budyń - 12640 przepisów (strona:597/843)

Słodko-kwaśny romans maliny z cytryną 142

cukrem. Mieszankę przelewamy do garnka i podgrzewamy cały czas mieszając. Po chwili dodajemy skórkę i sok z cytryny oraz masło. Gotujemy mieszając, aż do momentu zgęstnienia płynu do konsystencji budyniu. Zdejmujemy z ognia i studzimy. masa serowa: Jogurt grecki miksujemy z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i skórką oraz sokiem z połówki cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i lekko studzimy

Bon appetit mon amie
Grillowany kurczak z ziemniakami i szparagami w sosie beszamelowym 119

się połączyła. Zaraz po tym wlewamy mleko i ponownie mieszamy rózgą szybko i energicznie. Gotujemy sos kilka minut do zgęstnienia i odpowiedniej konsystencji. Ja lubię jak jest konsystencji rzadszego budyniu, przyprawiamy solą do smaku, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Serwujemy ze szparagami

Życie zaczyna się w kuchni
truskawkowe ucierane ciasto z lukrem kokosowym... 123

wierzchu jasnego ciasta opłukane truskawki wymieszać z kisielem z cukrem lub sam kisiel 1,5 opakowania i 2 łyżki cukru (różne owoce zawsze trzeba obsypać do wyboru:kisielem,budyniem,mąką ziemniaczaną), truskawki wyłożyć na ciemne ciasto piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół i piec około 50 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić z podanych składników utrzeć w miseczce

W Mojej Kuchni Lubię
biszkopt z truskawkami i galaretką 368

składniki na biszkopt: 40 g mąki orkiszowej lub pszennej 40 g budyniu waniliowego 100 g cukru pudru 3 jajka (żółtka oddzielone od białek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka, cały czas miksując. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki

Domowy Smak Jedzenia
słodki sos chilli 119

minuty. Następnie wlać ocet. Mąkę ziemniaczaną rozrobić wodą i powoli wlewać mieszając na gotujący się sos ( najlepiej nie wlewać całej naraz, żeby sos nie był zbyt gęsty jak budyń. Powinien mieć konsystencję  ketchupu, po wystudzeniu jeszcze odrobinę zgęstnieje). Zagotować i zdjąć z ognia. Przelać do wyparzonych słoiczków, po wystudzeniu przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
naleśniki z warzywami 121

kalafiora. Cebula w zeszłym roku tak dopisała, że mam jej mnóstwo do tej pory. Pietruszka świetnie się też trzyma w piasku :D Naleśniki usmażyłam bez szczególnych dodatków typu budyń bądź cukier waniliowy. Pół na pół woda z mlekiem plus jajo, soda i mąka. Udusiłam warzywa z kiełbaską: * 1/2 laski kiełbasy * 1 marchew * 1 mała pietruszka * 15 dkg brokuła

Pieprzyć z Fantazją
Pyszne ciastka z czekoladą. 193

takie smakują nam najbardziej. Składniki : na około 20 ciastek. 170 g miękkiego masła 0,5 szklanki ciemnego cukru 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu w proszku 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g gorzkiej czekolady startej nożem na wiórki   Mąkę ,mąkę ziemniaczaną i sodę przesiać przez sitko i odstawić. Masło ubić mikserem na puszystą

Ladylaura.
Pączki jogurtowe – Fritule 168

ziemniakami bez nadzienia Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Racuchy jak pączki, z jabłkami Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Racuchy drożdżowe jak pączki Pączki z budyniem Pączki z serka mascarpone Puszyste racuchy drożdżowe Chrusty na winie Markizy z kremem ajerkoniakowym Pudrowane poduszeczki Sycylijskie cannoli z ricottą Faworki robione mikserem Oponki z twarogu Wydrukuj przepis The post Pączki

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pączki 164

tylko. Smacznego. Poniżej moja kolekcja przepisów na Tłusty Czwartek: Faworki na piwie Chrusty na winie Churros z masą migdałową Oponki z twarogu Pączki jogurtowe – Fritule Pączki z budyniem Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie

mojewypiekiinietylko
Kruche babeczki z masą budyniową i owocami 243

lodówce przez 45 minut. Foremki do babeczek (12) wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wylepić je schłodzonym ciastem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 2 żółtka + ulubione owoce 1 galaretka cytrynowa Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, odstawić. 1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozprowadzić proszek

Domowa cukiernia Ewy
Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem- idealne na szybki obiad naleśniki można usmażyć dzień wczesniej 204

Przepis znajdziecie tutaj poniżej, z tym że do ciasta dodatkowo dodajemy 3 budynie czekoladowe klik Dzień wcześniej usmażyłam naleśniki, a na drugi dzień przygotowałam nadzienie składniki 2 kostki białego sera 2 łyżki jogurtu i cukru pudru żeby byly tak na słodko gdy masa jest gotowa smarujemy naleśniki i zwijamy w ruloniki i układamy jeden obok koło drugiego zapiekamy na chwilę

Moje Wyroby
Kuchnia zero waste, czyli jak nadać resztkom drugie życie i nie wyrzucać jedzenia 127

jogurtu i nadać smak dodatkami i przyprawami – banan, maliny, truskawki, borówki jeśli chcemy placki w słodkiej wersji. W wersji wytrawnej może to być tuńczyk, zielony groszek, cukinia, marchewka, szpinak Budyń – kasza jaglana/ryż zmiksowane z owocami/miodem/kakao smakuje naprawdę wyśmienicie. Świetna opcja na śniadanie lub słodką przekąskę Dodatek do koktajlu – zblendowane z owocami sprawią, że koktajl stanie się pożywnym posiłkiem Zagęszczacz

HealthyCreations
Pyszne ciasto z kawą zbożową od Pani Zuzi 219

wanilinowe. Mieszamy dokładnie by nie było grudek. Resztę mleka razem z cukrem kryształem doprowadzamy do wrzenia. Gdy się zagotuje wlewamy mieszankę z mleka i mąki i ciągle mieszając gotujemy budyń (do zgęstnienia). Od razu dodajemy zimne masło pokrojone na mniejsze kawałki i mieszamy aż się roztopi (ja w tym momencie zwykle używam drewnianej pałki do ucierania, takiej z okrągłą końcówką

Smaki Na Talerzu
Ciasto ze słonecznikiem i kokosem z kremem czekoladowym (wegańskie) 174

Ciasto: 250 g mąki 40 g zmielonych ziaren słonecznika 50 g wiórek kokosowych 50 g cukru 50 ml oleju 230 ml mleka roślinnego 1 łyżka budyniu 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu jabłkowego Krem: 100 g daktyli 3 łyżki masła orzechowego 2 łyżki kakao 3 łyżki ciepłego mleka roślinnego Sposób przygotowania: Aby przygotować ciasto wszystkie składniki wymieszaj

Via Gusto
Wegański budyń jaglany | bezglutenowy, bez laktozy, bez cukru | 142

minimalna ilość mleka ponad poziom kaszy. Studzimy kaszę. Blendujemy na gładką masę z masłem orzechowym i bananem. Przekładamy do pucharków. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z mlekiem i słodzidłem. Polewamy budyń i posypujemy orzeszkami

Czarnawisienka