budyń - 12640 przepisów (strona:589/843)

Sernik z domowym mlekiem skondensowanym (nigdy nie opada!) 121

kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka - polecam z Wielunia ) 500g słodzonego mleka skondensowanego (przepis tu - klik ) 1 szklanka śmietanki 30-36% (1 szklanka = 250 ml) 4 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe 3 łyżki cukru pudru (płaskie; lub według smaku) Przygotować spód.   Pokruszone ciastka oraz miękkie masło/margarynę dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy wysłanej papierem

Di gotuje
Fit tarta jabłkowa 139

waniliowym lub czekoladowym ( można pominąć ) Nadzienie do tarty: 4 średniej wielkości jabłka ( najlepiej kwaśne ) 2 jajka 1 łyżka cukru trzcinowego ( można pominąć lub dodać słodzik ) 1 łyżeczka cynamonu 1 budyń waniliowy  1 łyżka odżywki białkowej waniliowej ( można pominąć ) Przygotowanie tarty: 1 . Daktyle zalać gorącą wodą, odstawić na 10 minut.  2 . Ugotowane i ostygnięte płatki jaglane zmiksować z namoczonymi

kolorowotorcikowo
sernik z rosą 335

masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na ser: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego skorka otarta z cytryny 2 jajka 4 żółtka na piankę z rosą: 6 białek 1 szklanka cukru Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić nim spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Laxpudding - szwedzka zapiekanka ziemniaczana z łososiem 245

przepyszne comfort food prosto ze szwedzkiego lądu kłania się Państwu w pas! Niech Was nie zwiedzie nazwa, bo danie nie ma nic wspólnego z kojarzącym się puddingiem ani budyniem. To wspaniała, kremowa zapiekanka! Ziemniaczane talarki przełożone warstwami z kawałkami soczystego łososia i solidną porcją świeżego koperku skąpane w delikatnej masie ze słodką śmietanką wieszczą rozpływającą się w ustach pyszność

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bananowy sernik fit 481

sera z Biedronki opakowanie po 250 g opakowanie )  500 g sera twarogowego chudego 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki ksylitolu 5 jaj 150 g jogurtu naturalnego 1 budyń waniliowy ( proszek ) Przygotowanie sernika: 1 . Śliwki zalać wrzącą wodą - odstawić na 10 minut. Po tym czasie odsączyć śliwki. 2.  W malakserze zmiksować płatki owsiane z wiórkami kokosowymi, śliwkami, olejem

kolorowotorcikowo
Masełko, krem jabłkowy bez cukru 98

Dzisiaj coś nietypowego. Super smaczne smarowidło masełko jablkowe, które z powodzeniem sprawdzi się jako krem do ciasta, na kanapkę czy dodatek do budyniu. O nadziewaniu naleśników nie wspominam Jeśli macie w domu małego miłośnika popularnego kremu orzechowo-czekoladowego, możecie śmiało częstować go tym masełkiem. Możemy łatwo dowolnie zmienić smak masełka, dodając do niego np cynamon czy wanilię. Ja dodałam

Mieszam w Garnku
Sernik królewski 188

łyżki kakao 200g zimnego masła 150g cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę serową: 1kg zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 150g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (sam proszek) 100g masła     *** Przygotowujemy wszystkie składniki na kruche ciasto (masło kroimy w kostkę) i zagniatamy je razem. Ciasto owijamy w folie i wkładamy

Blog z Apetytem
Kruche Krówki 147

delikatnie przesmarowujemy ją masłem, wykładamy folię i chowamy do lodówki. 2. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku z grubszym dnem i gotujemy na niewielkim ogniu do uzyskania konsystencji rzadszego, karmelowego, budyniu. 3. Następnie masę przelewamy do pojemnika wyłożonego folią i odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 3-4 godziny albo na całą noc. Rano krówki możemy pokroić

Gotowanie...to proste !
Rogaliki dla alergików i nie tylko 153

słabość do drożdżowych wypieków, a największą właśnie do rogalików. Przygotowuję je w różnych wersjach i z różnymi nadzieniami, owocami, dżemem, budyniem, a nawet czekoladą. Tym razem postawiłam na wersję bezmleczną, idealna będzie dla wszystkich którzy mają alergię na białko mleka krowiego lub nie trawią laktozy, gwarantuję, że pozostałym także posmakują.  Składniki: 1 szklanka wody gazowanej 3/4 margaryny

Cynamonowe szczęście
Racuchy drożdżowe 139

zsiadłym mleku Racuchy jak pączki, z jabłkami Bezglutenowe racuszki z twarogu Racuszki ryżowo jabłkowe Racuszki szarlotkowe Racuszki twarogowo kokosowe Racuszki z twarogu Racuszki bananowe Racuchy z twarogu z budyniem bananowym Wydrukuj przepis The post Racuchy drożdżowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Sernik kalifornijski wg siostry Anastazji 127

łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Sernik: 1 kg dobrej jakości twarogu 200 g miękkiego masła 200 g cukru drobnego 8 jajek 1 op. budyniu waniliowego Kruszonka: 180g masła 200 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 100 g cukru Dodatkowo: 50-70 g pokruszonych płatków migdałowych 1/2 łyżeczki cynamonu 500g śliwek kalifornijskich Na stolnicę przesiewamy

Smaki Na Talerzu
SERNIK Z MALINAMI 120

barwach biało czerwonych. Miłego świętowania! Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego  6 jajek  1,5 szklanki cukru  1 opakowanie cukru waniliowego  1 kostka masła 1 budyń waniliowy  2 łyżki mąki - u mnie pszenna   1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka mleka  opakowanie herbatników petit beurre  CUKRY NYSKIE 250 g malin cukier puder

Z Majeczką w kuchni
Wiśniak 314

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 10 % Krem wiśniowy: 500 g wydrylowanych wiśni, świeżych lub mrożonych 500 ml kompotu wiśniowego ( 2 szklanki ) * 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie budyniu śmietankowego ( 40 g ) 85 g cukru pudru ( pół szklanki ) 2 jajka, osobno białka i żółtka 300 g masła, w temperaturze pokojowej Polewa z białej czekolady: 80 g białej czekolady

Opowieści z piekarnika
Marchewkowe 121

pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy (16 g) 200 g masła Polewa : 40 g masła 60 g czekolady gorzkiej 60 g czekolady mlecznej Wykonanie : Zaczynamy od przygotowania budyniu. 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy dokładnie w 120 ml mleka. Pozostałe 380 ml mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy

cucinare
Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka 642

dzień wcześniej, by miodowe placki zmiękły i zespoliły się z masami. Masę z kaszy manny przygotowuje się na dwa sposoby. Bywa że placki przekłada się gorącą masą o konsystencji budyniu. W tym akurat przepisie masę z kaszy manny studzi się, a następnie uciera się ją z miękkim masłem. Dzięki temu masa jest puszysta i lekka. Najczęściej na wierzchu ciasta znajduje

Trzeci talerz