budyń - 12640 przepisów (strona:620/843)

Kruche ciasto z pianką i truskawkami 300

Kruche ciasto z pianką z białek i budyniem, a do tego ulubione truskawki. Wykonanie ciasta – Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia wymieszać razem. Do mąki wrzucić zimne masło, żółtka i siekać nożem. Siekać tak długo aż masło wymiesza się z mąką. Wtedy można szybko zagnieść rękoma na jednolitą masę. Nie robić tego długo, tylko do połączenia się składników

Kuchnia Pokoleń
Trifle z truskawkami i sosem Custard 179

bardzo powolutku, cały czas mieszając gotujący się sos. Zmniejszyć ogień do minimum, aby uniknąć przypaleń i gotować jeszcze moment, aż sos wyraźnie zgęstnieje. Powinien mieć konsystencję nieco rzadszą niż budyń. Odstawić do wystygnięcia. Przygotować poncz do nasączenia biszkopta. Ulubioną herbatę zalać szklanką wody, dosłodzić wg uznania i dodać kilka kropel aromatu pomarańczowego. Zamieszać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Z biszkopta

Świat Domowej Kuchni
SERNIK NA JOGURTACH GRECKICH 449

kruche : ******"***************** 2 szkl.mąki 3 żółtka 10 dag.margaryny 2 łyżki śmietany 1/4 szkl.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Masa serowa : ******************************** 2 duże jogurty greckie po 400 g. 2 budynie w proszku 5 jajek 1/2 szkl.cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia ******************************************** Żółtka ubić z cukrem na puch, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
TWARÓG DO NALEŚNIKÓW 196

gotowego z wiaderka to nie trzeba), dodać żółtko, cukier waniliowy i cukier, dokładnie wymieszać i gotowe :) Przepis podstawowy na naleśniki  znajdziesz tutaj . Polecam też pyszne naleśniki z dodatkiem budyniu na które przepis  jest tutaj

Zrób to smacznie
Ciasto czekoladowe z budyniową pianką, truskawkami i borówkami 155

kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka: 5 białek 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto: 300 g pokrojonych grubo truskawek 250 g borówek amerykańskich Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu

Czerwień i błękit
Deser jogurtowo-bananowy z chia 114

Wszyscy jedzą chia mam i ja. W końcu zakupiłam te słynne ziarenka i nawet przypadły mi do gustu. Przyjemnie chrupią a namoczone nabierają fajnej gęstej konsystencji budyniu. Z ich udziałem przygotowałam pyszny deserek z bananami. Deser nie tylko pięknie się prezentuje ale też świetnie smakuje. składniki: 1 duży jogurt naturalny (400 g) 4 średnie banany 2-3 łyżki nasion chia

Monia miesza i gotuje
Przekładaniec czekoladowy 133

mieszamy w nim żółtka, mąkę oraz cukier. Pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy do niego masę żółtkową. Cały czas mieszamy aż masa budyniowa zgęstnieje. Miękkie masło ucieramy dodając porcjami przestudzony budyń oraz zaparzone kakao. Dokładnie miksujemy całość. Pierwszy placek przekrawamy na pół. Na jedną połowę wykładamy połowę masy budyniowej, na to placek orzechowy, następnie druga połowa masy oraz drugą część placka

Zainspirowana w kuchni
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #19 Najlepsze ucierane z malinami i kruszonką 275

cukru pudru Ciasto: – 140 g masła – 100 g cukru – szczypta soli – 3 jajka – 140 g maki pszennej – 30 g mąki ziemniaczanej lub budyniu w proszku śmietankowego lub waniliowego – o,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: – około 340 g malin lub innych owoców (ja użyłam mrożonych, które wcześniej rozmroziłam) – odrobina mąki

Relaxtime
Kruche Ciastka Z Nutą Cytrynową 113

posmakować większości ;) Zapraszam :) Składniki na 2 blaszki ciastek: 125 gr masła skórka oraz sok z 1/2 cytryny 100 gr cukru pudru 2 żółtka 200 gr mąki pszennej 1 cały budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (47 gr) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1. Masło wraz z cukrem miksujemy na puszysta masę, następnie dodajemy po jednym żółtku. 2. Cytrynę myjemy

Gotowanie...to proste !
Tiramisu bez glutenu, cukru 101

garnku podgrzewamy mleko, olej kokosowy, wanilię oraz ksylitol. Doprowadzamy prawie do wrzenia i dodajemy mleko z tapioką. Zmniejszamy gaz i mieszamy aż zgęstnieje. Nasz krem musi nabrać konsystencji budyniu i w takiej postaci odstawiamy go, aż całkowicie ostygnie. Jeśli nasza masa jest już zimna dodajemy ubitą pianę z kokosowego kremu. Teraz pozostało nam już ułożenie warstw w wybranym naczyniu

PaleoLife
Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz 125

skondensowane, dodawać po jajku, potem żółtka, śmietankę, wanilię, sok z cytryny, likier, na sam koniec przesiać mąkę.Jeśli masa jest rzadka ( to czasem zależy od sera:)) można dodać łyżkę budyniu waniliowego w proszku. Masę przelać na podpieczony spód. Piec w 180C przez 20minut, potem temp.zmniejszyć do 150C i piec jeszcze przez 50-60minut. Pod koniec pieczenia

Raj dla Podniebienia
Zupa paprykowo-pomarańczowa z selerem naciowym 77

Ilekroć z dziadkami przyjeżdżałam do prababci w wakacje, zawsze na nich dostawałam świeże, pyszne smakołyki. Z patelni pałaszowałam przepyszną jajecznicę na mleku, posypaną cybuchami. W rondelku gotowaliśmy mleko na budyń. Delikatnie owinęłam naczynia ściereczkami i spakowałam. Niech teraz moja krakowska kuchnia strzeże bezcenne pamiątki z dawnych lat… A dla Was zupa bardzo oryginalna w smaku. Czuć paprykę pieczoną, charakterystyczny

Raj dla Podniebienia
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami 630

wlać resztę mleka i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia przykryć z wierzchu folią spożywczą by nie powstał kożuch i ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości ucierając dodawać stopniowo zimny budyń i ucierać aż powstanie gładki i jednolity krem. Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie i odłożyć do lekkiego stężenia. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu ułożyć jeden obok drugiego biszkopty i rozsmarować

Ala piecze i gotuje
CIASTO Z TRUSKAWKAMI 106

ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu - 100 ml śmietanki 36% - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 3 czubate łyżki cukru - 2 opakowania budyni waniliowych - laska wanilii (tylko ziarenka ze środka) ponadto: świeże truskawki około 2 szklanki W rondlu o grubym dnie podgrzej do temp. 80 -85 stopni C 500 ml mleka, całą śmietankę

SMYKWKUCHNI
SERNIK ZEBRA 502

Juliko") - 200g mascarpone - 150g miękkiego masła - 7 jaj wielkość "L" - 230g ksylitolu lub cukru (polecam trzcinowy, nadaje fajnego smaczku) można dać więcej, gdy lubimy ciasta dość słodkie - 2 budynie waniliowe bez cukru  lub 80g mąki ziemniaczanej - kilka kropli dobrego olejku waniliowego - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - szczypta soli - 2 łyżki kakao (używam bardzo ciemnego) Dodatkowo: - mielony ksylitol lub puder

Smaczne Zdrowe