budyń - 12640 przepisów (strona:614/843)

Lody czekoladowe z awokado - pyszne, proste i super zdrowe 136

być kremowe, gęste i budyniowe, czytam w  Jadłonomii  i właśnie lody z przepisu Marty były inspiracją do powstania moich dzisiejszych . Całkowicie się zgadzam, a że najlepszy czekoladowy budyń jaki jadłam powstał przy udziale awokado (przepis tutaj ) podmieniłam batata z przepisu Marty na awokado właśnie. Lody są cudownie kremowe, wręcz aksamitne, bardzo czekoladowe i super łatwe do przygotowania. Można

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM 187

wraz z żółtkami i wódką. Dokładnie zmiksować mikserem. * białka na potem Masa serowa twaróg dwukrotnie zmielony 500 g. jaja 4 szt. ( osobno żółtka i białka ) 1/2 szkl. cukru pudru budyń waniliowy 2 op. olej rzepakowy 4 łyżki cukier wanilinowy 1 op. W malakserze lub misce umieścić twaróg, żółtka, cukry i olej. Zmiksować na gładką masę.  Białka ubić na sztywną

Kuchnia Paulettes
Sernik na orzechowym spodzie 165

Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Wykładamy i podpiekamy ok. 10 min w 180 stopniach. *Masa serowa:  500g twarogu półtłustego Opakowanie budyniu waniliowego Kilka kropli olejku waniliowego 5 łyżek ksylitolu Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do formy i pieczemy ok. 1h. Studzimy w rozchylonym piekarniku. Ozdabiamy ulubionymi owocami

Czarnawisienka
SERO-MAKO-SZARLOTKA 132

porcji : 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 50g cukru pudru 100g zimnego masła 4 jajka 6 niewielkich jabłek sok z 1/2 cytryny 350g mielonego twarogu (najlepiej półtłustego) 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego 4 łyżki cukru 3 łyżki rodzynek 1 łyżka maku 5 łyżek mleka 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki płatków migdałowych Mąkę przesiać

Dietolog
Domowa śmietanka kokosowa i mleczko kokosowe 156

Pozostałe mleko świetnie sprawdzi się do gotowania. Możemy je wykorzystać na przykład do zrobienia dania tajskiego (przepis wkrótce pojawi się na blogu), kurczaka curry z ananasem , chłodnika ogórkowego czy budyniu jaglanego

Dieta bez mleka
Domowy budyń 107

mieszać intensywnie, do zagotowania. Gotować minutę. Nalać do opłukanych zimną wodą salaterek. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (można dodać 2 łyżeczki oleju kokosowego lub masła ). Udekorować. Smacznego 😊 Dziękuję 💓 #budyn#wanilia#nasionachia#gorzkaczekolada#budynwaniliowy

Słodka Strefa
Ciasto z rabarbarem i migdałami 134

wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Bardzo lubię rabarbar w wypiekach i polecam Wam również szybkie ciasto rabarbarowe , przepyszne kruche ciasteczka z rabarbarem i kokosem, albo tradycyjną rabarbarkę z budyniem . Ciasto z rabarbarem i migdałami /tortownica o średnicy 25 cm /wg Floating Kitchen 1,5 szkl mąki 2 jajka 1 szkl cukru 225 g miękkiego masła 1 szkl jogurtu naturalnego

Pieguskowa Kuchnia
SŁONECZNIKOWIEC 588

przełamane kwaskowatym dżemem wiśniowym, polane czekoladą. Doskonałe na każdą okazję. Zainspirował mnie  TEN przepis, który trochę zmodyfikowałam.   SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki, 200 g masy krówkowej, 2 płaskie łyżeczki żelatyny, ¼ szkl

słodki bratek
Czekoladowe kluski na parze z sosem angielskim 199

czekoladowym. Dzisiaj to kluski będą czekoladowe a sos biały. Biały sos... a ściślej mówiąc klasyka wśród cukierników mianowicie Creme Anglaise (czyt. krem anglez). Gładki, aksamitny o konsystencji nieco przypominającej budyń. Co najważniejsze waniliowy, więc dobrze sprawdzi się jako dodatek do czekoladowych klusek. Taka odmiana posmakuje niejednemu wielbicielowi popularnych parowańców. Moja córka uwielbia te kluski do tego stopnia, że gdy tylko

vaniliowoczekoladowa
Kolorowa szachownica 98

mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka ( szklankę ) należy rozmieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka. Dobrze mieszamy , aby nie powstały grudki. Wystudzony budyń ucieramy z masłem ( temp. pokojowa ) Dodatkowo Galaretkę przyrządzamy wg. opisu na opakowaniu. Ciasto " Kolorowa szachownica " Biszkopt jasny i  ciemny po wystudzeniu kroimy  wzdłuż na 3 paski. Układamy

Różne smaki w kuchni
BUDYŃ JAGLANY 114

Idealny, aksamitny i sycący budyń jaglany z delikatną nutą wanilii i cynamonu w towarzystwie jabłka, truskawek i pestek granata ! Banalnie prosty do wykonania :) Kasza jaglana , mleko roślinne , garnek i odrobina cierpliwości to wszystko czego będziemy potrzebować ;) Przejdźmy zatem do rzeczy : SKŁADNIKI : 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub nasionka z laski wanilii

Marcepanowa kuchnia
Biały lion 189

żółtkami, cukrem i mąkami. Wlewamy do gotującego mleka i zagotowujemy całość, mieszając by się nie przypaliło. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanym, jeśli jest bardzo gęsta można ją chwile podgrzać wtedy łatwiej się rozsmaruje. Biszkopt  przekrawamy na pół, na pierwszej połowie rozsmarowujemy masę kajmakową

Cynamonowe szczęście
Tarta z mascarpone, bitą śmietaną i borówkami 149

Witajcie :-) Kilka dni temu robiłam tartę z budyniem i owocami - klik , smakowała nam ona bardzo, moje dziecko zaraz zamówiło kolejną :-) Zrobiłam i podaję przepis, tym razem spód kakaowy, masa z serka mascarpone i śmietany 30 %, borówki i listki mięty. Pyszna wyszła, polecam, bo warto zrobić :-) Miłego dnia Wam życzę, ja idę robić ogórki :) Składniki na spód: 230 g mąki pszennej

kruche babeczki
Sernikobrownie z truskawkowym musem 154

masła 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 3 jajka 225 g cukru 125 g pszennej mąki Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 2 budynie o smaku śmietankowym 1 łyżeczka waniliowej pasty 1 łyżka soku z cytryny 200 g cukru Mus truskawkowy 900 g truskawek 90 g cukru 5 łyżeczek żelatyny + 4 łyżki wody 1 łyżka soku

codojedzenia
Dwukolorowy sernik z gruszkami 138

łyżki kakao i 3 łyżki mleka.  Całość miksujemy.  Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. 4 żółtka ucieramy z twarogiem , resztą cukru, kremówką, 1,5 opakowania budyniu i rodzynkami. Do masy dodajemy ubite na sztywno białka. Masę twarogową wylewamy na ciemne ciasto. Na wierzchu układamy pokrojone gruszki. Pieczemy ok. 60 minut. Po upieczeniu, uchylić piekarnik i odczekać

Różne smaki w kuchni