budyń - 12640 przepisów (strona:589/843)

Sernik krówka z orzeszkami 10761

wiaderka, ale gęsty! np. z Piątnicy) 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier wanilinowy – 16g 4/5 szklanki (200 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 50 g rozpuszczonego masła 1 budyń śmietankowy (lub 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej) 5 jajek *szklanka o pojemności 250 ml Dodatkowo: ok. 250g masy krówkowej (używam z Gostynia) 2 garści posiekanych orzeszków ziemnych

Kulinarne Przeboje
,,SERNIK Z KULKAMI MAKOWYMI’’ 157

Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego (z wiaderka) 1 szklanka mleka 3,2% 1 szklanka śmietany 30% 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 4 żółtka 2 jajka sok wyciśnięty z 1 cytryny Wierzch: 7 białek szczypta soli 2/3 szklanki cukru Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone

Podróż w kulinaria
Propozycje na świąteczne wypieki 197

biszkopcie Pierniczki Miodownik Marcepanek Ciasto czekoladowe z pomarańczą Choinki czekoladowe Red Velvet Sernik na kruchym spodzie Sernik z wiaderka Piernik z polewą Kruche ciasteczka Jabłecznik Ciasto z jabłkami i budyniem Dodatki do ciast: Przygotowanie maku do ciast Polewa czekoladowa Polewa czekoladowa bez masła i mleka Lukier królewski Lukier kolorowy i czekoladowy

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto łaciate z masą serową 305

maki pszennej 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiadereczka 1 szkl cukru 200 g masła łyżka ekstraktu waniliowego 6 żółtek 1 op. budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szkl zimnego mleka Poncz:  2/3 szkl wody 2 łyżki cukru kieliszek rumu Polewa: 1/4 kostki margaryny 4 łyżki cukru  2 łyżki mleka

Smakołyki Asi
sernik z masą krówkową i orzechami 755

pieczenia i podpiekamy w ok.180 st. C. składniki na masę serową: 1000 g sera białego, zmielonego 200 ml śmietany kremówki 30-36% 3 jajka 250-300 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy tylko do połączenia się składników. Przekładamy równomiernie na podpieczony spód i pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z domowym mlekiem skondensowanym (nigdy nie opada!) 112

kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka - polecam z Wielunia ) 500g słodzonego mleka skondensowanego (przepis tu - klik ) 1 szklanka śmietanki 30-36% (1 szklanka = 250 ml) 4 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe 3 łyżki cukru pudru (płaskie; lub według smaku) Przygotować spód.   Pokruszone ciastka oraz miękkie masło/margarynę dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy wysłanej papierem

Di gotuje
Fit tarta jabłkowa 134

waniliowym lub czekoladowym ( można pominąć ) Nadzienie do tarty: 4 średniej wielkości jabłka ( najlepiej kwaśne ) 2 jajka 1 łyżka cukru trzcinowego ( można pominąć lub dodać słodzik ) 1 łyżeczka cynamonu 1 budyń waniliowy  1 łyżka odżywki białkowej waniliowej ( można pominąć ) Przygotowanie tarty: 1 . Daktyle zalać gorącą wodą, odstawić na 10 minut.  2 . Ugotowane i ostygnięte płatki jaglane zmiksować z namoczonymi

kolorowotorcikowo
sernik z rosą 332

masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na ser: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego skorka otarta z cytryny 2 jajka 4 żółtka na piankę z rosą: 6 białek 1 szklanka cukru Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić nim spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Laxpudding - szwedzka zapiekanka ziemniaczana z łososiem 239

przepyszne comfort food prosto ze szwedzkiego lądu kłania się Państwu w pas! Niech Was nie zwiedzie nazwa, bo danie nie ma nic wspólnego z kojarzącym się puddingiem ani budyniem. To wspaniała, kremowa zapiekanka! Ziemniaczane talarki przełożone warstwami z kawałkami soczystego łososia i solidną porcją świeżego koperku skąpane w delikatnej masie ze słodką śmietanką wieszczą rozpływającą się w ustach pyszność

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bananowy sernik fit 476

sera z Biedronki opakowanie po 250 g opakowanie )  500 g sera twarogowego chudego 2 mocno dojrzałe banany 3 łyżki ksylitolu 5 jaj 150 g jogurtu naturalnego 1 budyń waniliowy ( proszek ) Przygotowanie sernika: 1 . Śliwki zalać wrzącą wodą - odstawić na 10 minut. Po tym czasie odsączyć śliwki. 2.  W malakserze zmiksować płatki owsiane z wiórkami kokosowymi, śliwkami, olejem

kolorowotorcikowo
Masełko, krem jabłkowy bez cukru 95

Dzisiaj coś nietypowego. Super smaczne smarowidło masełko jablkowe, które z powodzeniem sprawdzi się jako krem do ciasta, na kanapkę czy dodatek do budyniu. O nadziewaniu naleśników nie wspominam Jeśli macie w domu małego miłośnika popularnego kremu orzechowo-czekoladowego, możecie śmiało częstować go tym masełkiem. Możemy łatwo dowolnie zmienić smak masełka, dodając do niego np cynamon czy wanilię. Ja dodałam

Mieszam w Garnku
Sernik królewski 181

łyżki kakao 200g zimnego masła 150g cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę serową: 1kg zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 150g cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (sam proszek) 100g masła     *** Przygotowujemy wszystkie składniki na kruche ciasto (masło kroimy w kostkę) i zagniatamy je razem. Ciasto owijamy w folie i wkładamy

Blog z Apetytem
Kruche Krówki 142

delikatnie przesmarowujemy ją masłem, wykładamy folię i chowamy do lodówki. 2. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku z grubszym dnem i gotujemy na niewielkim ogniu do uzyskania konsystencji rzadszego, karmelowego, budyniu. 3. Następnie masę przelewamy do pojemnika wyłożonego folią i odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki na 3-4 godziny albo na całą noc. Rano krówki możemy pokroić

Gotowanie...to proste !
Rogaliki dla alergików i nie tylko 150

słabość do drożdżowych wypieków, a największą właśnie do rogalików. Przygotowuję je w różnych wersjach i z różnymi nadzieniami, owocami, dżemem, budyniem, a nawet czekoladą. Tym razem postawiłam na wersję bezmleczną, idealna będzie dla wszystkich którzy mają alergię na białko mleka krowiego lub nie trawią laktozy, gwarantuję, że pozostałym także posmakują.  Składniki: 1 szklanka wody gazowanej 3/4 margaryny

Cynamonowe szczęście
Racuchy drożdżowe 132

zsiadłym mleku Racuchy jak pączki, z jabłkami Bezglutenowe racuszki z twarogu Racuszki ryżowo jabłkowe Racuszki szarlotkowe Racuszki twarogowo kokosowe Racuszki z twarogu Racuszki bananowe Racuchy z twarogu z budyniem bananowym Wydrukuj przepis The post Racuchy drożdżowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko