śmietany NA MASĘ SEROWĄ : 1-1,20 kg twarogu 1 szklanka cukru 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 4 żółtka (białka odkładamy) 2 całe jaja 2 budynie ( waniliowy lub śmietankowy) skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny opcjonalnie rodzynki NA PIANKĘ : 6 białek 1,5 szklanki cukru WYKONANIE CIASTA : Wszystkie składniki ze sobą siekamy
Pani na deserŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 25 dag masła lub margaryny 2 całe jajka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy otarta skórka z cytryny sok z połowy cytryny PIANKA: 400 g jogurtu greckiego 4 łyżki kawy zbożowej typu Inka 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki żelatyny
Pani na deserStudzimy w zamkniętym piekarniku. Po ostudzeniu sernik odwracamy do góry nogami. Polewamy polewą i chowamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego :) MAŁA RADA: W oryginalnym przepisie znajdowały się 2 budynie waniliowe i łyżka mąki ziemniaczanej. Zastąpiłam je kaszą manną i większą ilością mąki ziemniaczanej. Wyszło równie pyszne
Pani na deserMasa serowa: ½ kg półtłustego twarogu ½ szklanki mleka 2% ½ szklanki cukru 2 łyżki cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 1 puszka mandarynek -300 ml ½ szklanki mleka w proszku 1 budyń śmietankowy Dr.Oetker 4 jajka 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Pomarańczowa polewa czekoladowa lub zwykła Dowolna posypka do dekoracji Sposób wykonania: Spód: Do miski wsypać suche składniki, dodać masło
Wanilia i Kardamonżółtka, przesianą mąkę i sodę. Miksujemy wszystko delikatnie mikserem. Odstawiamy na czas przygotowania masy śmietanowej. Masa śmietanowa: 3 białka 600 g śmietany 12% 2/3 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 1 łyżka wiórek kokosowych cukier waniliowy (ja nie dałam) 1. Białka (3 sztuki, które zostały nam od żółtek plus teraz 3 sztuki czyli razem białka
kruche babeczkiWitajcie :) Na dworze zimno i wietrznie na osłodę dnia mam dla Was pyszne błyskawiczne serniczki. Nie potrzeba do nich wielu składników. Bez masła i budyniu. Z polewą czekoladową smakują wybornie. Zapraszam :) Składniki : 500 g sera z wiaderka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 kopiaste łyżki kaszy manny 5 jajek 1 czekolada z orzechami 1 łyżka
Sama słodycz i szczypta chiliproszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z jednej cytryny 5 żółtek (białka zostawić) Składniki na masę piankową: 5 białek 3/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie malinowe bez cukru 1/2 szkl oleju Dodatkowo: borówki lub maliny cukier puder Wykonanie: Masło posiekać nożem, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, cukier puder, żółtka. Zagnieść porządnie
Trufelkowowpływ na nasz organizm. Kasza nie musi być tylko nudnym dodatkiem do obiadu, możecie z niej zrobić na przykład... deser. Dziś proponuję kaszę zmiksowaną z ciemną czekoladą na gładki budyń z dodatkiem miodu. Niebo w gębie
Milion SmakówMasa serowa: 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego lub dobrej jakości sera z wiaderka 3 duże jajka 100 g masła 160 g cukru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ( 40 g ) 1 łyżka mąki pszennej skórka otarta z 1 cytryny ( wyszorowanej i sparzonej ) sok z 1/2 cytryny Jabłka: 1 kg jabłek, najlepiej kwaśnych
Opowieści z piekarnikamasła 30 g świeżych drożdży 230 ml mleka 1 średnie jajko szczypta soli NADZIENIE 250 g białego twarogu, półtłustego 1 żółtko jajka 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku cukier do smaku maliny KRUSZONKA 50 g zwykłego cukru 50 g mąki pszennej tortowej 10 g mąki kukurydzianej 50 g zimnego masła szczypta soli Mąkę przesiać do miski.Zrobi
Moje domowe kucharzenie100g bułki tartej (u mnie firmy Mamut ) 2 łyżki cukru 1szczypta soli Masa: 500g mielonego twarogu (polecam z Wielunia ) 3 jajka 100g cukru 20g/2 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego 150g masła Ponadto u mnie: beziki do dekoracji (u mnie Mamut ) Przygotować spód. Na patelni lub w rondelku należy roztopić masło, wsypać bułkę tartą, cukier oraz sól
Di gotujeMasa serowa: 400g chudego twarogu 0% (2 kostki) 100g ksylitolu (jeśli ktoś nie lubi/nie może, to ostatecznie może być cukier) 2 łyżki śmietany 12% 2 jajka 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (można zastąpić łyżką mąki ziemniaczanej i cukrem waniliowym) 8 dużych śliwek przekrojonych na pół (ok. 400g, u mnie odmiana późnej śliwki Angeleno, ale zwykłe też są pycha) Mąkę posiekać
Dietologkostkę margaryny (250g) 5 żółtek Ponadto potrzebujesz: 2 kg papierówek niecałe pół szklanki cukru 2 łyżek cynamonu A do masy białkowej: 5 białek połowy szklanki cukru szczypty soli paczki budyniu waniliowego No to ruszamy… Suche składniki mieszasz ze sobą, po czym dodajesz margarynę i wszystko dokładnie siekasz. Następnie wrzucasz żółtka i zagniatasz ciasto. Dzielisz je na dwie nierówne części
Arbuziakiskładników wyrób ciasto, które następnie schłódź przez godzinę w lodówce. Po tym czasie rozwałkuj i podziel na trójkąty. Każdy posmaruj dowolną konfiturą, lub czym tam chcesz (może być nutella, budyń, etc.). Zwiń i uformuj rogaliki, które piecz w piekarniku nagrzanym do 170ºC przez około 15 minut. Wystudzone możesz posypać cukrem pudrem. Włala! I gotowe! Prawda że banalnie proste
ArbuziakiZagotować 1,5 szklanki mleka. Mąkę, cukier, żółtka, 1 szklankę mleka zmiksować i powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając, aż budyń zgęstnieje. Schłodzić i zmiksować z masłem orzechowym na gładki krem. Ganache: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać
Oryginalny smak