmarować masłem, obsypać mąką, wylać ciasto, wyrównać. Do sera  zmielonego trzykrotnie, dodać cukier, cukier waniliowy, roztopione przestudzone maso, jajka oraz mąkę ziemniaczaną ( zamiast mąki można dodać 1 budyń bez cukru). Wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Masę serowa wylać na ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170°C i piec przez 1 godzinę. Pu upieczeniu

magiczna kuchnia Kasi
BUDYŃ JAGLANY Z GRUSZKĄ I ŻURAWINĄ 190

Pokrojony owoc przekładamy do rondelka, podlewamy lekko wodą i dusimy ok. 10 minut. Pod koniec podnosimy pokrywkę aby odparować wodę i lekko podsmażyć. Wystudzić. Ugotowaną kaszę blendujemy na konsystencję budyniu. Układamy w naczyniu na przemian z uprażoną gruszką i żurawiną. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Krem z dyni, jabłek i pora z kukurydzą 125

uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku

Z Kuchni Do Kuchni
Pawi ogon 197

zagotowujemy. Żelatynę zalewamy zimną wodą (ok 4 łyżek), a gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, gdy będzie sztywna dodajemy do niej po łyżce zimnego budyniu, a na koniec wlewamy żelatynę i całość dokładnie miksujemy. Masa jabłkowa: 2 galaretki u mnie cytrynowe 6 jabłek 1/2 szklanki wody Jabłka obieramy i kroimy w plastry, przekładamy do garnka

Cynamonowe szczęście
Sernikowe placuszki z karmelizowanym bananem i orzechami 160

prosto z patelni. Do tego sos z karmelizowanym bananem i orzechami włoskimi. Coś pysznego. Sprawdzą się na śniadanie i jako deser. 250 g półtłustego twarogu 1 jajko 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku) 1/3 szklanki mleka 1 łyżka cukru Sos: 1 dojrzały banan 3 łyżki płynnego miodu 1/3 szklanki orzechów włoskich Do blendera lub misy miksera wkładamy kawałki twarogu, wbijamy

VioletoweKucharzenie
Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 178

rodzaje mąki mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy przesianą mąkę, olej kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 40 minut.   Pieczarkę

Quinoa Raz!
Ciasto toffi na krakersach 175

zagotować, dodać dokładnie wymieszane - 1 szklankę mleka, 1 szklankę mąki pszennej, mąkę ziemniaczaną i żółtka. Energicznie mieszając doprowadzić do wrzenia, gotować chwilę na małym ogniu do czasu, aż powstanie budyń. Zdjąć z palnika, odłożyć. Krem toffi: 400 g masy kajmakowej 500 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka żelatyny Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać masę

Domowa cukiernia Ewy