mielone - 47549 przepisów (strona:588/3170)

Roladki mielone z żółtym serem i zastrzykiem witaminy C. 122

średnia cebula kajzerka jajko 0,5 szklanki wody sól i pieprz do smaku bułka tarta żółty ser w kawałku szklanka siekanej natki pietruszki olej do smażenia papierowe ręczniki Mięso mielimy na średnich oczkach, używając tych drobnych uzyskamy paćkę  przypominającą pasztetową. Bułkę zalewamy wodą aby swobodnie pływała i mogła dobrze rozmoknąć. Cebulę ścieramy na tarce wprost do mięsa,  dodajemy(...)zamknięte naczynie nie pozwala im umknąć tylko się kumulują i wnikają w produkt z każdej strony.  Taki zabieg to prawdziwa uczta dla naszych kubków smakowych , a  zwykły mielony nabiera nowych plusów

Dieta moja pasja
Tradycyjne kotlety mielone z cebulą 473

Tradycyjny babciny przepis na najlepsze na świecie mielone. Są soczyste, smaczne i znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Polecam podać je z ubitymi z masłem i koperkiem ziemniakami. W roli dodatku świetnie sprawdzą się również buraczki lub ogórki kiszone. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Barszcz ukraiński, skrócona wersja 135

zrobić wersję dla wegetarian omijając mięso, będzie również pyszna. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulę. Smażyć mieszając, aż cebula straci kolor surowizny. Następnie dodać mięso mielone i chwilkę podsmażyć. Wszystko z patelni dodać do dużego garnka, wlać wodę. Buraczki oskrobać i pokroić w małą kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić buraczki

Kuchnia Pokoleń
Prosta zupa gołąbkowa czyli Zupowy Wtorek odc.82 180

dzieci, które nie są miłośnikami kapusty też ją zjadły. Był to hit niedzieli i poniedziałku a trochę zostało nawet na wtorek :) Prosta zupa gołąbkowa 1 posiekana cebula 300 g mielonego mięsa wołowego 2 łyżki oleju 200 ml przecieru pomidorowego(...)wywaru warzywnego 100 g ryżu 1/4 główki białej kapusty (niezbyt małej) 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz ziele angielskie i listek laurowy Cebulę podsmażamy razem z mięsem mielonym na rozgrzanym tłuszczu.  Dodajemy przecier pomidorowy, chwilę smażymy i zalewamy wywarem warzywnym. Wkładamy listek i ziele angielskie. Wsypujemy ryż, gotujemy 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy poszatkowaną

Dzieje kuchennej Wiewióry
Klopsy gotowane w sosie z leśnymi grzybami 127

Bardzo dobry obiadek, ja go zrobiłam w thermomix, ale można również normalnie w garnku. Formowanie klopsów – do miski wrzucić mięso mielone drobiowe,posiekaną drobno cebulkę, jajko, sól, pieprz do smaku. Wymieszać i uformować małe klopsy. Thermomix – do naczynia miksującego dodać marchew pokrojoną na mniejsze kawałki, por, cebulkę czas 10 sek, obr 4 Wlać 1 litr wywaru

Kuchnia Pokoleń
Faszerowane cukinie 89

Witajcie! W ogródku dojrzały cukinie, dlatego postanowiłam je wykorzystać do kolejnego przepisu. Dziś na pierwszym planie właśnie to warzywo oraz niezastąpione w faszerowaniu mięso mielone. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Dietetyczny makaron z sosem bolońskim 180

oleju kokosowym) podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Jak już będzie szklista dodajemy pokrojoną w półplasterki marchew , pietruszkę i pokrojonego w kostkę selera . Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy razem z warzywami , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso zmieni kolor dodajemy passatę pomidorową , oregano, bazylię i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut. W międzyczasie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa klopsikowa z dukanymi ziemniakami 164

pyszna. pomysł podsunął na tą zupkę podsunął mi mój syn i synowa. Zawsze jak przyjeżdżają to robię dla nich to na co mają ochotę. 1 Klopsiki – mielone mięso włożyć do miski, dodać posiekaną bardzo drobno cebulkę, majeranek, jajko, jogurt naturalny, bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki i odstawić na później. 2 Zupa

Kuchnia Pokoleń
Wolowina zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym czyli Niedzielne Milenie odc.36 170

żar leje się nieba, raz leje deszcz, a jeść przecież trzeba :)  Dzisiaj propozycja dla mięsożerców czyli mielona wołowina w musztardowym sosie zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym.  Smakowała wszystkim domownikom, nawet wybrednemu Synciowi, który poprosił o dokładkę. Wołowina zapiekana z puree(...)ziemniaczanym 5 sporych ziemniaków (u mnie młodych) 200 ml gorącego mleka 2 łyżki masła szczypta soli łyżka posiekanego koperku 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 600 g mielonej wołowiny sól, pieprz sos: 2 łyżki masła 1 czubata łyżka mąki 250 ml gorącego bulionu wołowego 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Ziemniaki obieramy i gotujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Faszerowana papryka 240

Faszerowana papryka to doskonały przepis na szybki i smaczny posiłek. Dużo się nie napracujesz, a efekt będzie doskonały! Przygotuj: Mięso mielone Papryki do faszerowania Świeże zioła: bazylia, majeranek, takie jak lubisz Kukurydza w puszce Chili Pomidor Kilka ząbków czosnku Ceula Pieczarki Granat Kozi ser Oliwa z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie tego dania jest bardzo proste. Na patelni rozgrzewamy

MarcinChef
Makaron razowy z sosem bolońskim 222

przepis. Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pomidory w puszce , koncentrat pomidorowy, paprykę pokrojoną w kosteczkę i całość dusimy przez kolejne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drobiowe mielone na ostro 230

cebula 1 szt czosnek 4 ząbki chleb czerstwy 2 kromki sambal oelek 1 łyżka suszone pomidory 3-4 szt sól i pieprzę … Czytaj dalej Drobiowe mielone na ostro

czarrna od kuchni
Wieprzowina po tajsku 252

Ostatnio kupiliśmy mięso mielone i zastanawialiśmy się co zrobić a że okazało się że mamy wszystkie składniki żeby zrobić coś w stylu tajskim

Kuchenne Wariacje
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 143

paprykę i fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe mięso z warzywami i smaż dalej ciągle mieszając. W momencie, gdy mięso dokładnie wymiesza się z warzywami zalej wszystko sosem pomidorowym i dodaj pomidory z puszki, wymieszaj. Dodaj

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania