budyń - 12640 przepisów (strona:604/843)

tradycyjny sernik na kruchym 234

pudru 2 żółtka szczypta soli na masę serową: 1 kg sera mielonego 5 jajek  2 białka (pozostałe z ciasta) 1 szklanka cukru pudru 125 g masła 1 opakowanie budyniu na wierzch: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku 2 łyżki płatków migdałowych Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Blaszkę do pieczenia wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Makowiec z serowym nadzieniem 194

kaszy manny błyskawicznej 4 jajka aromat migdałowy (koniecznie) bakalie: orzechy, rodzynki, kokos Nadzienie serowe: 250 g białego sera półtłustego 2 dojrzałe banany 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 żółtko Ponadto: Powidła śliwkowe 1 łyżka kakao 8 dużych łyżek cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 3/4 l mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Pozostałe mleko wymieszać z kaszą

Praktyczna pl
Najlepszy przepis na pączki 228

Składniki: 500 g mąki 40 g drożdży 60 g masła 2 łyżki cukru 1 szklanki mleka 2 jajka+ 2 żółtka 2 łyżki spirytusu sól dodatkowo smalec/olej do smażenia marmolada/ budyń cukier puder   Wykonanie: Pół szklanki mleka podgrzać, wsypać cukier, pokruszone drożdże, 2 łyżki maki, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać

magiczna kuchnia Kasi
Domowy ser koryciński 214

mleka powinien powstać gęsty skrzep (ponieważ ja spodziewałam się czegoś gęstszego, to od razu zaznaczam, że nie jest on tak gęsty jak np. galaretka; w konsystencji bardziej przypomina zwarty budyń). Skrzep pociąć w garnku długim nożem w ok. 1 cm kostkę. Najpierw ciąć prostopadle do powierzchni dna garnka, a następnie pod lekkim skosem. Odstawić na 30 minut. W tym czasie

Bullio
Ciasto Izaura 987

36x24 wysmarować masłem, obsypać mąką, wylać ciasto, wyrównać. Do sera  zmielonego trzykrotnie, dodać cukier, cukier waniliowy, roztopione przestudzone maso, jajka oraz mąkę ziemniaczaną ( zamiast mąki można dodać 1 budyń bez cukru). Wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Masę serowa wylać na ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170°C i piec przez 1 godzinę. Pu upieczeniu

magiczna kuchnia Kasi
BUDYŃ JAGLANY Z GRUSZKĄ I ŻURAWINĄ 256

Pokrojony owoc przekładamy do rondelka, podlewamy lekko wodą i dusimy ok. 10 minut. Pod koniec podnosimy pokrywkę aby odparować wodę i lekko podsmażyć. Wystudzić. Ugotowaną kaszę blendujemy na konsystencję budyniu. Układamy w naczyniu na przemian z uprażoną gruszką i żurawiną. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Krem z dyni, jabłek i pora z kukurydzą 188

uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku

Z Kuchni Do Kuchni
Pawi ogon 258

zagotowujemy. Żelatynę zalewamy zimną wodą (ok 4 łyżek), a gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, gdy będzie sztywna dodajemy do niej po łyżce zimnego budyniu, a na koniec wlewamy żelatynę i całość dokładnie miksujemy. Masa jabłkowa: 2 galaretki u mnie cytrynowe 6 jabłek 1/2 szklanki wody Jabłka obieramy i kroimy w plastry, przekładamy do garnka

Cynamonowe szczęście
Sernikowe placuszki z karmelizowanym bananem i orzechami 215

prosto z patelni. Do tego sos z karmelizowanym bananem i orzechami włoskimi. Coś pysznego. Sprawdzą się na śniadanie i jako deser. 250 g półtłustego twarogu 1 jajko 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku) 1/3 szklanki mleka 1 łyżka cukru Sos: 1 dojrzały banan 3 łyżki płynnego miodu 1/3 szklanki orzechów włoskich Do blendera lub misy miksera wkładamy kawałki twarogu, wbijamy

VioletoweKucharzenie
Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 235

rodzaje mąki mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy przesianą mąkę, olej kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 40 minut.   Pieczarkę

Quinoa Raz!
Sernik wiedeński 209

rozpadający się i od tego czasu wróciłam do starego sposobu mielenia zwykłego białego sera w maszynce. Biorę ser tłusty lub półtłusty. Skład ciasta krótki bez dodatku zapychaczy typu mąka, budyń. można ten sernik udekorowac lukrem cytrynowym lub masą czekoladową

Państwo Wojtczuk gotują
Karnawałowa szarlotka z pianką 306

dołu - u mnie grzałka góra-dół i bez termoobiegu . SŁODKOŚCI KARNAWAŁOWE WYPIEKAŁAM WSPÓ L NIE Z: ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Pączki wiedeńskie DI GOTUJE - Waniliowy deser/krem z budyniu i białego sera

Grunt to przepis!
Pączki 168

dobrze znamy To wypiek z ciasta drożdżowego uformowany w lekko spłaszczoną kulę usmażony w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Pączki możemy nadziać ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym i udekorować lukrem lub cukrem pudrem. To tradycyjny wypiek przygotowywany w Tłusty Czwartek. Pączki z tego przepisu są bardzo mięciutkie i pyszne

Marta Gotuje
Śnieg, spacery i smsy o niestosownej porze. Oraz tarta z czerwonymi pomarańczami 235

minut. W tym czasie przygotować krem: Mąkę, cukier, sól, jajka, żółtka, sok i skórkę z pomarańczy umieścić w garnku. Podgrzewać, często mieszając, aż się zagotuje i nabierze konsystencji budyniu. Po kawałeczku dodawać zimne masło, cały czas mieszając. Przetrzeć przez sitko. Schłodzone ciasto gęsto nakłuć widelcem. Położyć na cieście papier do pieczenia, wysypać fasolkami.  Piec w 175 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DESER LUSETTE 309

Kiedy mleko zacznie się gotować, wlewamy 2,3 łyżki ciepłego mleka do mieszanki z kakao , a następnie przelewamy ją do mleka. Mieszamy i gotujemy chwilę,aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdejmujemy z ognia i wysypujemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy aby czekolada się rozpuściła. Odstawiamy do studzenia.  Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wafelki Lusette siekamy. Krem czekoladowy przekładamy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania