100g bułki tartej (u mnie firmy Mamut ) 2 łyżki cukru 1szczypta soli Masa: 500g mielonego twarogu (polecam z Wielunia ) 3 jajka 100g cukru 20g/2 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego 150g masła Ponadto u mnie: beziki do dekoracji (u mnie Mamut ) Przygotować spód. Na patelni lub w rondelku należy roztopić masło, wsypać bułkę tartą, cukier oraz sól
Di gotujeMasa serowa: 400g chudego twarogu 0% (2 kostki) 100g ksylitolu (jeśli ktoś nie lubi/nie może, to ostatecznie może być cukier) 2 łyżki śmietany 12% 2 jajka 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (można zastąpić łyżką mąki ziemniaczanej i cukrem waniliowym) 8 dużych śliwek przekrojonych na pół (ok. 400g, u mnie odmiana późnej śliwki Angeleno, ale zwykłe też są pycha) Mąkę posiekać
Dietologkostkę margaryny (250g) 5 żółtek Ponadto potrzebujesz: 2 kg papierówek niecałe pół szklanki cukru 2 łyżek cynamonu A do masy białkowej: 5 białek połowy szklanki cukru szczypty soli paczki budyniu waniliowego No to ruszamy… Suche składniki mieszasz ze sobą, po czym dodajesz margarynę i wszystko dokładnie siekasz. Następnie wrzucasz żółtka i zagniatasz ciasto. Dzielisz je na dwie nierówne części
Arbuziakiskładników wyrób ciasto, które następnie schłódź przez godzinę w lodówce. Po tym czasie rozwałkuj i podziel na trójkąty. Każdy posmaruj dowolną konfiturą, lub czym tam chcesz (może być nutella, budyń, etc.). Zwiń i uformuj rogaliki, które piecz w piekarniku nagrzanym do 170ºC przez około 15 minut. Wystudzone możesz posypać cukrem pudrem. Włala! I gotowe! Prawda że banalnie proste
ArbuziakiZagotować 1,5 szklanki mleka. Mąkę, cukier, żółtka, 1 szklankę mleka zmiksować i powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając, aż budyń zgęstnieje. Schłodzić i zmiksować z masłem orzechowym na gładki krem. Ganache: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać
Oryginalny smakmożna je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Ja dodaję je do najróżniejszych placuszków, omletów, musli, babeczek, koktajli a nawet ciast (najczęściej takich jak ta tarta z budyniem ). Gdzie możecie je nabyć? Ja moje maliny nabyłam w Stragan Zdrowia A jeśli tak jak ja i moja rodzina jesteście wielbicielami marcepanowych słodkości polecam Wam marcepan z nadzieniem malinowo-żurawinowym
Słodkie okruszkimleka wraz z cukrami wlewamy do garnka i zagotowujemy. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy cienkim strumieniem rozrobione w mleku mąki cały czas energicznie mieszając do momentu kiedy masa zgęstnieje. Wtedy budyń zdejmujemy z ognia i studzimy. Przestudzony ucieramy powoli z kostką masła. Polewa: W małym garnuszku rozpuszczamy masło z cukrem pudrem, wodą i kakao ciągle mieszając, aż do idealnego połączenia składników
Krokusowy Domjajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 budyń waniliowy 1. Do rondelka wkładamy margarynę, dodajemy cukier, kakao, wodę i zagotowujemy ciągle mieszając. Z powstałej masy odlewamy 1/3 szklanki na polewę. Masę lekko studzimy i dodajemy jajka, mąkę i proszek
Krokusowy Domciasta) Składniki na budyniową piankę: 3białka pół szklanki cukru łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu 1/4szklanki oleju słonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich jak:maliny,borówki,jeżyny czy truskawki mrożonych owoców nie rozmrażaj! Potrzebne burżujskie przedmioty:tarka, mikser... Jeśli
U FiolkiZagrzej mleko. Gdy będzie ciepłe a)wsyp kakao przesiewając je przez sitko/zaparzacz do herbaty b)kakao wsyp do kubeczka i zalej je kilkoma łyżkami mleka i intensywnie wymieszaj (niczym budyń z torebki) i wsyp do ciepłego mleka. 3.Gotuj 3 minuty mieszając i dodając cukier bądź ksylitol, uważając by nam mleko nie wykipiało. Możesz dodać odrobinę aromatu waniliowego,ekstraktu bądź cynamonu
U Fiolkiłyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody masa serowa 500-700 g sera białego 4 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła 1opakowanie budyniu waniliowego (40gram) Wykonanie: ciasto czekoladowe 1.Masło rozpuść. Dodaj wodę, cukier i kakao. Gotuj wolno przez 5 minut co chwilę mieszając. 2.Odlej pół szklanki. Resztę przestudź. *w czasie studzenia zmiel
U Fiolkikostki masła 1 łyżka kakao 1 białko szczypta soli Masa: 500 g sera ricotta 200 g serka homogenizowanego waniliowego 3 jajka 5 łyżek cukru 3-4 banany duży budyń waniliowy 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Polewa: 1 łyżka masła 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Spód : Masło topimy. Herbatniki kruszymy na miałko, wrzucamy do miski, dodajemy kakao
Kuchnia MagdaLenyłyżki mleka 1 tabliczka czekolady Ciasto 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 1/2 szklanki cukru Sok z 1 cytryny 1 /2 szklanki rodzynek 150 g miękkiego masła 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Ciasteczka i rozstopione masło dodaję do malaksera i dokładnie miksuję. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam ciasteczka i dokładnie dociskam np. szklanką
Gotowanie Patkitego jego przygotowanie jest nie tylko szybkie i proste, ale także tanie. Mleko z tego przepisu doskonale sprawdzi się do przygotowywania słodkich deserów dla dzieci – na przykład budyniów, czy kaszek. Moje dzieci piją je też często z dodatkiem karobu. Mleko owsiano-daktylowe ma delikatny, lekko słodki smak i jest dosyć gęste. • 1 szklanka płatków owsianych (mogą być bezglutenowe
Dieta bez mlekaszkl. wody 3/4 szkl. cukru Warstwa serowa: 450 g gęstego sera z wiaderka 1/2 szkl. kremówki 1 jajko 3 łyżki cukru pudru Sos: 1/2 szkl. kremówki 2 łyżki budyniu waniliowego 1 jajko 1 łyżka cukru Dodatkowo: 12 płatów makaronu Lasagne nr 52 Lubella masło do wysmarowania formy Umyte i odpestkowane śliwki przekładamy do dużego garnka. Dolewamy wodę i dusimy
Smaki Na Talerzu