budyń - 12640 przepisów (strona:597/843)

Sernik z kokosową chmurką 120

proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka z pomarańczy 0,5 łyżeczki, masa serowa: ser biały 1 kg 20 dag, żółtka 4 szt, jajko 1 szt, cukier 1,5 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, olejek waniliowy 1 łyżka, mleko 1 szklanka, olej 0,5 szklanki, kokosowa chmurka: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, masło 10 dag, wiórka kokosowe 20 dag, proszek

kulinarne odsłony pati
Elastyczne cienkie naleśniki z masłem orzechowym -polecam pysznie smakują 112

składniki 3 jajka 1 1/2 szklanka mleka 3 opakowania budyniu waniliowego -może być inny smak 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki cukru brązowego 3 łyżki oleju szczypta proszku do pieczenia tak na koniec małej łyżeczki cukier waniliowy przygotowanie wszystkie składniki dajemy do jednego garnka i mieszamy robotem aż będzie jednolita masa ciasto wychodzi takie lejące się nie zagęste

Moje Wyroby
Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) 163

twarogu półtłustego bez laktozy Mlekovita 360 g serka Wiejskiego Polskiego bez laktozy Mlekovita 0,5 szklanki mleka bez laktozy Mlekovita 1/2 szklanki ksylitolu 4 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego dodatkowo: około 250 g świeżych lub mrożonych malin Daktyle umieścić w niewielkim garnuszku, zalać wodą i gotować około 10 minut do lekkiego odparowania wody. Przestudzić, a następnie zblendować na gładką masę

Fitkot
Szarlotka z bezą budyniową 125

Ciasto które, wyjątkowo smakuje. Beza jest pyszna zrobiona w nietypowy sposób z dodatkiem budyni. Szczerze polecam:)Składniki Ciasto 6 żółtek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 125 g smalcu 1 op. cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa 1500 g jabłek 3/4 szklanki cukru 6 łyżek kaszy manny cynamon … Czytaj dalej Szarlotka

gotuj ze mną
Małe wafelki rafaello. Wafelki z pysznie kokosową masą. 181

gryz. Moi znajomi je uwielbiają. Spróbujcie. Małe wafelki rafaello. Wafelki z pysznie kokosową masą. Składniki: 2 andruty (wafle) – u mnie Cukry Nyskie 200 g wiórek kokosowych 3 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) 2 szklanki mleka 100 g masła lub margaryny niespełna 3/4 szklanki cukru polewa z białej czekolady do ozdoby Przygotowanie: Do małego garnka z grubszym dnem wlewamy mleko

Słodkie okruszki
Naleśniki budyniowe 269

Składniki: (1 porcja = 3 naleśniki) 1 opakowanie dowolnego budyniu bez cukru (40g) 1 jajko L 1/3 szklanki mleka Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki dokładnie połączyć (Masa będzie bardzo rzadka). 2. Usmażyć naleśniki na suchej patelni do naleśników (na małym ogniu). 3. Podawać z twarożkiem na słodko/owocami/dżemem/czekolad

A Ty Smakuj Mnie
Sernik z makiem i dżemem mirabelkowym 136

tego podrabianego serniczka Składniki na ciasto: 50g cukru pudru 220g mąki 150g masła Składniki na masę: 500g śmietany 12 lub 18% 250g masy makowej 3 jajka 50g cukru pudru budyń waniliowy lub śmietankowy (proszek) skórka z połowy cytryny ok. 200g dżemu z mirabelek Wykonanie tradycyjne: Ciasto: Do miski wsypać 50g cukru pudru, dodać mąkę i pokrojone na kawałki zimne masło

Mania Wypiekania
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty 262

proszku do pieczenia bezglutenowego 3 łyżki kakao 3 łyżki siemienia lnianego + 6 łyżek wody Krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 200 g wiórek kokosowych 5 łyżek cukru 2 łyżki budyniu bezglutenowego aromat śmietankowy Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa wegańska i bezglutenowa bita śmietana Sposób przygotowania: Na początku przygotuj ciasto. Do miski daj mieszankę mąk, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao

Via Gusto
Makowiec tylko z samego maku 191

mogą go zajadać wszyscy czyli alergicy, ciasto jest bez glutenu, bez jajek, bez masła, bez mleka krowiego, chyba że możecie jeść te składniki to dajcie zwykłe mleko, masło i budynie zwykłe. Zapytacie zatem co w nim jest? dużo maku, rodzynki i żurawina a dalej dużo maku. Polecam bo jest naprawdę pyszny. Upieczcie go sobie na długi weekend, będzie super. Makowiec

Moje Małe Czarowanie
Sernik migdałowy 150

masa serowa: 600 g twarogu z wiaderka  4 jajka 200 ml śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy (op 16g) 1 budyń śmietankowy na 3/4l ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej 50 g płatków migdałowych   Żółtka utrzeć z cukrem,stopniowo dodawać twaróg,na końcu śmietanę i mielone migdały.  Białka ubić ze szczyptą

Kolorowa kuchnia Elki
Kołocz Śląski Z Serem I Posypką 126

twarogu śmietankowego 70 g jaj 10 g żółtka 50 g cukru świeżo starta skórka z 1/2 pomarańczy  1 laska wanilii lub kilka kropel esencji waniliowej jeden budyń bez cukru, waniliowy (40 g ) 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 30 g rodzynek   30 g suszonych wiśni macerowanych w wiśniówce Kruszonka: 35 g cukru 35 g masła 70 g mąki

Gotowanie...to proste !
Wyróżnienie Liebster Award - dziękuję :D 116

produktów, które kupujesz? 5. Kuchnia zachodu czy wschodu? 6. Twoje pierwsze przygotowane samodzielnie danie to…? 7. Zwiedzanie zorganizowane czy na własną rękę? 8. Pies czy kot? 9. Kisiel czy budyń? 10. Kto nauczył Cię gotować? 11. Gotowanie „na szybko” czy „z namaszczeniem”? Blogi które nominuję: http://nadokladke.blogspot.com/   http://przepisani.pl/   http://slodkiepychotki.blogspot.com/   http://smakiemsietoczy.blogspot.com/   http://mariola1975.blogspot.com

Gotuj Się Kto Może
Malinowa tarta z truskawkami 546

cukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki 30% - 1 żółtko - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 450g białego sera - 1 całe jajko+białko z ciasta - 150ml śmietanki 30% - 1 budyń waniliowy (40g) - cukier puder do smaku - laska wanilii - 400g mrożonych lub świeżych malin Dodatkowo - 200g świeżych truskawek Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą, wkładamy na pół

Wypieki Rene
Sernik z jabłkami 114

sera 80 g masła (temp. pokojowa) 4 jajka (białka osobno + 3 z ciasta) 250 ml śmietanki 30% 250 - 300 g cukru drobnego do wypieków 2 budynie waniliowe (40 g bez cukru) 1 laska wanilii (ziarenka) 1 Ser mielimy dwa razy. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka, miksujemy, dodajemy śmietanę i zmielony ser. Miksujemy, następnie dodajemy ziarenka wanilii

kruche babeczki
Sernik z brzoskwiniami i bezową pianką 178

także jej brzegi. Podpiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut, odstawić. Masa serowa: 1 kg twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 cukier waniliowy 500 ml zimnego mleka sok z 1/2 cytryny 125 ml oleju brzoskwinie w syropie Pianka bezowa: 3 białka 1/2 szklanki cukru Brzoskwinie odsączyć

Domowa cukiernia Ewy