budyń - 12640 przepisów (strona:588/843)

Szarlotka pod pierzynką (z pianą z białek i kruszonką) 166

cukru waniliowego lub ekstraktu waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia 250g masła 50g smalcu łyżka śmietany 12 lub 18% 5 żółtek Składniki na masę jabłkową: 1kg jabłek łyżka cukru waniliowego budyń waniliowy lub śmietankowy sok wyciśnięty z połowy cytryny łyżka cynamonu Składniki na pianę: 5 białek 200g cukru (najlepiej drobnego) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie tradycyjne: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto

Mania Wypiekania
Najlepsze w 2018 roku 146

przez Was przepisów oraz wybrałam mój ulubiony ;) 1. MALINOWA GÓRA LODOWA 2. WIELKANOCNA SAŁATKA WARSTWOWA 3. NAJLEPSZE CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁAKMI I GRUSZKAMI 4. LIKIER KUKUŁKOWY 5. GRUSZKOWIEC Z BUDYNIEM Moim ulubionym przepisem (zaraz po malinowej górze lodowej) jest  DESER MASCARPONE Z RUMEM I CZEKOLADĄ. A w Nowym Roku życzę Wam tradycyjnie samych smakowitości

Lena Gotuje
NOWOROCZNY SERNIK Z GRANATEM 122

granatem.      SKŁADNIKI 600 g twarogu, 200 ml śmietany 18%, 3 jajka, 1 tabliczka białej czekolady, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 budyń waniliowy Dodatkowo: kruche ciastka z nadzieniem chałwowym, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki śmietany 30% 1 owoc granatu WYKONANIE Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder, następnie jajka

słodki bratek
Podsumowanie 2018 roku 166

serkiem topionym 3. Jogurtowe placki z truskawkami 4. Kasza z sezonowymi warzywami 5. Jajka z farszem pieczarkowym 6. Kotlety mielone z cukinią i serem feta   7. Szarlotka z budyniem   8. Sernik na zimno z winogronami   9. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania ze śliwkami i kruszonką   10. Brzoskwiniowiec   11. Kluski śląskie   12. Bogracz

My simple kitchen
Miodownik 144

jednakowej wielkości placki. Czas pieczenia każdego placka 12-15 minut w temp. 180*. W ganku zagotować mleko z cukrem i kaszą cały czas mieszając. Masa powinna wyraźnie zgęstnieć jak budyń. Ugotowaną kaszę wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch,następnie dodawać porcjami kaszę cały czas miksować aby powstał puszysty krem. Na koniec dodać ekstrakt i sok z cytryny. Pierwszy

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik rosa 130

Klasyczny sernik z rosą (lub sernik rosa) przypadnie do gustu wielbicielom ciast o konsystencji lekkiej, piankowej. Jest to kremowy sernik o wyczuwalnym smaku budyniu waniliowego. Jak pewnie już wiecie, w kuchni cenię prostotę. Zwykle omijam więc szerokim łukiem przepisy, które wydają się czasochłonne, wybieram te prostsze. Dlatego dopiero niedawno zmierzyłam się z klasyką sernikową, jaką […] Artykuł Sernik rosa pochodzi

Wiszniówka
Czekoladowa Kubanka 374

mąkami i żółtkami. Mieszankę wlewamy na gotujące się mleko, doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy przez ok 5 minut, stpniowo dodajemy budyń, następnie nutellę. Krem wykładamy na biszkopt nasączony filiżanką kawy espresso. Przykrywamy jasnymi herbatnikami, a te z kolei smarujemy powidłami śliwkowymi. Układamy warstwę z ciemnych herbatników. Pianka śmietankowa: Ubijamy śmietanę kremówkę

Kuchnia w czekoladzie
ciasto balowe 135

wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładni mieszamy mąki oraz żółtka i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia

Domowy Smak Jedzenia
Idealny sernik z mlekiem w proszku (szybki, równy, bez pęknięć) 106

twarogu (może być z wiaderka, ale dobrej jakości)  1/2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego; 1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru    2 jajka   1 budyń śmietankowy/waniliowy 3 łyżki śmietany (gęstej) 3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy Woj-Len ) Przygotować spód.   Pokruszone ciastka oraz miękkie masło/margarynę dokładnie zmiksować, a następnie wklepać

Di gotuje
SERNIK TRADYCYJNY NA KRUCHYM SPODZIE 80

między czasie przygotować masę serową. Składniki na masę serową: * 600 g sera z wiaderka (użyłam twaróg kanapkowo- sernikowy  Wieluń ) * 1/4 szklanki cukru pudru * 30 g rozpuszczonego masła * budyń śmietankowy (proszek) * 4 jajka * 1 białko Wykonanie: W misce umieścić twaróg, cukier puder i rozpuszczone, przestudzone masło, wymieszać mikserem do połączenia składników. Na końcu dodać całe jajka, pozostałe białko z kruchego

Zrób to smacznie
Seromakowiec 152

łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 żółtko 100 g masła sernik: 4 jajka 3/4 szkl cukru (można dać więcej) 1 kg twarogu sernikowego 150 g masła 2 budynie waniliowe w proszku makowiec: 1 op. masy makowej Helio 1 białko 1 jajko 3 łyżki kaszy manny oraz: blaszka 26X26 cm Przygotowanie: Ciasto: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy oba cukry

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik + film 100

więcej i więcej …     składniki na formę 24 x 26 cm 130 g herbatników 1 kg półtłustego twarogu 4 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie budyniu waniliowego bez cukru ( 40 g ) 1,5 szklanki mleka szczypta soli cukier puder do posypania ciasta przepis W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Twaróg trzykrotnie

Smakowite Dania
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 243

jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków, jakie znam. Wraz z pieczeniem, jego przygotowanie zajmie nam mniej niż godzinę

Dieta bez mleka
KRUCHE BABECZKI Z KREMEM 125

Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kruche babeczki z budyniem, które na pewno zasmakują domownikom. Znikają ze stołu w kilka chwil, pięknie się też na nim prezentują.  Są bardzo proste do zrobienia! Przepis na moim blogu znajdziecie TUTAJ

SMYKWKUCHNI
Miodownik z kremem z kaszy manny 151

minut. Wykonanie kremu: W garnku gotujemy mleko, dodajemy cukier puder, kasze mannę i cukier wanilinowy. Gotujemy ok.4 minut cały czas mieszając, doprowadzamy do zagotowania. Masa powinna mieć konsystencję gęstego budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na jasną puszystą masę z cukrem. Następnie dodajemy porcjami przestudzoną, ale nie zimną kaszę cały czas miksując aby masa była jednolita. Gotową masę dzielimy

Pomysłowa kuchnia