mięsistych i całych wiśni, więc nie jest to nudny gładki dżem. Konfitura jest słodko-kwaśna z przewagą na to pierwsze. To sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mniej słodkich budyniów/kremów, gofrów/naleśników. Na początku główny prym wiedzie cynamon dopiero z czasem zaczyna nieco „szczypać” język i podniebienie ujawniając w ten sposób moc imbiru i kardamonu
Candy Pandasgodne polecenia jednak mimo lekkiej niechęci do woni pomarańczy w słodyczach to właśnie ten wariant smakował nam najbardziej. Jest to swego rodzaju przełom w naszych preferencjach smakowych :D Budyń marchewkowo-bananowo-jabłkowy z płatkami kukurydzianymi i RAW batonem Made Good Pomarańcza i orzechy brazylijskie / Jagody i chia Ocena: 6 pand
Candy Pandasurodziny to i tort musi być w tym klimacie 🐼 Klasycznie tort szpinakowy jest naszą zieloną bazą, natomiast krem jest tak pyszny i delikatny, że domownicy byli pewni, że jedzą budyń. Truskaweczki i czarny sezam również bardzo im smakowały w takim wydaniu. Z góry dziękujemy za wszystkie życzenia 😍 💙 Składniki: Zielone biszkopty (śr: 18cm i 9cm) -6 dużych jajek
Candy Pandasnaszym pandzim torcie ( klik ). Jak widać napis „mix sałatkowy” to tylko propozycja podania ale tylko nasza wyobraźnia pozwoli nam udoskonalić nimi przeróżne dania :) Cena: 2-3 zł Ciacho z budyniem jagodowo- kokosowym . Spód wykonany z 2 paczek BAKAL SPORT. Dokładniejszy przepis niebawem na Instagramie
Candy Pandaslekkie i przez to lepiej strawne niż tradycyjne białkowe batony. Chrupanie ich sprawia przyjemność i umila posiłek między treningowy lub śniadanie. Na pewno do nich wrócimy :) Proteinowy budyń gryczany z proteinowymi poduszkami Sport Definition, kiwi i fistaszkami. Ocena: 5,5 pandy
Candy Pandasdeseru lub ciasta. Niedługo na naszym blogu będzie czekoladowy tort z wykorzystaniem jednego z nich. Ktoś zgadnie z którym? :) Biszkopciki szpinakowe z dżemem kokosowym z chilli Buko Organic Budyń ryżowy z owocami i dżemem kokosowo-ananasowym Buko Organic Z chilli/ Z solą Ocena: 5,5 pandy Z ananasem Ocena: 6 pand
Candy Pandastego sernika. Ciasto mogą spokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Przelewamy do mniejszej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez
Pan i Pani Smith w kuchniblaszce. Masa serowa: 1/5 kg sera z wiaderka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki cukru 1 szklanka mleka kubek śmietany (ja dodaję 30% duży kubeczek) 5 żółtek 2 jaja 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej zapach-wedle uznania: sok z cytryny+skórka otarta z cytryny lub podobnie z pomarańczy Ser przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, wszystko razem
kgwjanczewoszklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego ( z wiaderka np. President) 7 białek 2 żółtka 1 i 2/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego Dodatkowo: 30-40 dag malin Z podanych składników zagnieść palcami kruszonkę. Blaszkę (25x34) wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać do niej połowę przygotowanej kruszonki
Praktyczna plniekoniecznie WYKONANIE: W garnku umieścić ser, całe jajka, cukier, żelatynę i cukier waniliowy. Podgrzewać cały czas mieszając. Kiedy w masie zaczną ukazywać się pierwsze bąbelki (takie jak przy gotowaniu budyniu), garnek odstawić z ognia i masę wystudzić. Formę o wymiarach 23x34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć herbatnikami. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z wystudzoną
Kuchenne zapiski Edytycukru pudru jajko 90 g margaryny Optima Omega 3 200 ml mleka Serek: 350 g twarożku naturalnego kremowego łyżka cukru pudru łyżeczka esencji waniliowej 2 żółtka 30 g budyniu waniliowego 15 dag jagód tabliczka białej czekolady Ciasto: do większej miski przesiać mąkę, dodać cukier, drożdże i wymieszać. W garnuszku podgrzać mleko z margaryną, do rozpuszczenia margaryny. Ciepłe
Smakołyki Asipieczenia 5 łyżek cukru 250 g zimnego masła 5 żółtek 3 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18 % 5 żółtek Pianka budyniowa: 5 białek 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe (proszek) Dodatkowo: 800 g świeżego agrestu cukier puder Przygotowanie: Agrest umyć i obrać. Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w misie miksera i za pomocą końcówki do ciast ucieranych zmiksować
Ala piecze i gotujekwaśnej śmietany 18% 1 żółtko Masa serowa z serka wiejskiego: 500 g serka wiejskiego 2 duże jajka 1/2 szkl cukru 1 op. cukru wanilinowego (16 g) 1 kopiasta łyżka budyniu waniliowego (proszek) 3 łyżki oleju kokosowego Dodatkowo: 300 g agrestu masło do wysmarowania formy cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ceramiczną formę o śr. 23-24 cm wysmarować masłem. Kruchy spód
Nastoletnie WypiekaniePozostałą szklankę mleka rozrobić z 8 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Masło rozetrzeć. Do masła dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. Polewa : Do rondla włożyć połamaną na kawałki białą
Kuchnia DanusiSernik jest wyśmienity, szczególnie za sprawą frużeliny, którą przygotowałam z czereśni - moich ulubionych letnich owoców. Frużelina doskonale komponuje się z owsiankami, jaglankami, budyniem czy naleśnikami. Przepis na nią zaczerpnęłam z przepisu Doroty Świątkowskiej . Koniecznie wypróbujcie! Spód: 230 g ciastek czekoladowych 100 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 4 jajka
Czerwień i błękit