budyń - 12640 przepisów (strona:620/843)

Tarta z wiśniami i migdałową kruszonką 470

kruszonkę: 50 g mąki 30 g cukru 40 g drobno krojonych migdałów 35 g zimnego masła Składniki na wiśniowy środek: 600 - 650 g wiśni 80 g cukru 1 budyń śmietankowy z cukrem 1 czubata łyżka bułki tartej Wykonanie: Tortownicę o średnicy 23 - 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wiśnie drylujemy i przekładamy na sitko, aby odsączyć z nich

Smak mojego domu
Sernik z owocami lata 429

chyba sama :D Składniki: Spód: ok 100g pełnoziarnistych herbatników 50g masła Masa serowa: 3 jajka 100g masła 100g cukru kryształu 100ml słodkiej śmietanki 30% 400g białego sera 1/2 op. budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Owoce: 1 garść malin leśnych 1 garść czerwonej porzeczki 1 garść jagód leśnych 1 garść borówek amerykańskich Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania

Kuchnia w czekoladzie
Jagodzianki z serem. 213

szklanki  (110g) cukru  60 g stopionego masła szczypta soli Masa serowa: 400 g białego serka (może być wiaderkowy -sernikowy , twaróg itp) 1 jajko 1 żółtko 1 opakowanie budyniu waniliowego - 40g (proszku) 5 łyżek cukru ew śmietana gdy używamy suchego twarogu i masa jest bardzo gęsta. Dodatkowo : ok 2 szklanek jagód cukier puder do obsypania bułeczek. Wykonanie : Do miski

Malinowa Kawiarenka
Galaretka z czarnej porzeczki 196

Słodka, ale z nutką kwaskowości. Idealna do deserów, bułeczek, budyniu, pyszne złamanie smaku ciasta…wymieniać można długo. Nawet jeśli nie przepadasz za czarną porzeczką, to na pewno i tak polubisz tą galaretkę. Jest po prostu boska! Jej smak jest ciężki od smaku owoców porzeczki. Jakby to nie brzmiało, jeśli masz 1 kg czarnej porzeczki i chcesz zrobić 1 rzecz

Mieszam w Garnku
Muffinki przepis bazowy 166

Znając ten przepis będziesz mogła eksperymentować z nadzieniem do woli :) Wypróbowałam je z owocami tj. truskawki , maliny , jagody , banany a także z budyniem i marmoladą. Ze wszystkim smakują wybornie ! Składniki: 250 gram mąki 150-200 gram cukru 1/2 szklanka oleju 2 jajka 1 szklanka mleka 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Mieszamy suche składniki i mokre osobno

Tradycyjna Kuchnia
Kruche ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką 165

proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek   Delikatna budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)* 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Dodatkowo: 500 g truskawek cukier puder do oprószenia Sposób wykonania:  Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść

Smaki Natalii
Sernik pieczony z serków homogenizowanych 303

smaku i bardzo dobry.  Zachęcam do wypróbowania przepisu! :)    Sernik pieczony z serków homogenizowanych   Składniki: 4 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150g) 3 jajka 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru biszkopty do wyłożenia blachy Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać cukier i ubijać do uzyskania puszystej masy. Dodać po jednym serku ciągle miksując. Następnie

Smaki Natalii
Sernik jagodowy 195

szklanki jagód 1 kg białego sera 3-krotnie mielonego 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka 2 czubate łyżki budyniu waniliowego (proszek) cukier puder Sposób wykonania: Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik

Smaki Natalii
Styropian z porzeczkami 211

pszenna, 3 szkl żółtka jaj, 5 szt cukier puder, 1/2 szkl sól, szczypta margaryna, 250g proszek do pieczenia, 2 łyżeczki Składniki na nadzienie jogurt grecki, 1kg wiórki kokosowe, 150g budyń śmietankowy, 2 opak białka jaj, 5 szt cukier, 1 szkl sól, szypta porzeczki, 300-400g Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder, mieszamy

Gotowanie moimi oczami
PLACEK Z CZEREŚNIĄ I BEZĄ 168

Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła 50 g cukru pudru 3 żółtka 1/2 łyżeczki kurkumy Beza:  3 białka 1/2 szklanki cukru kryształ 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) Dodatkowo: 800 g czereśni Przygotowanie: Ciasto -   mąkę z cukrem pudrem i kurkumą przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić

Ciastka - domowe słodkości
Pudding z tapioki z musem malinowym 208

wolnym ogniu ok. 10-15 minut ciągle mieszając, aby pudding się nie przypalił. Tapioka jest ugotowana gdy kuleczki staną się całkowicie przezroczyste, a całość ma konsystencję lekko rozrzedzonego budyniu. Ugotowaną tapiokę przełożyć do małych słoiczków lub pucharków, wtedy zgęstnieje. Tak przygotowany pudding odstawić do schłodzenia do lodówki. Maliny zblendować. Można je lekko osłodzić. Wyłożyć na gotowy pudding przed jedzeniem

Fabryka pomysłów
Tarta z porzeczkami i truskawkami 210

zrobię? Miałam ochotę na tartę. Zaczęłam więc przeglądać przepisy na tarty z porzeczkami, ale nie znalazłam nic, co by mi przypadło do gustu. Praktycznie wszędzie widziałam albo tartę z budyniem, albo z bezą, albo z jednym i drugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była

Moja Delicja
ciasto pijak z bakaliami 206

przez około 30 minut. Wystudzić.  Przygotować krem: mąkę ziemniaczaną wymieszać z żółtkami, orzechami, cukrem pudrem i połową mleka. Wlać na pozostałe gotujące się mleko i ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z masłem. Na końcu wmieszać odsączone rodzynki i skórkę pomarańczową. Krem wyłożyć na ciasto i wyrównać. Biszkopty nasączyć w pozostałym rumie i ułożyć na kremie. Składniki polewy rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lodowe partfait z leśnymi owocami, truskawkami w słoiczku 180

akurat mamy w domu. Ograniczyć może was tylko fantazja. Takie słoiczki są świetne na piknik pod warunkiem, że nie ma w nich lodów. Wtedy warto dać dużo owoców, budyniu, kremu, śmietany, bakalii. Ten deser jak i wiele innych znajdziecie w nowym numerze Magazynu "Maszkety" , do lektury którego serdecznie zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
kruche babeczki z bezą i rabarbarem 207

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 jaj 3 - 4 łyżki kwaśnej śmietany   1 kg rabarbaru 1/2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru pudru wykonanie: Rabarbar obieram, kroję na kawałki, zasypuję 1/2 szkl. cukru i odstawiam do lodówki, żeby puścił sok. Mąkę, cukier, masło, wanilię, proszek do pieczenia, śmietanę

babka w formie

Proponowane wyszukiwania